Aktiviteter på Fanø

Året rundt finder du aktiviteter og attraktioner på Fanø, der passer til enhver smag. På denne side forsøger vi løbende at opdatere på de aktuelle aktiviteter, så du bedst muligt kan planlægge din ferie på Fanø - uanset om den er aktiv, eller om den kredser mere om de kreative aktiviteter. Du kan finde inspiration og gode tips til, hvad du kan bruge ferien på, og som du hurtigt vil opdage, så er aktiviteterne ikke isoleret til højsæsonerne men jævnt fordelt udover hele året. Det gør Fanø til en ideel feriedestination, da der også er mulighed for at opleve sjove og spændende ting, selv når skolerne ikke har ferie.

Aktiv ferie på Fanø

Strandaktiviteter

Stranden på Fanø lægger op til mange sjove aktiviteter for hele familien: Her kan du bade, bygge sandslotte, vandre, cykle, dyrke strandsport og lede efter rav. På stranden ved Fanø Bad kan i finde to beachvolley-baner, en strandtennis-bane og en bane til strandfodbold, som alle er gratis at bruge. Læs mere om strandene på Fanø

BLOKART  l  SKIMBOARDING  l  KITE-LANDBOARDING  l  ONE-WHEELERS  l  SÆLSAFARI  l  LEJ EN SAUNA PÅ STRANDEN

Oplev Fanø fra cykelsadlen

En af de helt store og gode grunde til at vælge Fanø som destination for din næste ferie er naturen og den helt unikke følelse af ro, der gennemsyrer øen. Der er cykelstier mellem alle byer og feriesteder, og afstanden mellem Nordby og Sønderho er fx 13 km, så cykelafstandene er til at klare. Fanø udmærker sig desuden ved en meget varieret naturscene, hvilket gør det muligt at opleve meget forskellig natur, selvom øen ikke er enorm. Et stort plus ved Fanø er desuden, at I gratis kan tage jeres cykler med på færgen! På den måde kan I lade bilen stå, og opleve naturen tæt på egen krop og med god samvittighed for miljøet. Læs mere om cykelruter og cykelferie på Fanø

Fanø Internationale Dragefestival

Hvert år i juni samles drageentusiaster fra hele verden til den store Internationale Dragefestival lige her på Fanø. Det er ikke tilfældigt, at det lige netop er Fanø, der trækker de mange drageflyvere - øen er nemlig kendt rundt om i verden for at være et af de bedste steder at flyve med drage. Når festivalen er i fuld gang, kan du se et fantastisk syn på himlen over stranden og vandet, hvor mange tusind drager flyver farvestrålende rundt og blinker ned til tilskuerne. Drageflyverne er glade for at dele erfaringer og historier om deres sport, og alle er velkomne på stranden til den store oplevelse. Læs mere om dragefestivalen her.

Fannikerdagene - en af Fanøs kulturperler

Folk fra Nordby kaldes Fannikere. Folk fra Sønderho kaldes for Sønderhoninger. Sønderho har sin helt egen festdag kaldet Sønderhodag. Fannikerdagene er derfor Nordby-folkenes festdage, der hylder Fanøs kulturarv ved, hvert år 2. weekend i juli, at fremvise traditionelle dragter, spille op til dans med skøn lokal musik og fortælle om Fanøs historie som søfartsø. Når du besøger Fanø, så gør dig selv den tjeneste at placere dit ophold, så du har mulighed for at besøge Fannikerdagene. Fannikerdagene er en oplevelse, der giver god mulighed for at opleve Fanøs særegne kulturhistorie. Under festivalen vil du bemærke, hvordan byen forvandler sig, og med de traditionelle dragter fører dig tilbage til en svunden tid. Læs mere om Fannikerdagene her.

