Vinterferie på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Oplev en magisk vinterferie på Fanø ❄️

Få inspiration til en hyggelig vinterferie i sommerhus på Fanø uanset om I er til stille og rolige dage foran pejsen, eller om I er til spændende naturoplevelser og vinterferie-aktiviteter for hele familien. En sommerhus-vinterferie på Fanø giver jer mulighed for at finde ro og nærvær og skabe skønne minder for livet. Så pak det varme tøj, den gode bog og strikketøjet og tag familie, venner eller din partner om armen. Turen går til Fanø.

 

Tid til hinanden

Fanø byder på en helt unik ø-stemning, som du oplever så snart, du kommer ombord på Fanøfærgen. Der er en helt speciel ro, der giver plads til samvær og hygge - og så er der selvfølgelig det smukke, vilde og allestedsværende Vesterhav, der lægger op til lange gåture langs stranden og det minder os om, at der er noget, der er meget større end os selv. Vinterferien er den perfekte anledning til et break fra hverdagens ræs og til at komme "hjem" væk fra hjemmet, som kun et sommerhus kan tilbyde. Sommerhuset lægger op til at finde tid til hinanden, uden at blive distraheret af hverdagens pligter og rutiner. En vinterferie i sommerhus kan derfor være en oplagt mulighed for enten en romantisk get-away for to eller en hyggelig familieferie fyldt med aktiviteter og sjov.

SÆLSAFARI  l  RAVJAGT  l  VINTERBADNING  l  LEJ EN SAUNA PÅ STRANDEN

Sommerhuse i vinterferien på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Populære sommerhuse i vinterferien

Vinteren på Fanø kan give jer den tiltrængte ro, I har behov for. Nogle har brug for et enkelt-indrettet sommerhus uden store dikkedarer, hvor det væsentlige er samværet med hinanden og tætheden på naturen. Andre vil gerne opleve lidt mere velvære og vælger derfor et sommerhus med pool, spa eller sauna. Danibo har også sommerhuse med vildmarksbad og udesauna, hvis man er til en mere rå oplevelse. Vælg en af de populære ferielejligheder i Feriecenter Vesterhavet og få adgang til fællesområder med pool, sauna, spa, aktivitetsrum og indendørs legeplads m.m. Book et sommerhus med egen pool, hvis I vil forkæle jer selv med en daglig svømmetur eller bare sjov og vandpjaskeri i vinterferien.

BRÆNDEOVNPOOL  l   SPA  l  SAUNA  l  AKTIVITETSRUM

FERIELEJLIGHEDER 30 METER FRA STRANDEN

Miniferie og kortere ophold

Den danske vinterferie (uge 7) er populær, og derfor er det kun muligt at leje på ugebasis. I den øvrige lavsæson er det dog ind i mellem muligt at finde et miniferie-tilbud. En ferie på Fanø behøver ikke at være lang for at være god!

Læs mere her

2-personers-rabat

Er I bare to personer, der vil på sommerhusferie sammen i en uge i lavsæsonen, kan der, ved udvalgte sommerhuse, opnås en rabat.

Læs mere her

Tag hunden med på ferie

En sommerhusferie adskiller sig fra mange andre ferietyper ved, at I ikke behøver at lade hunden passe andetsteds. Her kan I roligt pakke både godbidder og hundesnor, for på Fanø har vi en lang række af huse, hvor der er plads til hele familien; også den firbenede del. Hele øen er næsten designet til hundefamilier, da der er en lang række af naturmuligheder, hvor I kan lufte både hunden og jer selv. Er det en rigtig vandhund, så er de brede sandstrande oplagte, eller vil I hellere ind under trækronerne, så skal I måske besøge hundeskoven?

Sommerhuse hvor hund er tilladt

 

Hvad kan man lave på Fanø i vinterferien?

Med den rette påklædning findes der mange vinterferie-aktiviteter lige uden for sommerhusets dør. I kan gå ture langs stranden og nyde havets kølige brus, og hvis vejret byder på sne, kan børnene kælke og bygge en snemand eller to. Om aftenen er der rig mulighed for at kigge på stjerner på den mørke vinterhimmel. Tag et kig på aktivitetskalenderen for Fanø herunder - den bliver løbende opdateret. Vinterferieaktiviteter lægges typisk op ca. 14 dage før vinterferien (uge 7).

