Tip til husejeren

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Vil du selv klare slutrengøringen?

Hvis du er interesseret i selv at foretage slutrengøring af dit hus, kan du kontakte Danibo. Du vil naturligvis blive afregnet for dit arbejde.

Køb nye senge og nyt sengetøj hos Danibo

Danibo forhandler kvalitetssenge, dyner og puder til fornuftige priser. Sengene er boxsenge, som vi lagerfører i 3 størrelser. Vores sengetøj - allergivenlige dyner, hovedpuder og rullemadrasser - er alt sammen vaskbart og praktisk. Vi anbefaler, at man ikke har dyner og puder med fjer og dun.

Vask af sengetøj

Vi har egne vaskemaskiner og tørretumbler med stor kapacitet og er således i stand til at hjælpe dig med vask af sengetøj og gardiner i dit sommerhus.

Affaldsbeholdere

På Fanø skal man sortere bioaffaldet fra det øvrige affald: Bioaffald er for eksempel rester af grøntsager, frugt, kød og fisk. 
Der leveres derfor en beholder til bioaffald og en beholder til restaffald.
Såfremt dit feriehus er beregnet til flere end seks personer, er det nødvendigt, at du har to restaffaldsspande, idet affaldsmængden er større i løbet af ugen. Læs mere her


I nogle sommerhusområder kræver lokalplanen, at affaldsbeholdere skal være afskærmede.
Se forslag til afskærmning af affaldsbeholdere her

Genbrugsstationen

På genbrugsstationen kan du aflevere haveaffald og øvrigt sorteret affald, dog ikke rest- og dagrenovationsaffald. Genbrugsstationen finder du på Sønder Nytoft 7 i Nordby.

Se genbrugsstationens åbningstider og læs mere her

Miljøstationer

Der er desuden opstillet miljøstationer rundt omkring på øen til sorteret affald som: glas, metal, papir, pap, hård plast

Miljøstation Fanø Bad: Strandvejen 27

Miljøstation Rindby: Kirkevejen 32

Miljøstation Rindby: Postvejen (overfor Hedetoften)

Miljøstation Sønderho: Sønderho Strandvej (parkeringsplads v. kirken)

Læs mere om affaldssortering i Fanø Kommune her

Husmappe og brugsanvisninger

Danibo har sammensat en husmappe med generelle anvisninger og råd, som er blevet bragt ud i alle feriehuse og -lejligheder. Som husejer bør du i mappen indsætte praktiske oplysninger om lige netop dit hus.
Vi ser ofte, at der i husene ligger adskillige brugsanvisninger, hvoraf nogle ikke er på dansk/tysk/engelsk og andre ikke længere relevante. Det er en meget god idé at sortere i dem, markere den relevante tekst og samle dem i en mappe. Det er en service, som lejerne sætter stor pris på!

Hold musene ude

Det er sjældent til at undgå, at der flytter en mus eller to ind i feriehuset. Hvis du har små logerende, er vort råd, at du minutiøst gennemgår huset og finder alle små huller og sprækker, som musene kan benytte som indgang. Det er ofte under køkkenvasken samt rundt om rør og vandledninger til vaskemaskiner og opvaskemaskiner. Fyld ståluld i hullerne og tætn med silikone. Herefter kan du begynde at bekæmpe de mus, der måtte være inden for i huset. 
Vor metode er måske omfattende, men den er frem for alt også effektiv.

Vinterfast

Hos Danibo opererer vi med begrebet "vinterfaste huse". Den udlejer, hvis ejendom er helårsisoleret og egnet til udlejning i vinterhalvåret, og som i øvrigt er interesseret i vinterudlejning, kan tilmelde sit hus som vinterfast hos Danibo. Dette medfører, at huset hele vinterhalvåret skal stå med minimum 5 grader varme, som i langt de fleste tilfælde er tilstrækkeligt til at holde et hus frostfrit. 

Fra ca. november til marts udlejer vi af hensyn til vejrforholdene kun "vinterfaste" feriehuse og -lejligheder.

Fornyelse af udlejningsaftale

Maj måned er tiden for revidering af udlejningsaftalerne. Vi sender da udlejningsaftaler for den kommende sæson ud til alle vore husejere, og aftalen kan således kun forlænges ved en ejers fornyede tiltræden.

Inventarliste 

Liste over lokale håndværkere

Nyttige adresser / telefonnumre

Skatteregler

Som udlejer af et feriehus, kan du vælge mellem to opgørelsesmetoder, når du skal beskattes af lejeindtægten.

Se eksempler på de to opgørelsesmetoder her

Få mere information på Skats hjemmeside