Sønderhodag - årets største festdag i Sønderho

Sønderhodagen ligger hvert år på den 3. søndag i juli. Dermed er der typisk lunt i vejret til rigtig at nyde festdagen. Det er også en ideel dato, da mange er ankommet til deres lejede feriehus for at holde en Fanøferie. Så hvis du vil prøve en ferie med fuld tryk på kultur og traditioner, med fest så dine dansesko bliver tyndslidte og med dejlige oplevelser, så du har ferieminder, du kan leve højt på i lang tid, så book dit sommerhus på Fanø - snart! Læs mere om Sønderhodagen her.

Drikkefestival - mest for mænd

Drikkefestivalen fungerer som et supplement til Fanø Strikkefestival, en festival for mænd, der foregår de samme dage som strikkefestivalen. Denne festival for mænd foregår på pladsen ved Super Brugsen i Nordby, hvor man finder telte med forskellige events. Deltag f.eks. i rafflekonkurrence, vin- og ølsmagning, foredrag, koncerter og smagsprøver. Læs mere om Fanø Drikkefestival her.

Fanø Vesterland

Øens årlige musikfestival med kærlighed til musik, mad og mennesker. Fanø Vesterland har plads til både nye og etablerede kunstnere og forsøger at lægge et program, som rammer bredt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Hyggelige barer og madsteder, med produkter fra lokale madproducenter og leverandører, leverer mad og drikke af høj kvalitet og med vægt på økologi og bæredygtighed. Hyggelige afslapnings-oaser og inspirerende miljøer er altid en fast del af Fanø Vesterland. Musikfestivalen bliver drevet af ca. 600 frivillige, der alle er en nødvendighed for, at ø-festivalen år efter år kan etableres. Læs om Fanø Vesterland her.

Fanø Sommerliv

Et nyt musiktiltag fra Fanø Vesterland - Fanø Sommerliv er 14 sommeraftener i uge 28 & 29 med 14 forskellige artister på scenen. Det foregår på kulturfabrikken - midt i Nordby -  med plads til 420 gæster. Sommerliv er tænkt som en tilbagevendende begivenhed og kommer selvfølgelig til at foregå i Fanø Vesterlands ånd med fokus på musik, mad & mennesker.

Juleøen Fanø

En lørdag i starten af december ankommer sømanden Las med sit skib til Nordby. Herfra går Las igennem Nordbys gader for at søge efter julemanden.

I Hovedgaden er der boder med æbleskiver og varme drikke og Fanøs spejdere forbereder snobrød og popcorn over bål. Besøg Fanø museum og deltag i en julequiz, hvor du kan vinde fine julepræmier. Børnene veksler guldmønter fra sømanden Las i Fanø Sparekasse til slikposer. Juletræet tændes på Tinghuspladsen,mens vi synger og danser om juletræet med musik fra lokale Fanømusikere. Vil du også deltage i julen i Nordby? Så læs mere her.

Nytårsbadet

Hop i Vesterhavet sammen med ca. 400 andre glade vinterbadere på nytårsaftensdag. Et meget populært event hvor der efter det kolde gys er varme drikke at lune sig på og vi skåler sammen nytåret ind.

Musik på Fanø

Fanø Sommerliv - 14 dage i juli

Mad, musik, mennesker. Fanø Sommerliv skaber sammenhold og stemning med masser af musik 14 dage i juli med en koncert hver aften. Læs mere om Fanø Sommerliv

Fanø Godtfolk - midt juni

Godtfolk Festival tager udgangspunkt i traditionsmusikken og de smalle genrer. Det er målet at overraske med musik, der går på tværs af generationer og køn. Læs mere om Fanø Godtfolk

Klassisk Sommerfestival - juli og august

Er du vild med klassisk musik som f.eks. Mendelsohn, Robert Schumann, Johannes Brahms, Mozart m.fl.? Så gå ikke glip af en skøn koncertoplevelse i en af Fanøs specielle sømandskirker. Læs mere om Klassisk Sommerfestival

