Sommerferie på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Sommerferie på Fanø - Vesterhavets perle

Når solen står højt over Danmark, og sommeren for alvor har gjort sit indtog, så er der næppe noget sted i verden, man hellere vil være end i Danmark. Den danske sommer er bare noget helt specielt, når den viser sig fra sin bedste side. Det er her, man får de lange, lyse nætter, og der er noget befriende ved at kunne løsrive sig fra forpligtelser og dagligdagsgøremål, trække sig tilbage og ellers bare nyde sommerferien med dem, man holder af. Hvis I endnu ikke ved, hvor I vil tage hen på årets sommerferie, så kan I overveje den flotte ø Fanø på den danske vestkyst. Øen er rig på både kulturoplevelser, smukke naturområder og spændende aktiviteter for både børn og voksne. På Fanø er der noget for enhver og er derfor perfekt til dig, som er på udkig efter en destination til familiens sommerferie.

Et paradis for badeglade børn

På en sommerferie på Fanø vil I kunne nyde Vesterhavets livlige bølger og den imponerende kyst, som både er et hit blandt børn og voksne. Planlæg en hyggelig udflugt til stranden med børnene, som vil elske at bade dagen lang og bygge sandslotte i det våde sand. Tag en bold eller lækre forfriskninger med, og gør strandbesøget til en vidunderlig ferieoplevelse, I sent vil glemme. Her kan I nyde solens varme og slappe fuldstændig af, mens børnene leger og får brændt deres energi af. Efter en skøn dag på stranden kan I vende hjem til jeres hyggelige sommerhus og tænke tilbage på de dejlige oplevelser ved Vestkysten.

Få en billigere sommerferie i ugerne 26-27-28

Har I mulighed for at holde ferie i de tidlige sommerferieuger, så er der penge at spare i forhold til de mere populære sommerferieuger i juli og august. Udvalget af feriehuse er derfor også langt større. Der er desuden den store fordel, at køen til iskiosken er betydelig kortere! Vejret kan vi aldrig forudsige, men det kan være lige så godt i juni som i juli/august. Tag gerne et kig på udvalget af sommerhuse i disse uger.

LEDIGE SOMMERHUSE  UGE 26  l  UGE 27  l  UGE 28

 

Sommerhuse i sommerferien på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

.

Find det helt rigtige sommerhus til jeres sommerferie

Danibo udlejer mere end 700 forskellige sommerhuse og ferielejligheder på Fanø. Vi har noget for enhver smag. Er du til et sommerhus i klassisk stil med stråtag, et nybygget og moderne feriehus eller en ferielejlighed kun 30 meter fra stranden? Vores sommerhuse er udstyret med faciliteter, der udgør forskellige grader af velvære ligesom husene også har forskellige beliggenheder, størrelser og prisklasser.

Er du til romantisk ferie, kun for dig og kæresten, ønsker I måske et enkelt indrettet hus med brændeovn med fokus på hygge og samvær. I kan også vælge et hus med ekstra mulighed for velvære ved at finde et hus med spa og sauna. Saml gerne hele familien eller gruppen af venner og tag afsted i et af vores store sommerhuse til op til 12 personer. Eller vælg 2 huse tæt på hinanden. Er du på udkig efter et poolhus til børnefamilien? Det har vi også! Skal du på ferie med hund, så lej et af vores sommerhuse, hvor husdyr er tilladt og måske et hus med lukket terrasse.

Har du lyst til en dukkert? Så er det jo ganske belejligt, at flere af vores sommerhuse ligger tæt på stranden. Strandene på Fanø er kendt for at være meget brede, og der er derfor plads til alle – og plads til at man kan give sig i kast med alle mulige former for aktiviteter. Vil man hellere bare ligge og dase i solen og få lidt sommerkulør, er det selvfølgelig også muligt.

Vælger I eksempelvis et sommerhus i Fanø Bad, bor I tæt på stranden. Stranden på Fanø har lokket gæster til øen lige siden 1800-tallet, og netop stranden er stærkt medvirkende til, at mange gæster vender tilbage hver eneste sommer. Når I vil holde sommerferie på Fanø, er der i det hele taget en hel masse forskellige sommerhuse at vælge mellem. Rindby er også et dejligt område med mange huse tæt på måske Danmarks bedste strand.

 

 

Hvad kan man lave på Fanø i sommerferien?

Sommeren på Fanø bugner af mange spændende aktiviteter og arrangementer, som du med fordel kan planlægge din ferie efter.

