Hold sommerferie på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Fanø - Vesterhavets perle

Når solen står højt over Danmark, og sommeren for alvor har gjort sit indtog, så er der næppe noget sted i verden, man hellere vil være end i Danmark. Den danske sommer er bare noget helt specielt, når den viser sig fra sin bedste side. Det er her, man får de lange, lyse nætter, og der er noget befriende ved at kunne løsrive sig fra forpligtelser og dagligdagsgøremål, trække sig tilbage og ellers bare nyde sommerferien med dem, man holder af.

Hvis I endnu ikke ved, hvor I vil tage hen på årets sommerferie, så kan I overveje den flotte ø Fanø på den danske vestkyst. Øen er rig på både kulturoplevelser, smukke naturområder og spændende aktiviteter for både børn og voksne. På Fanø er der noget for enhver og er derfor perfekt til dig, som er på udkig efter en destination til familiens sommerferie.

Få en billigere sommerferie i ugerne 26-27-28

Har I mulighed for at holde ferie i de tidlige sommerferieuger, så er der penge at spare i forhold til de mere populære sommerferieuger i juli og august. Udvalget af feriehuse er derfor også langt større. Der er desuden den store fordel, at køen til iskiosken er betydelig kortere! Vejret kan vi aldrig forudsige, men det kan være lige så godt i juni som i juli/august. Tag gerne et kig på udvalget af sommerhuse i disse uger:

SE ALLE LEDIGE SOMMERHUSE I UGE 26

SE ALLE LEDIGE SOMMERHUSE I UGE 27

SE ALLE LEDIGE SOMMERHUSE I UGE 28

Sommerhuse i sommerferien på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Fanøs populære sandstrande

Har du lyst til en dukkert? Så er det jo ganske belejligt, at flere af vores sommerhuse ligger tæt på stranden. Strandene på Fanø er kendt for at være meget brede, og der er derfor plads til alle – og plads til at man kan give sig i kast med alle mulige former for aktiviteter. Vil man hellere bare ligge og dase i solen og få lidt sommerkulør, er det selvfølgelig også muligt.

De dejlige sandstrande på øen giver dig også mulighed for at prøve kræfter med spændende vandsportsaktiviteter som windsurfing eller stand-up-paddle - eller måske er du mere til en dukkert i det friske Vesterhav, lige når du har lyst?

I kan også tage en drage med og lade den svæve over Fanø eller måske bygge sandslotte med børnene på de hvide, brede sandstrande. Kun fantasien sætter grænser for, hvad I kan opleve på Fanøs vidunderlige sandstrande, og her kan I få nogle skønne ferieuger, som I sent vil glemme.

Strandene på Fanø bliver faktisk bredere år for år, og generelt er Fanø også kendt for at have meget børnevenlige strande. Så for jer, der har små børn, er det oplagt at vælge Fanø som destination, når I skal i sommerhus i sommerferien. Læs mere om ferie med børn

Vælger I eksempelvis et sommerhus i Fanø Bad, bor I tæt på stranden. Stranden på Fanø har lokket gæster til øen lige siden 1800-tallet, og netop stranden er stærkt medvirkende til, at mange gæster vender tilbage hver eneste sommer. Når I vil holde sommerferie på Fanø, er der i det hele taget en hel masse forskellige sommerhuse at vælge mellem. Rindby er også et dejligt område med mange huse tæt på måske Danmarks bedste strand.

Mangfoldig natur 

På Fanø kan I også gå på opdagelse i det mangfoldige dyre- og planteliv, besøge klitplantagen eller nyde en gåtur langs Vadehavet. Her kan I komme helt tæt på naturen og mærke den særlige ro, som præger øen. Nyd en lang gåtur langs kysten og oplev hvordan solen langsomt går ned over Vesterhavet. I kan også opleve naturen ved at deltage i sæl-, østers- eller ravsafari og få et skønt ferieminde med hjem fra sommerferien på Fanø.

