Fanø Golf Links

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Fanø Golf Links

I over 100 år har Fanø Golf Links stået fast igennem krige, storhedstider og et væld af rige kurbadende gæster. Historien har skabt og formet banen, som den står den dag i dag, og den starter helt tilbage ved århundredeskiftet 1900. Dengang begyndte den europæiske turiststrømning til Fanø, og det var de rige med smag og midler til det søde ferieliv, der gæstede den skønne Vadehavsø Fanø. Badehoteller, kurbade og strandpromenader skød op i landskabet, og det finere selskab skulle selvfølgelig også have en golfbane, hvor de kunne holde deres golfform vedlige selv i ferien. Dermed blev første spadestik til Fanø Golf Links taget, der i 1901 åbnede med en 9-hullers bane og den første turnering 'Open Golf-Championsship of Denmark'.

I 1930 blev udvidet til en 18-hullers bane, der efter Anden Verdenskrig stadig stod som et monument over en tid før krigen, der var mere enkel. Det søde liv kom dog tilbage til Fanø og til Fanø Golf Links, og hvidklædte hattebærende damer og mænd levede igen det søde liv på badehotellerne og med golf til at fordrive tiden og ordne forretninger. Den dag i dag er banen åben for alle, der gerne vil nyde et godt spil golf midt i den vilde Fanøske natur. I takt med at du kommer rundt på banen, vil du ikke undgå at mærke historien strømme ind over dig og føle at du går igennem en del af historien. Selve klubhuset minder dig da også om, at banen blev anlagt i en svunden tid, da der med store tal står '1898' på muren. 

Sommerhuse på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Golfbanen midt i naturen

Fanø Golf Links ligger i ikke mindre end: Nationalpark Vadehavet! Nationalparken er et fredet og ualmindeligt smukt naturområde, og Fanø er så heldige at have direkte adgang til den. Banen ligger derfor også uberørt og overladt til naturens kræfter og humør, og de eneste mennesker der forstyrrer roen, er mennesker, der skuer efter små, hvide golfbolde. Danmarks ældste golfbane ligger i første klitrække smukt omringet af lilla lyng og vejende marehalm, der får lov til at gro, som det vil. Links banen er den ældste men også eneste rigtige links bane i Danmark, og den er fyldt med de udfordringer, som en ægte naturbane bringer med sig. Det er en stor oplevelse! 

På Fanø Golf Links spilles golfen i sin oprindelige form, som den engang for længe siden var tiltænkt, da den blev opfundet i Skotland - nærmere betegnet ved St. Andrews. Naturen har selv skabt golfbanen, klitterne er rough, og klitlandskabet er fairways. Når du skal spille ud, står du på tee-steder helt oppe på topperne af det smukke klitlanskab med den flotteste udsigt over Vesterhavet. Den eneste lyd du hører, er havets stille brusen og fuglenes skræppen, der bryder igennem den salte havluft. 

Udfordringen i banen er, at den konstant ændrer sig, og at man som spiller virkelig skal have fantasien og de forskellige slag med sig i bag'en, hvis man vil lykkes med at få bolden ind på greenen. Det er en sand fornøjelse og oplevelse hver gang, man træder ud på banen, og som spiller giver det nogle gode kampe og fantastiske oplevelser, når man går på en grøn fairway, der i sin tid lå på bunden af havet. 

 

På Fanø Golf Links mener man at rigtig golf spilles på en Links bane, og som de selv siger: "For sådan blev golf født og sådan skal golf spilles: I mødet mellem hav og land og menneske og natur - og mellem kontrol og tilfældet, hvor skæbnen spiller med"Kilde: Fanø Golf Links

 

Danibo Golf Open 2024 - søndag 7. juli

Samlet præmiesum på 75.000 kr. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, når succesen fra sidste år gentages. Danibo Golf Open er golfturneringen på Fanø for 2-personers-hold, hvor du derfor har mulighed for at invitere en ven eller familiemedlem til en hyggelig golfdag med andre glade golfere. Turneringen foregår på Danmarks ældste golfbane på Fanø i fantastisk, smuk natur. Læs mere og tilmeld jer her


Fanø Ugerne

Fanø Ugerne er Danmarks ældste golfturnering, og bliver afholdt på Fanø Golf Links i slutningen af sommeren hvert år. Turneringen er deltagermæssigt det største af sin slags i Danmark, og spillerne er både danske og internationale. Fanø Ugerne er en åben golfturnering, der indbefatter mere end 25 matchformer. Turneringen afholdes af den historiske golfklub på Fanø, Fanø Vesterhavsbads Golfklub.

Hvert år udkommer der et nyt program for årets turnering. Se program her

Du kan læse mere om Fanø Ugerne lige her: Læs mere


Lær at spille golf

Vil du gerne forbedre dit golfspil eller lære dette vidunderlige spil?
Så kom og lær at spille Real Golf her på Fanø - golfens fødested i Danmark.

Der tilbydes:

  • Individuel træning
  • Golftræning for hele familien
  • Prøv at spille golf
  • Begynder golf
  • Junior golf

Du kan se mere på hjemmeside: Fanø Golfklub

Golfklub på Fanø

Da Fanø Golf Links blev etableret i 1898 blev golfbanen hurtigt et populært tilløbsstykke for feriegæster fra ind- og udland. I særdeleshed fordi det var den første golfbane i Danmark, men også pga. de unikke omgivelser, der omringer golfbanen på Fanø.

En gruppe golfentusiaster, feriegæster og sommerhusejere besluttede sig derfor i 1948 for at stifte en golfklub på Fanø. Golfklubben kom til at hedde Fanø Vesterhavsbads Golfklub og eksisterer stadig den dag i dag som én af Danmarks ældste golfklubber. I dag har golfklubben på Fanø et stort antal medlemmer fra Danmark, men også mange internationale golfspillere har et medlemskab i golfklubben på Fanø.

Mange drages af golfklubbens historie og ikke mindst det fantastiske landskab, der omringer Fanø Golf Links. Golfmedlemmer i Fanø Vesterhavsbads Golfklub kan nyde klitlandskabet på den nordlige del af øen, som golfbanen smyger sig imellem, hvilket giver en helt speciel stemning på golfbanen.

 

Er du den eneste i familien, der har fundet glæden ved golf?

En golfklub på Fanø lyder måske en smule utilgængelig, men det tager ikke mere end 12 minutter at komme fra Esbjerg til Fanø, så transporten ikke er en hindring for at spille på den fantastiske golfbane på Fanø. Desuden kan du sagtens tage hele familien med på golfferie på Fanø, da Fanø Golf Links ligger ved Fanø Bad, som rummer en masse aktiviteter for alle aldre og ikke mindst til alle interesser.

Mange benytter sig af golfbanens attraktive placering, så de kan udnytte sig af deres medlemskab af Fanø golfklub samtidig med, at børn kan hygge sig i badeland og de øvrige attraktioner, der ligger omkring Fanø Golf Links.

Hvis du ikke allerede overvejer at blive medlem af golfklubben, så kan vi jo tilføje, at golfklubben på Fanø afholder golfturneringer flere gange om året, og at vi har et væld af ferielejligheder, der ligger lige ved golfbanen, så du ikke skal gå glip af noget under en af de årlige golfturneringer på Fanø.