JUNI Dragefestival, Godtfolk Musikfestival

JULI Fannikerdagene, Sønderhodag, Fanø Sommercup, "Late Night" i Nordby, "Aktiv Tirsdag" i Fanø Bad, Søndagsmarked i Sønderho, Lørdagsmarked i Nordby, Klassisk Sommer Festival

AUGUST "Late Night" i Nordby, "Aktiv Tirsdag" i Fanø Bad, Søndagsmarked i Sønderho, Lørdagsmarked i Nordby, Klassisk Sommer Festival

Tag et kig på aktivitetskalenderen for Fanø herunder for at se alle arrangementer - den bliver løbende opdateret.

AKTIVITETSKALENDER FOR FANØ

Oplev sæler året rundt!

Fanø er beliggende lige mellem nationalparken Vadehavet og Vesterhavet. Nationalpark Vadehavet, der i 2004 gjorde sig fortjent til en plads på UNESCO'S verdensarvsliste er hjem for utallige trækfugle og tjener som spisekammer for disse fugle. Udover fugle så ynder sælerne også at komme til vadehavet, hvor de kan ligge i fred og ro på sandbankerne og varme sig i solen og jage i havet. Sælerne er at finde på Fanø hele året.

NATIONALPARK VADEHAVET  l  DYRELIV PÅ FANØ  l  SÆLSAFARI

Fanøs populære sandstrande

De dejlige sandstrande på øen giver dig også mulighed for at prøve kræfter med spændende vandsportsaktiviteter som windsurfing eller stand-up-paddle - eller måske er du mere til en dukkert i det friske Vesterhav, lige når du har lyst?

I kan også tage en drage med og lade den svæve over Fanø eller måske bygge sandslotte med børnene på de hvide, brede sandstrande. Kun fantasien sætter grænser for, hvad I kan opleve på Fanøs vidunderlige sandstrande, og her kan I få nogle skønne ferieuger, som I sent vil glemme.

Strandene på Fanø bliver faktisk bredere år for år, og generelt er Fanø også kendt for at have meget børnevenlige strande. Så for jer, der har små børn, er det oplagt at vælge Fanø som destination, når I skal i sommerhus i sommerferien. Læs mere om ferie med børn

LÆS MERE OM STRANDENE PÅ FANØ

Sommerhuse med havudsigt

Havet og kysten har en særlig form for tiltrækning, og det er derfor helt særligt at kunne opleve havet og dets rytme fra første parket i sommerhus på Fanø. En sommerhusferie ved havet giver en særlig følelse af frihed og ro! Netop dét er, hvad de fleste har brug for og søger, når sommerhusferien vælges som ferieform. Sommerhuset er dit hjem væk fra hjemmet. Få den tiltrængte ro på Fanø - oplev den skønne natur og øens charmerende seværdigheder - og kom afslappet og fornyet hjem igen efter ferien.

SE ALLE SOMMERHUSE MED HAVUDSIGT

.

Oplev Fanøs levende kulturarv

På mange måder er Fanø både et frilandsmuseum og en levende, moderne ø med handel, gastronomi og et kunst- og kulturliv, som tiltrækker både de lokale og de mange tusinde turister, der hvert år lægger vej forbi øen. Fanøs rige kulturarv stammer fra sejlskibenes tid, hvor mændene drog ud på langfart og kvinderne passede hjemmet, dyrene, børnene og alt det andet. Fanøs kulturarv holdes stadig i hævd til festlige lejligheder, og det er her de smukke folkedragter luftes til en svingom, når der bydes op til traditionelle folkedanse til takten af violinen, der spiller de velkendte toner fra en svunden tid. Er I til kulturferie, er Fanø absolut et besøg værd.

Fanødragten og Fannikerdagene i Nordby

Fanø er især kendt for sine iøjnefaldende og traditionelle dragter, som giver dig et historisk sus på din sommerferie. Lev dig tilbage i tiden når den årlige begivenhed Fannikerdagene finder sted i Nordby. Her kan du opleve, hvordan de imponerende dragter ser ud, når over 100 kvinder viser de historiske beklædninger frem i et optog. Fannikerdagene er en skøn oplevelser for både voksne og børn med masser af konkurrencer, boder, danseopvisninger, musik og meget, meget mere. Dyk endnu dybere ned i historien, ved at besøge Fanø Skibsfart & Dragtsamling, hvor nogle af de flotte dragter er udstillet. Læs mere om Nordby