Lad dig inspirere her på siden og få mere at vide om, hvad Fanø har at byde på, og hvorfor du bør holde din sommerferie med familien i et skønt sommerhus på øen. En ø-ferie i Danmark er noget helt særligt, som du bør opleve med dine nærmeste, læs mere om hvorfor lige her.

Oplev Fanø på cykel

På Fanø kan du opleve naturen på mange forskellige måder. Du kan tage cyklen med på din sommerferie eller leje én på Fanø og opleve det varierede ø-landskab på en helt anden måde. Fanø er en flad ø uden bakker, så du kan med fordel tage familien med på en frisk cykeltur i flotte naturomgivelser. Selvom der ikke er hårde bakker, skal du være forberedt på kraftig blæst, når du cykler langs den vestjyske kyst. Der er gode cykelstier på øen, og du kan finde inspiration til forskellige ruter og dagsture lige her. En af de populære cykelruter er den såkaldte Luft under vingerne-rute, som er 26 km lang og som fører dig forbi imponerende strande, skulpturer, byliv og legepladser med grillmuligheder, hvis du har brug for en hyggelig spisepause undervejs. Med en cykelferie kan du kombinere ferie og bevægelse, og du kan nyde de flotte omgivelser samtidig med, at du får bevæget kroppen og holder dig i form. Læs meget mere om en cykelferie på Fanø her.

Vandreture på Fanø

Du kan også pakke vandreskoene og planlægge en skøn vandretur i klitterne. Du kan helt selv bestemme, om det skal være en kort eller lang tur, eller hvilke steder I ønsker at komme forbi. I kan f.eks. tage på familietur og gå forbi nogle af de spændende attraktioner og legepladser, som børnene sikkert vil elske. I kan også tage på en dagstur og nyde en hel dag i Fanøs naturlandskab med picnic og udsigt over Vesterhavet. På en vandretur kan du lade tankerne få frit løb og nyde den rolige stemning væk fra byens larm og hektiske hverdag. Her er der tid til nærvær med familien og til at få ro i sindet.

På vandreturen kan I opleve de mange dyr, som lever på Fanø – f.eks. vildkaniner, rådyr eller kronhjorte. Fanø ligger midt i Nationalpark Vadehavet, hvor også mange sæler holder til, og som man kan være heldig at møde og betragte ganske tæt på, allerede når man ankommer til øen. Fanø kan også prale af sine flotte sommerfugle, som lever i den vilde lyng, og sjældne fugle, som du kan være heldig at få øje på, hvis du tager på sommerferie på Fanø. Husk at pakke kikkerten, for hvis du er heldig, kan du få øje på en havørn eller en sandterne. Læs meget mere om Fanøs dyreliv her.

Aktiv ferie på Fanø

Det kan være dejligt at sidde i det hyggelige sommerhus mellem klitterne og læse en god bog eller spille et sjovt brætspil med familien, men måske får I alligevel brug for at komme lidt ud på et tidspunkt og bevæge kroppen og blive blæst igennem af den friske Vesterhavsvind. På Fanø er der rig mulighed for at holde en aktiv ferie. I sommermånederne kan I med fordel nyde landskabet på hesteryg eller føle Vesterhavets bølger under jer ved at prøve windsurfing, kajak eller stand-up-paddle. Hvis du er afsted med vennerne, kan I udfordre hinanden i fodboldgolf eller minigolf i smukke omgivelser og nyde naturen, mens I bevæger jer. Læs meget mere om en aktiv ferie på Fanø her.

Vælg Fanø som destination til jeres næste sommerferie

Hen over sommeren er der en masse spændende aktiviteter og arrangementer på Fanø, som du med fordel kan planlægge din ferie efter. I juli kan I kigge forbi til Fanø Sommercup, lytte til fællessang i kulturhuset Realen eller deltage i et hyggeligt danse-arrangement i byen. I august kan I f.eks. deltage i lørdagsmarkedet på Museumspladsen eller shoppe om aftenen til Latenight på Hovedgaden i Nordby, hvor der også vil være spændende aktiviteter for børn og voksne. Læs mere om de mange arrangementer i sommerferien på Fanø her.

