Nordby

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Nordby - den gamle fiskerby

Fanøfærgen - øens livline

Allerede når du går ombord på færgen i Esbjerg og sætter kursen mod Fanø, begynder du småt at kunne fornemme Nordby, der er Fanøs største by, i det fjerne. Her bor de fleste af øens indbyggere - omkring 3000. Færgen i Nordby er øens eneste forbindelse til fastlandet, og når færgen nærmer sig, står det klart, at Nordby er en hyggelig gammel by omringet af en fantastisk natur. Allerede på havnen fornemmer man, hvor tæt Nordby er på naturen, da det er muligt at spotte sæler, der ligger og soler sig på sandbankerne. Der er også en utrolig bestand af vadefugle, der ligeledes kan ses og opleves fra havnen i Nordby.

Byliv og kultur

Byen bærer sit tydelige præg af at have været en gammel fiskerby, og de fleste huse stammer fra 1800-tallet, hvor tidens charme bringer sjæl og liv til de små gader. Byens gamle del er et tydeligt levn fra skipperby-tiden med mange smalle gader og stræder, der nydes bedst til fods. Det moderne Nordby er centrum for øens institutioner og det meste af handels- og butikslivet. Oplev byens dejlige atmosfære, samtidig med at du kan mærke den helt særlige stemning, der opstår, når byens gamle traditioner møder moderne kunstnere og kulturliv.

Byen er fyldt med tætbeliggende Fanøhuse. De hyggelige haver ligger side om side med skønne caféer, små restauranter, antik- og loppemarked, gallerier, interessante museer og spændende butikker.

Fannikerdage - 2. weekend i juli hvert år

I juli måned fejrer Nordby sine gamle traditioner fra den stolte sejlskibstid til Fannikerdagene. Mange Fannikere iklæder sig stadig de gamle folkedragter, så det er en fantastisk mulighed for øens gæster at opleve de smukke dragter men også den livlige musik og den særlige folkedans. Læs meget mere om Fanikkerdagene og bliv inspireret til hvilke events og oplevelser I skal deltage i lige her!

Fajance-hundene

På havnen i Nordby står en skulptur med to gyldne hunde – fremstillet af Poul Isbak. Disse hunde er symbol på de mange fajance-hunde, som søfolkene fra Fanø havde med hjem til konen eller kæresten fra engelsk havn som souvenir i perioden fra 1860-1900. Hundene er altid i par, sidder på deres bagdele og er vendt mod hinanden. De er udført i fajance, oftest hvide med sorte snuder. De skulle efter sigende signalere troskab og tryghed. Hundene blev placeret i vindueskarmen og vendt med blikkene ind mod stuen, når manden var hjemme. Og omvendt når han var på havet. Manden var ofte på havet flere år ad gangen, og det kunne jo være hårdt for den tilbageblevne hustru, at skulle undvære ham. Det forlyder sig, at derfor blev fajance-hundene også brugt til at signalere, hvornår ”husvennen” kunne komme i huset. Fajance-hundene finder man også i vindueskarmene i mange Fanøhuse i dag.

Sommerhuse i Nordby
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Hyggelige oplevelser i Nordby

Havneområdet summer af liv, og promenaden er særlig indbydende på en herlig, lun sommerdag. Ved promenaden har den smukt renoverede Fanø-evert, Rebekka, sin plads. Danibos kontorbygning, beliggende på havnen, er det tidligere Hotel Nordby, som var Fanøs første badehotel.

I Nordby kunne man dengang for godt 100 år siden springe i havet fra badehuse på flåder ude på vandet.

I vinterhalvåret viser havet omkring Fanø gerne tænder. Netop af hensyn til stormfloder og høje vandstande er huse og haver langs havnen forsynet med høje cementværn, ligesom gaderne, der fører op i byen, kan lukkes med solide porte. Læg vejen forbi stormflodssøjlen og få et indtryk af, hvor kraftige stormfloder Nordby har oplevet.

Når vejret ikke viser sig fra sin bedste side, så kan det være tiltrængt med et afbræk fra strand og andre udeaktiviteter og nyde en dag i shoppingens tegn. Der er mange spændende butikker i Nordby, hvor man kan erhverve sig alt fra uld til nye løbesko. Find en liste over nogle butikker på Fanø her!

Hop på cyklen! 

Naturen og områderne omkring Nordby og på Fanø generelt er oplagt til en ferie på cyklen. Hele øen er 56 km2 fuld af fantastiske oplevelser, som bedst kan nydes i den friske luft. Det er nemt at komme rundt med cykel, og der er flere anlagte og optegnede ruter, I kan prøve kræfter med på cyklen. Fx kan I tage på den rute, der hedder Dagsruten. Ruten er 35 km lang, og der er mange spændende afstikkere flere steder på ruten, der giver mulighed for at opdage Fanø på en helt speciel måde. Læs om alle cykelruterne her!

I Nordby er det muligt at leje cykler, eller I kan medbringe dem selv og gøre jer klar til en fantastisk tur rundt på en af Danmarks dejligste øer. 

Sønderho

Møllen er det første, man får øje på, når man nærmer sig den idylliske og smukke landsby Sønderho. Byen, der i 2011 blev kåret til Danmarks smukkeste landsby, huser ca. 400 indbyggere og 70 fredede huse. Sønderho Mølle er byens varetegn og udover møllen, så er det værd at besøge byen tredje søndag i juli hvert år, hvor Sønderho dagen afholdes. På denne dag hyldes byens gamle traditioner, og de historiske dragter vises frem til publikums glæde. 

Rindby

Rindby er et populært område for mange af Fanøs feriegæster og især Rindby Strand lokker mange gæster til hvert år. Stranden er perfekt til de (sol)badende, og til de der gerne vil udnytte Vesterhavest vildskab og lufte boardet. Syd for Rindby er det ideelt at dyrke flere former for vandsport: surfing, blokart, kitebuggy og andre aktiviteter i vandet og på stranden. Det gør stranden et yndet sted for alle aldre og typer af mennesker, der gerne vil nyde en aktiv dag ved vandet, eller som gerne vil se, hvordan de forskellige aktiviteter tager sig ud i virkeligheden. Andre naturelskere skal ikke se langt efter de gode oplevelser, da naturen omkring Rindby er formidabel og tilbyder noget for alle. 

Fanø Bad

Det perfekte feriested med noget for enhver smag. Fanø Bad var i gamle dage tilholdssted for mange flotte badehoteller. Grundet den smukke strand og den gode beliggenhed var det et yndet feriested, og det udnyttede hotelejerne selvfølgelig. Den dag i dag er der ikke længere badehoteller men derimod mange dejlige feriehuse, som I kan leje igennem os. Området er stadig lige perfekt til ferie, og vi står altid klar til at hjælpe jer med at finde det perfekte feriehus til jer.