Påskeferie på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Uforglemmelige ferieminder i påskeferien 🐥

Påsken inviterer til at holde en tiltrængt pause fra hverdagen og nyde det smukke, danske forårsvejr i sommerhus på Fanø. Solen er begyndt at varme, påskeliljerne blomstrer, og naturen er ved at vågne af sit vinterhi, og her summer atter af dyreliv på øen. Påskeferie på Fanø indbyder til at komme ud i naturen og nyde roen og den friske luft, så du kan få fornyet energi efter en lang, mørk og kold vinter. Der er naturligvis mange andre oplevelser at få på Fanø, som byder på en rig kulturarv, der kan opleves i de to skipperbyer Nordby og Sønderho. Er I til kreative sysler eller fysiske aktiviteter, så læs mere her på siden, hvor vi giver jer ideer til påskeaktiviteter på Fanø. Vælg et sommerhus med havudsigt, hvis I vil opleve Vesterhavet fra 1. række eller find et hyggeligt sommerhus i et område, hvor der er mere læ for vestenvinden. Velkommen til Fanø!

 

Sommerhuse i påskeferien på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Populære sommerhuse i påskeferien

Det perfekte sommerhus for dig og din familie er måske et af vores store sommerhuse med plads til bedsteforældre, børn og børnebørn. Måske skal familien forkæles med et sommerhus med pool eller måske et med spa, sauna eller aktivitetsrum. Skal du have familiens firbenede ven med på påskeferie, så er der også dejlige huse at finde, som tillader husdyr.

Skal dit påskehus ligge med udsigt over strand og vand eller hvad med et lille byhus i den dejlige landsby Sønderho? Danibo har sommerhuse fordelt over hele øen, både store og små og i mange forskellige prisklasser.

Der er som regel stor efterspørgsel på at leje sommerhus i påsken, så vi anbefaler, at I i god tid prøver at finde det sommerhus på Fanø, som I kunne tænke jer at bo i i løbet af påskedagene.

BRÆNDEOVN  l  POOL  l   SPA  l  SAUNA  l  AKTIVITETSRUM  l 

+8 PERSONER l  HAVUDSIGT  l  FERIELEJLIGHEDER VED STRANDEN 

Kvalitetstid med familie og venner

I sommerhus på Fanø er der plads til at samle familie og venner til skønne påsketraditioner som f.eks. påskefrokost, påskehare-sjov, æggejagt, chokoladespisning, puste og male æg og fremstilling af gækkebreve. Påsketraditioner, der kan blive til uforglemmelige ferieminder, med dem du holder af.

Når påskefrokosten er indtaget, er det hyggeligt at være sammen om at komme ud at gå en dejlig tur i Fanøs natur eller langs de brede strande og lade op til eftermiddagskaffe og hyggelige påskeaktiviteter. En skøn påskeaktivitet er selvfølgelig at puste og male æg. Eller hvad med en påskeægs-skattejagt?

Der er en masse forskellige aktiviteter, som er oplagte at udforske, når man holder ferie med børn på Fanø. På Fanø er der eksempelvis et hav af gode legepladser til de små. Et godt eksempel er Fanø Skovlegeplads, der – som navnet antyder – ligger i naturskønne omgivelser midt i Fanø Klitplantage. Her kan ungerne hurtigt få brændt en masse krudt af på forhindringsbaner, legeredskaber og i eventyrskoven. Pak en påskefrokostkurv, og tag hele familien med på udflugt. Måske støder I også på påskeharen!

Tag familien med ud foråret, hvor I kan se naturen spire, høre smådyrene summe og mærke luften som en mild og lun brise på kinderne. Der er mange måder at opleve Fanø på, men en af de helt oplagte er at springe i sadlen og cykle øen helt ind under huden. Fanø er en flad ø, hvilket kun gør dit næste cykeleventyr endnu mere overskueligt. Der er ingen bakker, og det er let og hurtigt at komme fra a til b. Her er til gengæld en helt fantastisk natur, der er præget af havets indflydelse på området.

OPLEV FANØ FRA CYKELSADLEN  l  SE VIDEO FRA FANØ I FORÅRET  l  SÆLSAFARI

 

Hvad kan man lave på Fanø i påskeferien?

Tag et kig på aktivitetskalenderen for Fanø herunder - den bliver løbende opdateret. Påskeferieaktiviteter lægges typisk op ca. 14 dage før påsken.

AKTIVITETSKALENDER FOR FANØ

Invitér Fanø med til påskebordet - restaurant eller lav selv?

Vi elsker alle muligheder for, at vi kan invitere venner og familie til et veldækket bord. Og her er påsken et oplagt bud. Påskeharen kommer nemlig ikke kun med chokoladeæg til børnene, men også med muligheden for at afholde påskefrokoster. Påskefrokosten er for mange en årelang tradition, og den tradition har aldrig haft bedre forhold, end hvis I afholder årets udgave i et sommerhus på Fanø. På Fanø finder I nemlig alt det, som I skal bruge, for at jeres maver kan blive mætte og glade. En god påskefrokost starter altid med fisk, og den finder I hos Fanø Laks. Når I glider videre i menuen, og I når til de varme retter, så er Slagter Christiansen jeres bedste ven.