Seværdigheder i Nordby

FANØ MUSEUM  l  NORDBY KIRKE  l  FANØ SKIBSFART- OG DRAGTSAMLING  l  FANNIKERDAGENE

Oplev de særegne Fanøhuse i Sønderho

En oplagt mulighed for at inkludere lidt kulturhistorie i løbet af jeres ferie på Fanø vil være at besøge Sønderho, som er en gammel, idyllisk by med stråtækte huse fra 1700- og 1800-tallet. I Sønderho kan man også besøge Fanø Kunstmuseum, hvor der både er en fast udstilling, og der kommer løbende nye udstillinger til. Det vil ligeledes være oplagt at besøge Sønderho Mølle, Sønderho Kirke eller Hannes Hus, som blev bygget i 1750erne. Byen blev i 2011 kåret til Danmarks smukkeste landsby, og her kan I opleve et skønt bymiljø med interessante museer og kunsthåndværkere. I kan også deltage i Sønderhodagen, som finder sted hvert år den 3. søndag i juli, og hvor I kan opleve gamle traditioner og brudeoptoget til Mølleparken. Læs mere om Sønderho

Seværdigheder i Sønderho

HANNES HUS  l  SØNDERHO KIRKE  l  FANØ FLISESAMLING  l  KÅVEREN  l  SØNDERHO MØLLE  l  FANØ KUNSTMUSEUM  l  SØNDERHODAGEN

.

Fanøs natur er rig på oplevelser

Mangfoldigt dyre- og planteliv midt i Nationalpark Vadehavet

På Fanø kan I gå på opdagelse i det mangfoldige dyre- og planteliv, besøge klitplantagen eller nyde en gåtur langs Vadehavet. Her kan I komme helt tæt på naturen og mærke den særlige ro, som præger øen. Nyd en lang gåtur langs kysten og oplev hvordan solen langsomt går ned over Vesterhavet. I kan også opleve naturen ved at deltage i sæl- eller ravsafari og få et skønt ferieminde med hjem fra sommerferien på Fanø. Fanø ligger midt i Nationalpark Vadehavet, som er spisested for 12-15 millioner fugle hvert år. Desuden er Vadehavet et perfekt hjemsted for sæler, der trækker op på sandbankerne og varmer sig i solen, når der er lavvande. Især de spættede sæler er til at finde omkring Fanø, men hvis du er heldig, så kan du også opleve gråsælen. Udover sælerne, så holder også vilde kaniner, ræve, lækatte, harer, rådyr og kronvildt til på øen. På stranden kan ma,n udover østers og blåmusling, også finde knivmuslinger, hjertemuslinger, strandkrabber og sømus, så der er god mulighed for at nyde stranden på selv de køligere sommerdage.

LÆR MERE OM NATUREN PÅ FANØ  l  NATIONALPARK VADEHAVET  l  DYRELIV PÅ FANØ

Oplev Fanø på cykel

På Fanø kan du opleve naturen på mange forskellige måder. Du kan tage cyklen med på din sommerferie eller leje én på Fanø og opleve det varierede ø-landskab på en helt anden måde. Fanø er en flad ø uden bakker, så du kan med fordel tage familien med på en frisk cykeltur i flotte naturomgivelser. Selvom der ikke er hårde bakker, skal du være forberedt på kraftig blæst, når du cykler langs den vestjyske kyst. Der er gode cykelstier på øen, og du kan finde inspiration til forskellige ruter og dagsture lige her. En af de populære cykelruter er den såkaldte Luft under vingerne-rute, som er 26 km lang og som fører dig forbi imponerende strande, skulpturer, byliv og legepladser med grillmuligheder, hvis du har brug for en hyggelig spisepause undervejs. Med en cykelferie kan du kombinere ferie og bevægelse, og du kan nyde de flotte omgivelser samtidig med, at du får bevæget kroppen og holder dig i form.

CYKELRUTER PÅ FANØ  MERE OM CYKELFERIE PÅ FANØ

Vandreture på Fanø

Du kan også pakke vandreskoene og planlægge en skøn vandretur i klitterne. Du kan helt selv bestemme, om det skal være en kort eller lang tur, eller hvilke steder I ønsker at komme forbi. I kan f.eks. tage på familietur og gå forbi nogle af de spændende attraktioner og legepladser, som børnene sikkert vil elske. I kan også tage på en dagstur og nyde en hel dag i Fanøs naturlandskab med picnic og udsigt over Vesterhavet. På en vandretur kan du lade tankerne få frit løb og nyde den rolige stemning væk fra byens larm og hektiske hverdag. Her er der tid til nærvær med familien og til at få ro i sindet.