Realen – Fanøs kulturhjerte

Er du til kulturarrangementer, hvad end det er musik, foredrag, udstillinger, stand-up-comedy eller fællessang, så er det Realen, som du skal opsøge. Det er et alletiders kultursted, drevet hovedsageligt af frivillige, der brænder for det kulturelle liv på Fanø og for at give dig en god aften. Kalenderen er spækket med gode oplevelser, så book et arrangement, så snart du ved, hvornår du skal holde ferie på Fanø. Læs mere om Realen

Musik til Late Night i Nordby

Kig forbi Hovedgaden i Nordby udvalgte onsdage i juli og august, hvis du er til musik, dans, streetfood og shopping. Læs mere om Nordby Late Night

Nationalpark Vadehavet

Fanø er den lykkelige nabo til den fantastiske Nationalpark Vadehavet, der i 2004 gjorde sig fortjent til en plads på UNESCO'S verdensarv liste - og med rette. Vadehavet er hjem for utallige trækfugle og tjener som spisekammer for selv samme fugle. Udover fugle så ynder sælerne også at komme til vadehavet, hvor de kan ligge i fred og ro på sandbankerne og varme sig i solen og jage i vandene. Østers er Vadehavets delikatesse, og der bliver i efteråret planlagt ture ud for at finde det lækre skaldyr, der kan tilberedes på uendeligt mange måder, alt efter om du bruger urter, oste, trøfler, oliven eller nogle helt andre råvarer. De kan også spises rå, men her er det vigtigt at tage nogle forholdsregler, der blandt andet er ikke at plukke østers nær å- og vandudløb. Læs meget mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Vadehavsvandring

Tag ungerne med på en vadehavsvandring på bunden af Vesterhavet, hvor I kan støde på mange spændende dyr og deres skaller. Gå på jagt efter konkylier, der nok er det mest eksotiske sneglehus, man kan finde. Måske er I på jeres jagt heldige at finde både søpindsvin, strandkrabber, knivmuslinger, blåmuslinger, hjertemuslinger og ikke mindst østers.

Læs meget mere om fund på strandbunden på naturstyrelsens hjemmeside her

Bestil en guidet vadehavsvandring og sælsafari her

Sælsafari

De spættede sæler hygger sig i store flokke på sandbanker ved Fanø. Omkring en tredjedel af Danmarks bestand af spættede sæler (4000) findes omkring Fanø. Gråsælen, der er ca. dobbelt så stor i størrelse,  er også at se ved Fanø, selv om den er et sjældent syn. Antallet er dog stigende. Sælerne soler sig på sandbankerne ved Fanøs kystlinje og det er også her de ligger, når ungerne skal die i juni og juli måned. Det er vigtigt ikke at forstyrre sælerne, når de er med unger. Den største sælbanke (200-700 sæler) er ud for nedkørslen til Sønderho strand. Tag på sælsafari i roligt vejr med god sigtbarhed og start gåturen ca. 1 time før lavvande (medbring gummistøvler). Allerede ved ankomsten til Fanø, kan du spotte sæler. Få hundrede meter fra færgen i Nordby (ud for Fanø Krogård) holder en mindre flok sæler til på sandbanken, som de lokale kalder for sæløen. Man kan se sæler på Fanø hele året. Der er dog flest spættede sæler at se i juli og august. Gråsælerne er der flest af i april og maj.

Bestil en guidet sælsafari her

Se en video fra en sælsafari her

Østerssafari

Vadehavet er hjemsted for en stor mængde østers, der er kødfyldte og meget lækre. Det anbefales ikke at plukke østers om sommeren, men derimod kun fra efteråret og frem til det tidlige forår - det er derfor helt perfekt at begive sig ud på jagt efter den skønne delikatesse, hvis du besøger os i efterårs-, jule- eller vinterferien. Det er lovligt selv at gå på jagt, men hvis du er i tvivl, så er det muligt at booke guidede ture ud, hvor en guide kan vise dig, hvad du skal være opmærksom på og fortælle dig lidt om historien bag den lækre spise. Du kan også finde blåmuslinger i Vadehavet, hvis det falder mere i din smag.