Vil I bare gerne være fri for at kokkere påskefrokosten selv, så tag et kig på Fanøs udvalg af restauranter og spisesteder. Her finder I alt fra gourmet til mere enkle retter. Fanø har en unik natur og er omgivet af havet. Det giver nogle særlige muligheder for at skabe kulinariske oplevelser. Fisk fra Vesterhavet er en væsentlig del af menuen på mange restauranter. Restauranterne er rigtig gode til at bruge disse lokale råvarer i deres køkkener. Vi har flere restauranter, der faktisk allerede har nået gourmetniveauet.

LÆS OM SPISESTEDER PÅ FANØ

Sluk tørsten med påskebryg fra Fanø Bryghus

Sørg for de rette drikkevarer til påskefrokosten. Vi kan anbefale nogle af landets bedste øl fra Fanø Bryghus. Prøv gerne den lokale skibsrom fra Fanø til aftenkaffen eller mix en gin/tonic med gin fra Fanø.

Så kan påsken bare komme an!

 

Oplev sæler året rundt!

Fanø er beliggende lige mellem nationalparken Vadehavet og Vesterhavet. Nationalpark Vadehavet, der i 2004 gjorde sig fortjent til en plads på UNESCO'S verdensarvsliste er hjem for utallige trækfugle og tjener som spisekammer for disse fugle. Udover fugle så ynder sælerne også at komme til vadehavet, hvor de kan ligge i fred og ro på sandbankerne og varme sig i solen og jage i havet. Sælerne er at finde på Fanø hele året.

NATIONALPARK VADEHAVET  l  DYRELIV PÅ FANØ  l  SÆLSAFARI

10 oplevelser i naturen

  • Oplev Fanø fra cykelsadlen. Læs mere
  • "Bjergene" på Fanø. Bestig Fanøs 5 største klitter. Læs mere
  • Ravjagt - Rav er kendt som Nordens guld og Fanø er især kendt for sine ravfund. Gå på jagt efter rav både om dagen og om natten. Om natten udstyret med en lommelygte med UV-lys. Læs mere
  • Nationalpark Vadehavet - Fanø ligger midt i nationalparken, som også er optaget på UNESCOs Verdensliste. Oplev den enestående natur og fugleliv. Læs mere
  • Golf - Oplev Danmarks ældste golfbane med en fantastisk udsigt. Læs mere
  • Minigolf - Hvad med at udfordre familien i en runde minigolf? Læs mere
  • Fuglekøjerne - En fuglekøje er en fangstmetode til at fange ænder og var en del af Danmarks jagthistorie fra 1866 til 1931. Læs mere
  • Bunkere - Under 2. Verdenskrig byggede det tyske rige ca. 300 bunkere i Fanøs klitter og langt de fleste står stadig, hvor af det er muligt at komme ind i nogle af dem. Læs mere
  • Sælsafari - sælerne er mangfoldige på Fanø hele året, oplev dem på nært hold, når de ligger og soler sig på sandbankerne. Læs mere
  • Fanø-Caminoen - 44 km inddelt i 2 etaper i et landskab præget af havet. Læs mere
LÆR MERE OM NATUREN PÅ FANØ

Miniferie og kortere ophold

Påskeferien er populær, og derfor er det kun muligt at leje på ugebasis. I den øvrige lavsæson er det dog ind i mellem muligt at finde et miniferie-tilbud. Foråret er heldigvis fyldt med helligdage, som netop kan udnyttes til en pause fra hverdagens høje tempo. Så tag gerne et kig på ledige sommerhuse i pinsen eller omkring Kr. Himmelfart. En ferie på Fanø behøver ikke at være lang for at være god!

Læs mere her

Last Minute tilbud

Hvem elsker ikke et godt tilbud? Selv om påskeferien er populær, sker det en gang i mellem, at du kan finde sommerhuse med Last Minute tilbud i netop denne periode. 

Se alle Last Minute tilbud

Tag hunden med på ferie

En sommerhusferie adskiller sig fra mange andre ferietyper ved, at I ikke behøver at lade hunden passe andetsteds. Her kan I roligt pakke både godbidder og hundesnor, for på Fanø har vi en lang række af huse, hvor der er plads til hele familien; også den firbenede del. Hele øen er næsten designet til hundefamilier, da der er en lang række af naturmuligheder, hvor I kan lufte både hunden og jer selv. Er det en rigtig vandhund, så er de brede sandstrande oplagte, eller vil I hellere ind under trækronerne, så skal I måske besøge hundeskoven?

