Fanø International Kite Fliers Meeting

Tag med til dragefestival på Fanø!

Et af verdens største dragetræf afholdes hvert år over 14 dage i juni. 5000 drager og deres førere mødes år efter år og holder en flyvende fest på Fanø. Kom og vær med!

Fanø er kendt i hele verden for at være et af de bedste steder at flyve med drage. Derfor bliver der hvert år holdt et kæmpe dragetræf, der går under det mundrette navn: Fanø International Kite Fliers Meeting og tiltrækker drageentusiaster fra hele verden. Det hele blev fløjet i luften i 1985 af Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamborg. Han drog til Fanø sammen med nogle venner og hyggede sig sådan med at flyve med drager, at de tog afsted igen året efter sammen med endnu flere venner. Wolfgang er stadig hjernen bag foretagendet og går meget op i, at det ikke skal blive en forretning men være frit, fedt og flyvende. Det sociale event samler gamle venner, der kun ses en gang om året til Dragefestivalen, hvor de deler deres store passion. Derfor handler festivalen lige så meget om at komme hinanden ved og nyde synet af de andre hjemmelavede, imponerende drager. 

 

Hvad sker der til dragefestivalen?

Den imponerende stilhed og ro, der som regel hersker over Fanø, bliver i 14 dage forstyrret af de mange drageflyvere. Deltagerne til festivalen er dog rigtig gode til at tage hensyn til hinanden, andre turister og selvfølgelig de lokale, der ligger strand og by til arrangementet. Heldigvis er Fanø omgivet af strand, så der er plads til både turister og indbyggere, der gerne vil deltage, men som også gerne vil nyde en stille stund nede på stranden, som de er vant til. Før og efter festivalen er der altid mange drager i luften også, og her er der lidt mere plads til at nyde de smukke, farverige drager i ro og mag fra en klit med en kop kaffe i hånden. 

Festivalen bliver hvert år skudt i gang til en velkomstaften i Rindby af selveste Wolfgang Schimmelpfennig, der giver de sidste informationer om årets festival, hvilke andre aktiviteter det er muligt at deltage i under festivalen og andre praktiske oplysninger. Et af arrangementerne der finder sted er en auktion af drager og drageudstyr, hvor overskuddet går til udsatte børn i Columbia. Auktionen ender ud i lidt af en fest, der som regel varer lige ind til den lyse morgen. Mange af de udenlandske deltagere på festivalen kommer også til Fanø for at opleve de smukke strande, og solen der nærmest ikke når at gå ned, før den står op igen - de kommer for at få en uforglemmelig ferie med drager i centrum.  

Praktisk

Det officielle program starter om torsdagen i uge 25 og slutter igen søndag i samme uge. Dog er der ingen restriktioner på, om man må flyve med drage før og efter det officielle program, og det gør mange brug af. Der er ingen officielt inviterede til festivalen, da alle kan deltage. Derfor kan du også deltage, hvis drageflyvning har din interesse. Der er dog travlt på øen i weekenden for Dragefestivalen, og derfor er det en god idé at booke overnatning i god tid. 

Se vores store udvalg af sommerhuse og ferielejligheder lige her!

Program 2025

Har du lyst til at mødes med andre drageentusiaster til sociale begivenheder i løbet af Dragefestivalen, så tag gerne et kig på programmet her (på tysk)

Sikkerhedsinformationer

Dragefestivalen er blevet et stort event, så derfor er sikkerheden ekstra vigtig. Læs gerne sikkerhedsinformationerne igennem, så er du helt klar til festivalen.

Find et sommerhus til Dragefestivalen
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Overnatning på Fanø

Når I skal til Dragefestival og måske også Fannikerdage, så får I brug for et sted at overnatte under jeres besøg. De mange weekendaktiviteter på Fanø ligger op til, at man holder en uges ferie på den skønne ø, så der er tid til både at opleve øen og dens formidable natur og samtidig har masser tid til at deltage i arrangementerne. Hos Danibo udlejer vi alt fra charmerende, stråtækte sommerhuse og store, luksuriøse feriehuse til lækre, komfortable ferielejligheder med adgang til pool. Hvis drømmen er at være tæt på Dragefestivalen, så skal I se jer om efter overnatning i Rindby eller Fanø Bad, og hvis det i stedet er Strikkefestivalen, der har jeres interesse, så er Nordby og Sønderho der, hvor I skal kigge hen. Men da øen ikke er stor, så er det muligt at bo over hele øen og stadig have nem adgang til de mange aktiviteter. Bussen kører også rundt på øen - og kommer endda ned på stranden. Hvis vejret er godt, så kan I med fordel spænde cyklen på bilen, så I kan bruge det miljøvenlige og skønne transportmiddel rundt på Fanø. 

Se alle overnatningsmuligheder lige her!

Sommerferie på ø

En sommerferie på en ø er en helt særlig oplevelse, og sommerferie på Fanø er ingen undtagelse. Der er en helt særlig stemning på en ø især om sommeren, hvor feriestemningen får øen til at summe af liv og glade dage, og der bliver spist is i lange baner på de mange indbydende strande. Som nævnt tidligere så er der ikke langt rundt på Fanø, og derfor er alting indenfor rækkevidde - det gælder spisesteder, aktiviteter, attraktioner og andre oplevelser, der finder sted. I kan med fordel planlægge jeres ferie efter nogle af de store events og opleve de lokale, når de fester til Sønderhodag eller Fannikerdag. Ofte er der lokale loppemarkeder og andre markeder rundt om på øen i løbet af sommeren, og her kan I gøre et godt kup og måske finde nogle af de eftertragtede Fajancehunde, der ses i mange vinduer rundt om i byerne. Så kan I få noget med hjem og mindes ferien med, hvis ikke alle oplevelserne i sig selv er minder for livet.