Book en guidet østerstur lige her

Pluk bær og svampe

Skoven er et skatkammer for bær og svampe i en lang periode af året - dog er sensommer og efterår særlig gode sæsoner at finde både bær og svampe i de dybeste kroge af skoven og i krattene rundt omkring. Det er en dejlig aktivitet at finde sin egen mad og derefter tilberede det hjemme i sommerhuset eller ferielejligheden. Især børn kan finde det sjovt og lærerigt at tale om naturens råvarer og lære hvilke, der kan spises, og hvilke man skal holde sig fra. Så medbring en lille kurv og glæd jer til at finde friske råvarer i den fantastiske danske natur. 

Ravjagt

Rav er kendt som Nordens guld og Fanø er især kendt for sine ravfund. Gå på jagt efter rav både om dagen og om natten. Om natten er den en fordel at være udstyret med en lommelygte med UV-lys. Der er bestemte tidspunkter, hvor det er bedst at kigge efter rav på. Når det har stormet godt og grundigt, så er sandsynligheden for at finde rav størst. Derfor kan det bestemt anbefales at besøge Fanø udenfor sæsonen.

Tag selv på jagt efter rav eller bestil en guidet tur her

Læs mere om Nordens guld her

Fugleliv

Da Fanø er en Vadehavsø, er det kun naturligt, at øen er godt besøgt af vandfugle, der holder et velfortjent hvil, inden de trækker videre mod syd. Der er dage, hvor du kan se op mod 100.000 fugle på de små øer i Vadehavet ud for Fanøs kyst. Der findes også ynglefugle på Fanø, herunder vibe, rødben, strandskade og dobbeltbekkasin. Ved Sønderho Strandsø er det endda muligt at se en lille udstilling om søens fugleliv. Naturen er meget alsidig på Fanø, og det ses også i det store fugleliv, som beriger øen på mange måder. 

Billeder af Fanøs fugleliv kan ses her

Fuglekøjerne

En fuglekøje er en fangstmetode til at fange ænder og var en del af Danmarks jagthistorie fra 1866 til 1931. I Danmark findes der kun fuglekøjer på Fanø og Fanø har 2 af slagsen: Albue fuglekøje og Sønderho gamle fuglekøje. Ved at have tamme ænder i dammen, der ved lavvande flyver ud i Vadehavet for at finde føde, lokker de tamme ænder helt automatisk store flokke af vilde ænder med sig ind i fælden. Fuglekøjen er udformet som en tragtformet ruse med net, der snævrer sig ind i bunden, så de vilde ænder har svært ved at finde ud igen. Læs mere her

Dyreliv

Udover et rigt fugleliv, så byder Fanø også på et bredt og mangfoldigt liv af dyr på land og i vand. Vadehavet er et perfekt hjemsted for de nuttede sæler, der trækker op på sandbankerne og varmer sig i solen, når der er lavvande. Især de spættede sæler er til at finde omkring Fanø, men hvis du er heldig, så kan du også se gråsælen. Udover sælerne så holder også vilde kaniner, ræve, lækatte, harer, rådyr og kronvildt. Sidstnævnte kan du finde i rudler på den østlige del af Fanø - det er et smukt syn, når de majestætiske dyr bevæger sig rundt i landskabet. På stranden kan man udover østers og blåmusling også finde knivmuslinger, hjertemuslinger, strandkrabber og sømus, så der er god mulighed for at nyde stranden på selv de kolde dage. 

