Seværdigheder på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Attraktioner

Læs om mange af de gode seværdigheder på Fanø lige her. Eller gå direkte til vores udvalg af dejlige sommerhuse på Fanø, hvis du allerede er overbevist om at det er Fanø, der skal udforskes på den næste ferie, som I skal på.

Fanø Turistbureau

Hvis du ønsker en snak om øens seværdigheder eller mangler information til en seværdighed, så tag et smut forbi Fanø Turistbureau som noget af det første. Her bliver du hjulpet til information, billetter til guidede ture, eller hvad du skulle have brug for. 

Fanøs højeste punkt – Pælebjerg

En seværdighed, der bør stå højt på din liste, er Pælebjerg, Fanøs højeste punkt. Beliggende hele 21 meter over havet (vi er jo stadig i flade, smukke Danmark), får du en skøn udsigt ud over havet.

Sønderho Kirke

Sønderho Kirke er en kirke, der adskiller sig en smule fra alle andre typiske kirker. Og ikke mindst det aspekt gør kirken til en god seværdighed på Fanø. Udenpå synes kirken anderledes, men også indvendigt er indretningen speciel og emmer af den maritime historie, som kirken har.

Sønderho Mølle

Fra Påske til og med efterårsferien kan du besøge én af Fanøs vigtigste seværdigheder, spækket med masser af historie om både møllen og livet omkring møllen. Kom på mølletur som aldrig før inde i møllen og se hvordan melet blev malet i gamle dage.

Læs mere om Sønderho Mølle her

Fanø Kunstmuseum

Kunstmuseet som ligger smukt på Nord Land 5 i Sønderho, dvs. på den sydligste del af Fanø, er et mekka for Fanø relaterede kunstværker. Samlingen rummer kunst fra 1800-tallet og frem til i dag. Både kunstinteresserede og historieinteresserede vil finde Fanø Kunstmuseum et besøg værd. En must-see seværdighed på Fanø, som du ikke vil fortryde at du har besøgt.

Læs mere om Fanø Kunstmuseum her

Hannes Hus - museum

Hanne Sørensen blev enke, da hendes sømand forsvandt sporløst på havet. Hendes hus er hjemsted for en helt fantastisk tidslomme. Besøg denne historisk vigtige seværdighed i Sønderho på Fanø.

Kunstladen

Kunstladen er en butik, men helt klart en butik, der er værd at gå på oplevelse i. Her får du en unik og oplevelsesrig shoppingtur på det nordlige Fanø. I de spændende lader, har Kunstladen indrettet sig med masser af smukke indretningsting, brugskunst, håndværk, sæber, tøj og smykker – blandt mange andre ting. Så uanset om I er på udkig efter at shoppe eller ej, så er Kunstladen en fryd for øjet og en god seværdighed på Fanø at udforske i din ferie.

Arrangementer på Realen – Fanøs kulturhjerte

Er du til kulturarrangementer, hvad end det er musik, foredrag, udstillinger, stand up comedy eller fællessang, så er det Realen, som du skal opsøge. Det er et alletiders kultursted, drevet hovedsageligt af frivillige, der brænder for det kulturelle liv på Fanø og for at give dig en god aften. Kalenderen er spækket med gode oplevelser, så book et arrangement, så snart du ved, hvornår du skal holde ferie på Fanø. 

Seværdigheder i Fanøs smukke natur

Af seværdigheder, der gemmer sig i naturen, kan du tage et smut ud til én af Fanøs fuglekøjer, som var en gammel måde, hvorpå der kunne fanges vildtænder. Sønderho Gl. Fuglekøje og Albue Fuglekøjerne er rekonstruerede fuglekøjer, som i dag fungerer som oplysning om den smarte fangstmetode i gamle dage inden det blev forbudt. Det er kun på Fanø at der findes fuglekøjer, så gå ikke glip af denne seværdighed på din ferie på Fanø. Tag den spændende historie med dig derfra og gå en dejlig tur i det natursmukke område.

Sommerhuse
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}