På vandreturen kan I opleve de mange dyr, som lever på Fanø – f.eks. vildkaniner, rådyr eller kronhjorte. Fanø ligger midt i Nationalpark Vadehavet, hvor også mange sæler holder til, og som man kan være heldig at møde og betragte ganske tæt på, allerede når man ankommer til øen. Fanø kan også prale af sine flotte sommerfugle, som lever i den vilde lyng, og sjældne fugle, som du kan være heldig at få øje på, hvis du tager på sommerferie på Fanø. Husk at pakke kikkerten, for hvis du er heldig, kan du få øje på en havørn eller en sandterne. Læs om vandreruter på Fanø her: THE BIG FIVE  FANØ CAMINOEN  l  FANØ KLITPLANTAGE  l  BYVANDRING I SØNDERHO

Spil golf på Danmarks smukkeste golfbane

Golfbanen på Fanø er en links bane, der ligger i ikke mindre end: Nationalpark Vadehavet! Nationalparken er et fredet og ualmindeligt smukt naturområde, og Fanø er så heldige at have direkte adgang til den. Banen ligger derfor også uberørt og overladt til naturens kræfter og humør, og de eneste mennesker der forstyrrer roen, er mennesker, der skuer efter små, hvide golfbolde. Danmarks ældste golfbane ligger i første klitrække smukt omringet af lilla lyng og vejende marehalm, der får lov til at gro, som det vil. Links banen er den ældste men også eneste rigtige links bane i Danmark, og den er fyldt med de udfordringer, som en ægte naturbane bringer med sig. Det er en stor oplevelse! Hold golfferie på Fanø og bo i første række til golfbanen: GOLFPARKEN FERIELEJLIGHEDER

INVITÉR EN VEN MED TIL HOLDTURNERINGEN 'DANIBO GOLF OPEN'

 

.

Aktiv ferie på Fanø

Det kan være dejligt at sidde i det hyggelige sommerhus mellem klitterne og læse en god bog eller spille et sjovt brætspil med familien, men måske får I alligevel brug for at komme lidt ud på et tidspunkt og bevæge kroppen og blive blæst igennem af den friske Vesterhavsvind. På Fanø er der rig mulighed for at holde en aktiv ferie. I sommermånederne kan I med fordel nyde landskabet på hesteryg eller føle Vesterhavets bølger under jer ved at prøve windsurfing, kajak eller stand-up-paddle. Hvis du er afsted med vennerne, kan I udfordre hinanden i fodboldgolf eller minigolf i smukke omgivelser og nyde naturen, mens I bevæger jer. Læs meget mere om en aktiv ferie på Fanø her

Aktiviteter på stranden

Et af højdepunkterne på en sommerferie på Fanø er de brede, flotte sandstrande, som indbyder til en lang række aktiviteter. Her er der plads til alle – til dem som vil bade eller solbade hele dagen, og til dem som vil være aktive og spille beachvolley, kite-surfe eller vandre i klitterne. På stranden ved Fanø Bad kan i finde to beachvolley-baner, en strandtennis-bane og en bane til strandfodbold, som alle er gratis at bruge. Der er selvfølgelig også plads til hunden, som vil elske en afkølende dukkert på en varm sommerdag. 

På stranden bliver det simpelthen aldrig kedeligt, og der er masser af ting, som I kan tage jer til på en flot og varm sommerdag i jeres sommerferie. Tag en frisbee, bold eller drage med og nyd den store plads som I har til rådighed på de brede sandstrande på øen. I kan også bruge sandet kreativt sammen med børnene og f.eks. lave en spilleplade til kryds og bolle, hvor I bruger muslinger eller sten som brikker – eller I kunne lave jeres eget solur i sandet med en pind. En lang dag på stranden er selvfølgelig også altid en god mulighed for at nyde masser af lækker is og kolde drikke, så I kan blive nedkølet lidt i sommervarmen.

Fanøs himmel fyldt med drager

I kan også planlægge jeres sommerferie efter den største internationale dragefestival, som hvert år finder sted i slutningen af juni på Fanø. Her kan du sammen med familien opleve over 5000 drager indtage himlen over Fanø og være med til den flyvende fest på øen. I kan også medbringe jeres egen drage, og hvis I ikke allerede har en drage, så kan børnene deltage i Club Fanøs drageværksted, hvor I kan være kreative og selv bygge en farverig drage og få et skønt ferieminde med hjem. Læs mere om dragefestivalen her

.