Fanøs himmel fyldt med drager

I kan også planlægge jeres sommerferie efter den største internationale dragefestival, som hvert år finder sted i slutningen af juni på Fanø. Her kan du sammen med familien opleve over 5000 drager indtage himlen over Fanø og være med til den flyvende fest på øen. I kan også medbringe jeres egen drage, og hvis I ikke allerede har en drage, så kan børnene deltage i Club Fanøs drageværksted, hvor I kan være kreative og selv bygge en farverig drage og få et skønt ferieminde med hjem. Læs mere om dragefestivalen her.

Aktiviteter på stranden

Et af højdepunkterne på en sommerferie på Fanø er de brede, flotte sandstrande, som indbyder til en lang række aktiviteter. Her er der plads til alle – til dem som vil bade eller solbade hele dagen, og til dem som vil være aktive og spille beachvolley, kite-surfe eller vandre i klitterne. På stranden ved Fanø Bad kan i finde to beachvolley-baner, en strandtennis-bane og en bane til strandfodbold, som alle er gratis at bruge. Der er selvfølgelig også plads til hunden, som vil elske en afkølende dukkert på en varm sommerdag. 

På stranden bliver det simpelthen aldrig kedeligt, og der er masser af ting, som I kan tage jer til på en flot og varm sommerdag i jeres sommerferie. Tag en frisbee, bold eller drage med og nyd den store plads som I har til rådighed på de brede sandstrande på øen. I kan også bruge sandet kreativt sammen med børnene og f.eks. lave en spilleplade til kryds og bolle, hvor I bruger muslinger eller sten som brikker – eller I kunne lave jeres eget solur i sandet med en pind. En lang dag på stranden er selvfølgelig også altid en god mulighed for at nyde masser af lækker is og kolde drikke, så I kan blive nedkølet lidt i sommervarmen.

Et paradis for badeglade børn

På en sommerferie på Fanø vil I kunne nyde Vesterhavets livlige bølger og den imponerende kyst, som både er et hit blandt børn og voksne. Planlæg en hyggelig udflugt til stranden med børnene, som vil elske at bade dagen lang og bygge sandslotte i det våde sand. Tag en bold eller lækre forfriskninger med, og gør strandbesøget til en vidunderlig ferieoplevelse, I sent vil glemme. Her kan I nyde solens varme og slappe fuldstændig af, mens børnene leger og får brændt deres energi af. Efter en skøn dag på stranden kan I vende hjem til jeres hyggelige sommerhus og tænke tilbage på de dejlige oplevelser ved Vestkysten.

En spændende sommerferie for børn

Fanøs flotte landskab indbyder til masser af sjov og leg. Hvis I har lyst, kan I planlægge en spændende skattejagt i de bakkede klitter og lade børnene løbe rundt i de flotte omgivelser. Hvis I holder ferie med børnene, så anbefaler vi også, at I besøger den store skovlegeplads, som ligger mellem Rindby og Sønderho. Her finder I et væld af aktiviteter for børn og barnlige sjæle – gå f.eks. på opdagelse i eventyrskoven eller prøv den spændende forhindringsbane. Her er det oplagt at pakke en madpakke hjemmefra og nyde den på skovlegepladsen. 

I kan også deltage i Club Fanøs mange aktiviteter for børn, hvor I f.eks. kan bygge jeres egen drage, lave jeres egne stearinlys eller deltage i en af de kreative workshops. En populær begivenhed på Fanø er den guidede sælsafari, hvor børnene bliver inddraget og får mere viden om sælens liv og færden i naturen. Læs mere om en sommerferie med børn her.

Tag hunden med på din sommerferie

Det er ikke kun mennesker, der vil elske en sommerferie på Fanø! Også hunden fortjener en skøn ø-ferie i flotte omgivelser, dejlig natur og masser af oplevelser. Vi tilbyder en lang række sommerhuse, hvor hunden er tilladt, så hele familien kan tage på ferie sammen – også jeres firbenede ven. Hunden vil elske lange gåture langs vandet og udforske de mange spændende dufte i naturen. Vær dog opmærksom på, at hunde skal være i snor fra 1. april til 31. september.