Billeder af Fanøs dyreliv kan ses her

Vandreruter

Oplev Fanøs varierede landskab af skov, hede og klitlandskaber med søer og kær. Fanø har tre afmærkede vandreruter og en løberute, der alle tager jer med i det åbne landskab med vide horisonter. Vandreturene er rundture på 3-5 km, der kan klares på 15-60 minutter. Find kort til vandreruterne her og læs mere om vandreturene på Naturstyrelsens hjemmeside

Ridning

Der er flere optegnede rideruter på Fanø, hvor du kan lave små afstikkere ned til stranden og tilbage til ruten igen. Flere steder kan du starte din ridetur fra en parkeringsplads med plads til din hestetrailer. Hvis du skal leje hest på Fanø, skal du have fat i en privat, der er villig til at leje sin hest ud - ellers kan du selv medbringe din hest, og nyde den fantastiske natur i fuld fart fra hesteryggen. 

Lystfiskeri

Det er muligt at fiske fra havnen i Nordby på Fanø, hvor du kan være heldig at fange en fladfisk. Det er også en mulighed at tage færgen det korte stykke ind til Esbjerg, hvor du finder nogle af de bedste fiskeområder. 

Klitterne

Du kan næsten se klitter, uanset hvor du befinder dig på Fanø. De lange kyststrækninger er naturligt præget af klitlandskab, men selv inde midt på øen og mod øst kan klitterne ses. Klitterne bliver dannet, når sandet er tørt nok til at blive taget med vinden, som lægger sig i små tuer, og med årene vokser sig større. Det kræver sandbindende planter, at få sandet til at blive og dermed opbygge en ny klit - eller et bjerg, som klitterne blev kaldt for mange år siden. Klitterne danner små gryder, hvor der er læ for vinden, så man kan nyde en blæsende dag ude i den friske luft uden at blæse væk. Klitterne danner også hjem for flere smukke blomstersorter, blandt andet blåmunke, der lægger sig som et blåt tæppe over klitterne om sommeren. 

Prøv kræfter med The Big Five

Fem klittoppe på Fanø med en fantastisk udsigt, er hvad du får, hvis begiver dig ud på The Big Five ruten.

De fem klitter er spredt ud over hele Fanø. De repræsenterer forskellige stadier i øens udvikling, og fra toppene er der udsigt over nogle af de mest karakteristiske landskaber.

Læs mere om The Big Five og se rute beskrivelse

Strandene

Der er strande til enhver smag her på Fanø. Der er gode og trygge badestrande og strande med et rigt dyreliv. Du finder en af Danmarks bedste badestrande mellem Fanø Bad og Rindby Strand. Denne strand er 15 kilometer lang og 1 km bred og fyldt med det smukkeste hvide, næsten helt stenfri, sand. Er du mere til aktiv ferie, så skal du opsøge Buggy Stranden, der med sit navn afslører en af de meget populære aktiviteter på denne strand, strandbuggy. Denne strand er også ideel til windsurfing og kitesurfing. Dette er bare to ud af mange smukke strande på vores lille ø, Fanø.

Du kan læse meget mere om alle Fanøs dejlige strande lige her!

Kunst & kultur

Hvis du er interesseret i kunst og kultur, så kan du roligt drage mod Fanø. På den forholdsvise lille ø finder du Fanø Kunstmuseum, Hannes Hus, Kunstladen og ikke mindst Realen; Fanøs kulturhjerte. Fanø Kunstmuseum er et besøg værd for både kunstinteresserede og andre besøgende, der har en interesse i Fanøs historie og kulturarv. Hannes Hus er en lille tidslomme, hvor du kan opleve, hvordan datidens fiskere og deres koner boede. Kunstladen er en lille butik med alt hvad hjertet begærer af interiør, brugskunst, håndværk og meget andet. På Realen kan du komme til koncerter, foredrag, udstillinger og mange andre afskygninger af kulturelle arrangementer. Book i god tid, hvis der er noget, du gerne vil deltage i under din ferie. 

Fanø Kunstmuseum | Realen | Hannes Hus | Kunstladen

Seværdigheder

Der er mange spændende seværdigheder på Fanø for både børn og voksne. Du kan finde dem i naturen og rundt om i de små byer. Fanø Turistbureau har en masse information omkring åbningstider, adresser og andet nyttig viden, så stik hovedet forbi og bliv inspireret til din Fanø ferie! 