SE AKTIVITETSKALENDER FOR FANØ

Kunst og kultur på Fanø

Årstiden for vinterferien er altid garant for, at I aldrig ved, hvordan vejret med sikkerhed er. Solen kan skinne den ene dag, mens regnen kan piske mod ruden den næste. Det kan virke tillokkende at planlægge en masse ture ud i Fanøs smukke natur, men grundet vejrudsigtens uforudsigelighed kan det alligevel være godt at have en plan B. Heldigvis byder Fanø jer gerne indenfor til en række af forskellige kulturelle oplevelser. Et oplagt bud er, at I dykker ned i Fanøs stolte historie som søfarts-ø. På Fanøs Skibsfarts- og Dragtsamling bliver I nemlig taget i hånden på en tidsrejse ned gennem Fanøs fortid. Oplev de gamle folkedragter og bliv klogere på Fanøs sejlskibshistorie.

Er I nysgerrige på kunsten, så har den også mange historier om øen, som den gerne vil fortælle jer. Det sker i Sønderho, hvor I finder Fanø Kunstmuseum. Museet huser en større samling af kunst, der alt sammen har en relation til Fanø. Malerierne er kommet til live på øen, eller kunstnerne kommer herfra eller har en anden relation til øen.

Trænger I til at danse, grine og/eller føle jer fri? Så kan I godt finde adressen frem til Realen. På Realen finder I nemlig alt det, som man kan betegne som anti-hverdag. Her er der plads til at lege, og I er inviteret med. Realen tilbyder et bredt udvalg af kulturarrangementer, der både dækker koncerter, comedy og fællessang. Find det arrangement, der passer til jer, og book jeres billet med det samme.

Kunst, design og kunsthåndværk

Fanø Skibsfart- og Dragtsamling

Besøg de specielle sømandskirker

Læs om flere attraktioner her

 

Slowfood eller takeway?

Det gode ved at bo selv i sommerhus er, at der er tid til, at man kan hygge sig med madlavningen. Ting må gerne tage den tid, ting nu engang tager. Det er oplagt med slow-food i vinterferien i sommerhus, hvor køkkenet er godt udstyret. Finde de gode råvarer, til den simrende gryderet, i en af Fanøs gårdbutikker og foretag jeres dagligvareindkøb i enten Nordby, Fanø Bad eller Sønderho. Det er også muligt at finde en helt unik spiseoplevelse på en af øens mange restauranter eller caféer. Er I undervejs eller bare småsultne er der mulighed for take-away pizza, hotdogs eller burgere.

GÅRDBUTIKKER  DAGLIGVAREBUTIKKER  l  SPISESTEDER

Fortryllende vinternatur

Vinteren i Danmark kan være kold, men også meget smuk og magisk. Vågn op i sommerhuset til nyfalden sne og oplev klitterne dækket af et tykt, hvidt lag, der forandrer landskabet og får det til at ligne mindre bjerge. Udnyt dagtimerne i naturen; børnene kan kælke, bygge snemænd eller hvad med en sneboldkamp? Er der ikke sne, er der stadig mange skønne aktiviteter at foretage sig. Der er intet så afslappende som at vende tilbage til sommerhusets varme efter at have tilbragt tid i vinterens kulde og frost. Når mørket sænker sig, er det tid til hyggelige indendørs-aktiviteter og man kan putte sig med et lunt tæppe, varm kakao og samvær, med dem som man har kær, foran den knitrende pejs. En vinterferie i sommerhus på Fanø kan være fyldt med oplevelser, som I aldrig vil glemme.

TJEK VORES WEBCAM FOR AT SE VEJRET PÅ FANØ NETOP NU!

SE FLERE VINTERFOTOS FRA FANØ

Ravjagt på Fanøs strand

En af Fanøs største attraktioner, også om vinteren, er den brede sandstrand. Stranden strækker sig over 15 km, og det er her du kan opleve det interessante fænomen "tidevand", som sørger for at landskabet altid er i forandring. Det er også her på stranden, at du kan være heldig at finde en særpræget souvenir; nemlig rav.

Vinteren på Fanø giver jer optimale betingelser for at finde rav. Og særligt efter en gang stormvejr. Når havvandet er rigtig koldt, har de lette ravklumper nemmere ved at skylle op på land, da koldt vand er tungere end varmt vand.

For de eventyrlystne og historieinteresserede kan det være interessant at besøge de mange bunkers fra 2. Verdenskrig, som Fanøs strand er fyldt med. Nogle af dem kan man komme ind i.