Vælg Fanø som destination til jeres næste familie-sommerferie

En spændende sommerferie for børn

Fanøs flotte landskab indbyder til masser af sjov og leg. Hvis I har lyst, kan I planlægge en spændende skattejagt i de bakkede klitter og lade børnene løbe rundt i de flotte omgivelser. Hvis I holder ferie med børnene, så anbefaler vi også, at I besøger den store skovlegeplads, som ligger mellem Rindby og Sønderho. Her finder I et væld af aktiviteter for børn og barnlige sjæle – gå f.eks. på opdagelse i eventyrskoven eller prøv den spændende forhindringsbane. Her er det oplagt at pakke en madpakke hjemmefra og nyde den på skovlegepladsen. 

I kan også deltage i Club Fanøs mange aktiviteter for børn, hvor I f.eks. kan bygge jeres egen drage, lave jeres egne stearinlys eller deltage i en af de kreative workshops. En populær begivenhed på Fanø er den guidede sælsafari, hvor børnene bliver inddraget og får mere viden om sælens liv og færden i naturen. Læs mere om sommerferie med børn her

Tag hunden med på din sommerferie

Det er ikke kun mennesker, der vil elske en sommerferie på Fanø! Også hunden fortjener en skøn ø-ferie i flotte omgivelser, dejlig natur og masser af oplevelser. Vi tilbyder en lang række sommerhuse, hvor hunden er tilladt, så hele familien kan tage på ferie sammen – også jeres firbenede ven. Hunden vil elske lange gåture langs vandet og udforske de mange spændende dufte i naturen. Vær dog opmærksom på, at hunde skal være i snor fra 1. april til 31. september.

Hvis I allerede har udforsket stranden, kan I besøge hundeskoven, som ligger på Mågekolonivej. Her findes et 6 hektar stort område, som indbyder til masser af leg og aktiviteter til alle. Her kan din hund løbe frit rundt uden snor, og I kan nyde de flotte naturomgivelser. Få flere tips til ferie med hund her

 

Sommerferie med børn og hund - find feriehuset her
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

.

Caféstemning og hyggelige butikker

Kunst, kunsthåndværk og design

Er du typen, der synes det er hyggeligt at kigge forbi små, hyggelige butikker, så er Fanø lige noget for dig. Hvis I tager en tur forbi Nordby eller Sønderho, er det oplagt at besøge de mange kunsthåndværkere, keramikere, glaspustere, billedkunstnere, små gallerier og mange andre spændende butikker, som I finder i de små gader og stræder. Du kan se udvalg af shoppingmuligheder lige her!

I mange hundrede år har Fanø tiltrukket kunstnere og kunsthåndværkere fra Danmark og udlandet. De føler sig inspireret af havet, naturen og menneskene. Johnny Madsen er en af disse kunstnere, du kan finde hans galleri 'Madsens Galleri' ved siden af spillestedet Realen, Niels Engersvej 5A, Nordby. Oplev mere kunst, design, kunsthåndværk fra Fanø her

Nyd en kaffepause

Har I brug for en kaffepause, mens I kigger butikker, så er der rig mulighed for dette, især i Nordby. Baristakaffe er ikke kun forbeholdt storbyer, på Fanø kan I også nyde lækker kaffe. På Frokostrestauranterne som  'Haven' og 'Rudbecks' kan I udover kaffe også nyde en lækker frokost i dejlige omgivelser. Og får I lyst til at spise ude, så frister Fanøs spisesteder med alt fra gourmet til fastfood og det der i mellem. Find en liste med caféer og spisesteder på Fanø her

 

 

Ferie på Fanø året rundt

Har I først lagt vejen forbi Fanø én gang, så kan I med garanti ikke vente med at pakke kufferten til den næste. Fanø byder nemlig på mange forskelligartede oplevelser - ikke mindst naturmæssigt som lægger op til mange nye ferieminder.

Årets første ferie er som oftest vinterferien med kulde, sne og indendørshygge. Hvis ikke I tager afsted i Kristi himmelfartsferien, så er påsken og pinsen klare favoritter i foråret. Efter sommeren og højsæsonen kommer efterårsferien, som også byder på mange dejlige Fanø-oplevelser. Det er også med efterårets storme og køligere vejr, at ravjagt-sæsonen starter. Er I på udkig efter en særlig magisk tur til Fanø, så bør I kigge i retning af juleferien eller nytårsferien. Vi ses på Fanø!

NATUROPLEVELSER ÅRET RUNDT PÅ FANØ
Se vores sommerhuse på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}