Sommerhuse hvor hund er tilladt

 

Besøg Fanøs gamle skipperbyer

Sønderho - Danmarks smukkeste landsby. Sønderho er beliggende sydligt på Fanø, hvor byen pryder spidsen af øen med sin smukke grønne natur og traditionelle Fanøhuse. I 2011 blev Sønderho kåret til Danmarks smukkeste landsby​. Læs mere her

Nordby - den gamle skipperby. Byen bærer sit tydelige præg af at have været en gammel fiskerby, og de fleste huse er hyggelige, gamle og stammer fra 1800-tallet.  Byens gamle del er et tydeligt levn fra skipperby-tiden med mange smalle gader og stræder, der nydes bedst til fods. Det moderne Nordby er centrum for øens det meste af øens handels- og butiksliv.​ Læs mere her

Shopping - Fanø har et varieret udvalg af specialbutikker. De fleste butikker finder du i Nordby, men også i Sønderho, Fanø Bad og Rindby finder du spændende butikker. Læs mere her

Fanø-produkter - Øens producenter af særlige Fanø-produkter, som du også kan finde rundt om i øens butikker, kan især fremhæves. F.eks. laks, øl, rom, gin, kød, bolsjer, lynghonning, smykker, glas, keramik, tekstil, og strik. Læs mere her

FANØS HISTORIE

Kunst og kultur

Fanø inviterer jer indenfor til en række af forskellige kulturelle oplevelser. Et oplagt bud er, at I dykker ned i Fanøs stolte historie som søfarts-ø. På Fanøs Skibsfarts- og Dragtsamling bliver I nemlig taget i hånden på en tidsrejse ned gennem Fanøs fortid. Oplev de gamle folkedragter og bliv klogere på Fanøs sejlskibshistorie. Også Fanø Museum er en berigende oplevelse.

Er I nysgerrige på kunsten, så har den også mange historier om øen, som den gerne vil fortælle jer. Det sker i Sønderho, hvor I finder Fanø Kunstmuseum. Museet huser en større samling af kunst, der alt sammen har en relation til Fanø. Malerierne er kommet til live på øen, eller kunstnerne kommer herfra eller har en anden relation til øen.

Kunst, design og kunsthåndværk

Fanø Skibsfart- og Dragtsamling

Besøg de specielle sømandskirker

LÆS OM FLERE ATTRAKTIONER
Sommerhuse i påskeferien på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Påsken kommer med forår

Udover at være en kristen højtid er påsken også et tegn på, at nu er foråret kommet, og sommeren på vej. Det tidlige forår har ofte svært ved at bestemme sig for, om det vil komme eller ej. Den ene dag er det varmt, den næste kan det være koldt. Men når foråret endelig har besluttet sig, er der ikke noget skønnere end sommerhusferie på Fanø. Nyd påskefrokosten på sommerhusets terrasse, kaninerne der hopper omkring, fuglene der kvidrer og påskeliljerne, der blomstrer i den vilde natur. Vadehavet gør, at fuglelivet på Fanø er ret så spektakulært. Ornitologer og andre fugleentusiaster fra nær og fjern flokkes for at se havørne og andre fuglearter, som ellers kan være svære at opleve i Danmark.

Udover et rigt fugleliv, så byder Fanø også på et bredt og mangfoldigt liv af dyr på land og i vand. Vadehavet er et perfekt hjemsted for de nuttede sæler, der trækker op på sandbankerne og varmer sig i solen, når der er lavvande. Især de spættede sæler er til at finde omkring Fanø, men hvis du er heldig, så kan du også se gråsælen. Udover sælerne så holder også vilde kaniner, ræve, lækatte, harer, rådyr og kronvildt. På stranden kan man udover østers og blåmusling også finde knivmuslinger, hjertemuslinger, strandkrabber og sømus, så der er god mulighed for at nyde stranden på selv de kolde dage.

Hvert år oplever vi en stor efterspørgsel på sommerhuse i påskeferien, så har I ikke oplevet påsken/foråret på Fanø, så er det måske nu, I skal prøve det. Vi vil glæde os til at tage imod jer!

SE FOTOS FRA FORÅRET PÅ FANØ

Fanø byder på forskelligartede ferier hele året - hvad passer til jer?

Har I først lagt vejen forbi Fanø én gang, så kan I med garanti ikke vente med at pakke kufferten til den næste. Fanø byder nemlig på mange forskelligartede oplevelser - ikke mindst naturmæssigt som lægger op til mange nye ferieminder. Årets første ferie er som oftest vinterferien med kulde, sne og indendørshygge og i foråret er påsken og pinsen klare favoritter, men også Kristi Himmelfartsferien giver mulighed for at komme afsted til Fanø og nyde foråret. Efter sommeren og højsæsonen kommer efterårsferien, som også byder på mange dejlige Fanø-oplevelser. Det er også med efterårets storme og køligere vejr, at ravjagt-sæsonen starter. Er I på udkig efter en særlig magisk tur til Fanø, så bør I kigge i retning af juleferien eller nytårsferien. Vi ses på Fanø!

NATUROPLEVELSER ÅRET RUNDT PÅ FANØ - LÆS MERE