Husets fremtoning

Sommerhuset skal fremtræde ryddeligt og velholdt

Det er vigtigt, at hus og grund fremtræder ryddeligt og velholdt. De ting, som findes på grunden eller i huset skal fungere. Har du ting som ikke fungerer (defekte havemøbler, revnet service, slidte møbler osv.) er det vigtigt at fjerne disse ting, idet lejerne ellers får indtryk af at have betalt for noget, som de ikke får nytte af.

En god tommelfingerregel er, at huset skal leve op til de krav du selv ville stille, hvis du skulle på ferie!

Klargøring og hovedrengøring

Som husejer er du ansvarlig for, at dit hus fremstår velholdt og velfungerende både indvendigt og udvendigt. I den forbindelse er det påkrævet, at huset hovedrengøres mindst én gang årligt, og dette før sæsonstart. Afhængigt af, hvor meget du udlejer, må du påregne at hovedrengøre huset to til tre gange i løbet af året. 

Ved klargøringen/hovedrengøringen forventer vi af dig som ejer, at du kontrollerer alle husets installationer, som f.eks. at opvaskemaskinen er renset og funktionsdygtig, at kabel TV er korrekt indstillet og at brændeovnen er renset og brugbar

 • kontrollerer, at en eventuel septiktank eller sivebrønd fungerer rigtigt
 • sørger for, at samtlige vandlåse og afløb er rensede for hår og sæberester
 • renser og tester støvsugeren og supplerer med ekstra poser og filtre
 • supplerer med elpærer, sikringer, afspændingsmiddel og salt til opvaskemaskinen m.m.
 • gennemgår faste og løse tæpper for pletter
 • gennemgår dyner, puder samt rullemadrasser og sørger for vask af disse, eller eventuelt udskiftning
 • gennemgår gardiner, persienner samt rullegardiner, så disse er funktionsdygtige
 • skrubber køkkenskabene samt frasorterer og supplerer ridsede pander og gryder, skåret porcelæn og i øvrigt slidt køkkenudstyr
 • gør rent bag komfur, køleskab, radiatorer, senge og renser emhætten.
 • tømmer skabe for madvarer, tøj, sko m.m.
 • rydder op i redskabsskuret og gennemgår havemøbler og hynder.

Efter hvert lejemål foretager lejerne eller vort personale en god almindelig rengøring. Såfremt huset er udlejet i mange uger, er det ofte nødvendigt at foretage en, måske flere, mere grundige ”midtvejs-rengøringer”. Ligeledes må du, dersom huset efter sidste inspektion står ubeboet i et par uger eller mere, før næste lejemål påregne at der skal foretages en lettere rengøring igen.

Ydre forhold

Grunden skal fremtræde velholdt – uanset om det er en naturgrund eller en anlagt have. Græsset skal være slået, så børn kan lege på det.  
Er der sandkasse, skal denne være fyldt med sand, og det er en god idé med et låg til at lægge over, så dyr ikke forurener sandet. Gynger skal naturligvis være forsvarlige og sikkerhedsmæssigt i orden. Huset skal ligeledes fremtræde velholdt. Postkasse og tydeligt nummerskilt ved indkørslen bør være en selvfølge samt dørmåtte og tørresnor med klemmer.


Er du ikke allerede udlejer hos Danibo?

Udlej hos Danibo

Bliv klogere på alle fordelene ved at udleje dit feriehus hos Danibo Feriehusudlejning.

Læs mere her!