Læs meget mere om Fanøs seværdigheder lige her 

Shopping - lokale special butikker

Hvis I har brug for at se noget andet end det dybblå hav og de kridhvide strande, så byder byerne på Fanø på flere forskellige shoppingmuligheder - herunder også specialbutikker, hvor du kan købe en souvenir med hjem til dig selv eller en, du holder af. 

Læs mere om shopping på Fanø 

Byvandring i Nordby

Nordby er øens hovedby, og her hvor færgen lægger til godt 12 minutter efter afgang fra Esbjerg. Din ferie på Fanø starter på havnen i Nordby, hvorfra du ofte kan se sæler og smukke vadefugle. Selve byen bærer præg af at have været en fiskerby i sin tid, og og det er en hyggelig oplevelse af gå igennem de smalle brostensbelagte gader og stræder. Nordby er centrum for øens butikker, og du vil også finde museer, restauranter og meget andet. I byen ligger Fanøhusene side og side, og du vil med det samme mærke den særlige østemning, når du bevæger dig rundt i byen.

Gå på opdagelse i Nordby

Byvandring i Sønderho

Danmarks smukkeste landsby i 2011 - og ikke uden grund. Sønderho ligger smukt i landskabet med grønne områder og traditionelle gamle Fanøhuse. Fra Sønderho har du udsigt til Mandø og Ribe, og byens ro er til at tage at føle på. Møllen tårner sig op over byen og dens mange særlige seværdigheder, der alle er et besøg værd. Idyllen gennemstrømmer de små krogede gader, og du finder også spisesteder og andet i den lille by. 

Læs endnu mere om Sønderho

Loppemarkeder

Det er så hyggeligt med loppemarkeder, især hvis man kan gøre et godt fund eller et godt tilbud. Fanø har flere loppemarkeder især i sommermånederne. Der er søndagsmarkedet i Sønderho, som finder sted hver søndag fra sidst i juni til sidst i august kl. 10.30-15 på pladsen foran den gamle skole med parkering for gæster på P-pladsen ved kirken. Se en video fra søndagsmarkedet her. Besøg også lørdagsmarkedet på museumspladsen i Nordby. Hver lørdag i juli og august kl. 9-13 og se en video fra markedet her.

Cykelruter på Fanø

Fanø har en meget alsidig natur, der gør en tur rundt på øen til en oplevelse af de helt store. Denne oplevelse bliver ikke mindre, hvis du sætter dig på jernhesten og giver dig i kast med en ø-rundtur med den friske luft i håret og fødderne i pedalerne. Der er mange optegnede ruter på øen, og distancen mellem Nordby og Sønderho er ikke mere end 13 km, hvilket gør det muligt at se meget af øen indenfor overskuelig tid. Der er en frihed forbundet med at se øen på cykel, da I kan komme ind steder, som en bil ikke kan, og I kan stoppe når som helst og hvor som helst. Hvis vejret er til det, så er en cykelferie oplagt hele året rundt, og det køligere efterår og forår er som regel mere rart temperaturmæssigt, end højsommeren er. Læs mere om cykling på Fanø her.

Ferie med hund

En ferie føles bedst, når hele familien er med - også den firbenede del af familien. På en lang række af vores sommerhuse er det tilladt at have en eller flere hunde med, og dermed kan hele familien nyde en dejlig ferie på Fanø i smukke naturomgivelser. Hunden kan komme med ned til vandet og løbe langs de lange sandstrande, mens familien soler sig eller går en lang tur på jagt efter rav. De mange skove og det lækre naturterræn er også perfekt til hunden, så den rigtig kan gå på opdagelse og få stimuleret sin hjerne. Alt i alt er en ferie i et af vores feriehuse på Fanø den perfekte forudsætning for en skøn ferie hele året rundt. Læs meget mere om ferie med hund lige her! 