Hvis I allerede har udforsket stranden, kan I besøge hundeskoven, som ligger på Mågekolonivej. Her findes et 6 hektar stort område, som indbyder til masser af leg og aktiviteter til alle. Her kan din hund løbe frit rundt uden snor, og I kan nyde de flotte naturomgivelser. Læs meget mere om en ferie med hund og få gode tips her.

Herunder ser I en række sommerhuse der er børnevenlige, og hvor jeres hund er tilladt.

Huse med børn og hund
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Kulturel ferie i Sønderho på Fanø

En oplagt mulighed for at inkludere lidt kulturhistorie i løbet af jeres ferie på Fanø vil være at besøge Sønderho, som er en gammel, idyllisk by med stråtækte huse fra 1700- og 1800-tallet. I Sønderho kan man også besøge Fanø Kunstmuseum, hvor der både er en fast udstilling, og der kommer løbende nye udstillinger til. Det vil ligeledes være oplagt at besøge Sønderho Mølle, Sønderho Kirke eller Hannes Hus, som blev bygget i 1750erne.

Byen blev i 2011 kåret til Danmarks flotteste landsby, og her kan I opleve et skønt bymiljø med interessante museer og kunsthåndværkere. Læs mere om Sønderho her.

Fanødragten og Fannikerdagene

Fanø er især kendt for sine iøjnefaldende og traditionelle dragter, som giver dig et historisk sus på din sommerferie. Lev dig tilbage i tiden når den årlige begivenhed Fannikerdagene finder sted i Nordby. Her kan du opleve, hvordan de imponerende dragter ser ud, når over 100 kvinder viser de historiske beklædninger frem i et optog. Fannikerdagene er en skøn oplevelser for både voksne og børn med masser af konkurrencer, boder, danseopvisninger, musik og meget, meget mere. I kan også deltage i Sønderhodagen, som finder sted hvert år den 2. søndag i juli, og hvor I kan opleve gamle traditioner og brudeoptoget til Mølleparken. Ønsker du at dykke endnu dybere ned i historien, kan du besøge Fanø Skibsfart & Dragtsamling, hvor de flotte dragter er udstillet.

Hyggelige butikker med kunsthåndværk

Er du typen, der synes det er hyggeligt at kigge forbi små og hyggelige butikker, så er Fanø lige noget for dig. Hvis I tager en tur forbi Nordby eller Sønderho, er det oplagt at besøge de mange kunsthåndværkere, keramikere, glaspustere, billedkunstnere, små gallerier og mange andre spændende butikker, som I finder i de små gader og stræder. Du kan se udvalg af shoppingmuligheder lige her!

Find det helt rigtige sommerhus til jeres sommerferie

Danibo udlejer mere end 700 forskellige sommerhuse og ferielejligheder på Fanø. Vi har noget for enhver smag. Er du til et sommerhus i klassisk stil med stråtag, et nybygget og moderne feriehus eller en ferielejlighed kun 30 meter fra stranden? Vores sommerhuse er udstyret med faciliteter, der udgør forskellige grader af velvære ligesom husene også har forskellige beliggenheder, størrelser og prisklasser.

Er du til romantisk ferie, kun for dig og kæresten, ønsker I måske et enkelt indrettet hus med brændeovn med fokus på hygge og samvær. I kan også vælge et hus med ekstra mulighed for velvære ved at finde et hus med spa og sauna. Saml gerne hele familien eller gruppen af venner og tag afsted i et af vores store sommerhuse til op til 12 personer. Eller vælg 2 huse tæt på hinanden. Er du på udkig efter et poolhus til børnefamilien? Det har vi også! Skal du på ferie med hund, så lej et af vores sommerhuse, hvor husdyr er tilladt og måske et hus med lukket terrasse.

Se vores sommerhuse på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}