TIDEVANDSTABEL l MERE OM RAV  l  FANØ I ATLANTVOLDEN

Specialbutikker og særlige Fanøprodukter

Fanø byder på en perlerække af spændende butikker, der kan stille de flestes shoppetrang. Du kan både finde den gode fødselsdagsgave, aktiviteter til børnene og selvfølgelig en lang række lokale produkter, som du kan tage med hjem som minder om din ferie på Fanø.

BUTIKKER PÅ FANØ

FANØ-PRODUKTER

 

Oplev sæler året rundt!

Fanø er beliggende lige mellem nationalparken Vadehavet og Vesterhavet. Nationalpark Vadehavet, der i 2004 gjorde sig fortjent til en plads på UNESCO'S verdensarvsliste er hjem for utallige trækfugle og tjener som spisekammer for disse fugle. Udover fugle så ynder sælerne også at komme til vadehavet, hvor de kan ligge i fred og ro på sandbankerne og varme sig i solen og jage i havet. Sælerne er at finde på Fanø hele året.

NATIONALPARK VADEHAVET  l  DYRELIV PÅ FANØ  l  SÆLSAFARI

Bestig Fanøs "bjerge"

Både store og små kan bestige Fanøs bjerge, som er opbygget gennem mange hundrede år. Fanøs bjerge er i virkeligheden klitter, og de ældste af slagsen findes på øens østkyst, hvortil de er vandret i 1500 og 1600-årene under den Lille Istid. Øens højeste punkt er Pælebjerg, men bestig også gerne Kikkebjerg, Klingebjerg, Annedalsbjerg og Mosedalsbjerg. Fanø – og Danmark i det hele taget – er jo som bekendt kendetegnet ved et meget fladt landskab, så det er bestemt værd at gribe muligheden for at bevæge sig op i de lidt højere luftlag og nyde den flotte udsigt. Skulle det ske, at det er rigtig vinter med sne i jeres vinterferie, så er klitterne også perfekte at besøge, hvis I har pakket kælken til jeres ferie. Her kan I opleve suset i maven, når I flyver ned af Kikkebjerget eller Bavnebjerget med en spænding, som kun de færreste rutsjebaner kan hamle op med.

LÆS MERE OM KLITTERNE PÅ FANØ  l  FIND RUTEBESKRIVELSE 

Mere inspiration til din vinterferie

Esbjerg ligger kun 12 minutters sejltur væk og byen byder på mange supplerende aktiviteter til jeres vinterferie. Pak f.eks. badetøjet og tag i Svømmestadion Danmark, som byder på både badeland med rutsjebaner og romersk bad med koldt og varmtvandsbassiner, spa og sauna.

SVØMMESTADION DANMARK

FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

Ribe, Danmarks ældste by, er beliggende ca. 25 minutters køretur mod syd fra Esbjerg. Byen oser af stemning, ikke mindst om vinteren, hvor en tur gennem byens gamle brostensbelagte gader og stræder er en magisk oplevelse. Oplev de gamle, skæve huse og butikker og caféer i byens midte og Ribe Å, der slynger sig ind i mellem det hele. Gå endelig ikke glip af et besøg i den imponerende domkirke, hvis tårn giver dig en helt enestående udsigt over byen og det omliggende terræn og Vadehav.

RIBE DOMKIRKE

HEXMUSEEM

JACOB A RIIS MUSEUM

Klar til mere vinterhygge? Oplev jul eller nytår i sommerhus på Fanø

Oplev en juleaften uden stress. Tag familien med i et skønt sommerhus på Fanø! På en råkold dag efter en gåtur på stranden og indkøb af juletræet, er det skønt at sætte sig ved brændeovnen med en kop varm kakao eller glögg. Find saks og papir frem og fremstil julepynt til træet eller hjemmelavede julegaver til hele familien. Lav hjemmelavede julegave eller find gaverne i nogle af Fanøs mange specialbutikker. Brug de skønne juledage med børnene til at spille brætspil eller se julefilm. I tilfælde af hvid jul, så er det om at finde kælken frem og suse ned af klitterne eller byg en flot snemand.

Læs mere om juleferie på Fanø

Læs om nytårsferie på Fanø

Sommerhus til jeres behov

På Fanø har vi et bredt udvalg af sommerhuse, der passer til mange forskellige typer af ferier. Vi har sommerhuse, hvor I kan rykke tæt sammen, store sommerhuse, hvor I kan være hele familien og sommerhuse, hvor I kan hoppe i poolen eller rense ud i saunaen. Hvilket sommerhus I vælger, kan have stor betydning for, hvilken ferie I får, kun en ting går igen og det er, at den sikkert bliver god.

Find jeres perfekte vinterferie-sommerhus allerede i dag
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}