Hundeskoven

Der er to indhegnede hundeskove på Fanø. Den store ved Pælebjerg og en mindre ved Kikkebjerg. Tæt på hundeskoven ved Pælebjerg er skovlegepladsen, så det er oplagt at kombinere et besøg til begge steder, hvis man har hund og børn med på ferie. I hundeskoven kan din hund få lov at løbe rundt uden snor, snuse, lege og slippe sig selv helt fri. 

Hundeskov Pælebjerg: Mågekolonivej
Hundeskov Kikkebjerg: Nørrebjergevej

Læs mere om hundeskov på Fanø her

Ferie med børn

Giv børnene en rigtig ø-oplevelse med en ferie på Fanø. Øen har de bedste forudsætninger for at give hele familien - uanset alder - en uforglemmelig oplevelse, hvor I både får tid til at nyde hinanden, slappe af med en god bog i feriehuset og opleve nogle af alle de sjove aktiviteter, som øen byder på. Det kan være aktiviteter med fart og spænding, men det kan også være aktiviteter, der indbyder til ro og fordybelse. Det største trækplaster for børnefamilien må dog være den store sandkasse og det store hav der altid er åbent og klar til at underholde i mange timer - året rundt. Kom til Fanø og oplev alle de ting øen byder på, og få jer en ferie, som I sent vil glemme!

Dragebygning

Fanø er et fantastisk sted at flyve med drage. Vi bygger en enkel drage, dekorerer den og så skal vi ud at flyve med den. Alle kan være med. Læs her mere om aktiviteten

Kreativt værksted

I skov og på strand finder vi fine fund, som vi bruger kreativt sammen med andre materialer til at fremstille søde og sjove ting af.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan lave af sjove ting af naturens materialer. Læs mere om aktiviteten her

Bubble fodbold

Hele sommeren arrangeres der bubble fodbold (bubble ball), som er et spil for både børn og voksne. Iført en stor plastikkugle, som er spændt fast på spilleren ligesom en rygsæk, spilles der fodboldkamp.

Læs mere om bubble fodbold her

Skovlegepladsen

Bålplads og shelters

Atlantvolden

Under 2. Verdenskrig byggede tyskerne ca. 300 bunkere i Fanøs klitter og langt de fleste står stadig, hvor af det er muligt at komme ind i nogle af dem. Især flakbatteriet ved Fanø Nord og bunkersanlæget ved Kikkebjerg Plantage er spændende at opleve. Man kan selv gå ned i bunkerne (lommelygte og gummistøvler anbefales) eller man kan bestille en guidet tur. Læs mere om Fanø Atlantvold og bestil evt. en guidet tur.

Aktiviteter på strand og i vand

Fanø er oplagt til forskellige typer strandsport. Prøv gerne kræfter med f.eks. kitesurf, landboarding, blokart, skimboard og one-wheelers.

Læs mere om disse aktiviteter her

Fanø er meget mere end en sommerplet. Også når sommeren går på hæld, er øen et besøg værd. Bare fordi du ikke længere kan bruge dagene henslængt på et badehåndklæde ved havet, betyder det ikke, at du skal kede dig. Efterårsferien ligger altid i uge 42 og er et skønt tidspunkt at besøge Fanø på. Velsignet i Danmark som vi er med skiftende årstider, er der altid noget nyt at se. Især hvis du bor langt fra vandet eller i en stor by, så kan det næsten føles som en lettelse at komme tæt på hav og rå natur. Med efteråret følger et smukt farvespil på træer og buske, og det er oplagt at tage på vandre- eller cykelture og opleve sæsonernes skiften helt tæt på. 

Aktiviteter på Fanø i vinterferien (uge 7)

Aktiviteter på Fanø i påskeferien

Aktiviteter på Fanø i sommerferien

Aktiviteter på Fanø i efterårsferien (uge 42)

Aktiviteter på Fanø i juleferien

Sommerhuse
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}