Aktiviteter på fanoe

Gode oplevelser på Fanø for børn og voksne i alle aldre. Her finder du aktiviteter, attraktioner og inspiration til jeres næste ferie på øen midt i Vadehavet.

Sommerhuse på Fanø

Inspiration til din ferie

Oplevelser på Fanø

Året rundt finder du aktiviteter og attraktioner på Fanø, der passer til enhver smag. På denne side forsøger vi løbende at opdatere på de aktuelle aktiviteter, så du bedst muligt kan planlægge din ferie på Fanø - uanset om den er aktiv, eller om den kredser mere om de kreative aktiviteter. Du kan finde inspiration og gode tips til, hvad du kan bruge ferien på, og som du hurtigt vil opdage, så er aktiviteterne ikke isoleret til højsæsonerne men jævnt fordelt udover hele året. Det gør Fanø til en ideel feriedestination, da der også er mulighed for at opleve sjove og spændende ting, selv når skolerne ikke har ferie. 

Nationalpark Vadehavet

Fanø er den lykkelige nabo til den fantastiske Nationalpark Vadehavet, der i 2004 gjorde sig fortjent til en plads på UNESCO'S verdensarv liste - og med rette. Vadehavet er hjem for utallige trækfugle og tjener som spisekammer for selv samme fugle. Udover fugle så ynder sælerne også at komme til vadehavet, hvor de kan ligge i fred og ro på sandbankerne og varme sig i solen og jage i vandene. Østers er Vadehavets delikatesse, og der bliver i efteråret planlagt ture ud for at finde det lækre skaldyr, der kan tilberedes på uendeligt mange måder, alt efter om du bruger urter, oste, trøfler, oliven eller nogle helt andre råvarer. De kan også spises rå, men her er det vigtigt at tage nogle forholdsregler, der blandt andet er ikke at plukke østers nær å- og vandudløb. Læs meget mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

International Dragefestival

Hvert år i juni samles drageentusiaster fra hele verden til den store Internationale Dragefestival lige her på Fanø. Det er ikke tilfældigt, at det lige netop er Fanø, der trækker de mange drageflyveren - øen er nemlig kendt rundt om i verden for at være et af de bedste steder at flyve med drage. Når festivalen er i fuld gang, kan du se et fantastisk syn på himlen over stranden og vandet, hvor mange tusind drager flyver farvestrålende rundt og blinker ned til tilskuerne. Drageflyverne er glade for at dele erfaringer og historier om deres sport, og alle er velkomne på stranden til den store oplevelse.  

Cykelferie på Fanø

Fanø har en meget alsidig natur, der gør en tur rundt på øen til en oplevelse af de helt store. Denne oplevelse bliver ikke mindre, hvis du sætter dig på jernhesten og giver dig i kast med en ø-rundtur med den friske luft i håret og fødderne i pedalerne. Der er mange optegnede ruter på øen, og distancen mellem Nordby og Sønderho er ikke mere end 12 km, hvilket gør det muligt at se meget af øen indenfor overskuelig tid. Der er en frihed forbundet med at se øen på cykel, da I kan komme ind steder, som en bil ikke kan, og I kan stoppe når som helst og hvor som helst. Hvis vejret er til det, så er en cykelferie oplagt hele året rundt, og det køligere efterår og forår er som regel mere rart temperaturmæssigt, end højsommeren er. 

Ferie med hund

En ferie føles bedst, når hele familien er med - også den firbenede del af familien. På en lang række af vores sommerhuse er det tilladt at have en eller flere hunde med, og dermed kan hele familien nyde en dejlig ferie på Fanø i smukke naturomgivelser. Hunden kan komme med ned til vandet og løbe langs de lange sandstrande, mens familien soler sig eller går en lang tur på jagt efter rav. De mange skove og det lækre naturterræn er også perfekt til hunden, så den rigtig kan gå på opdagelse og få stimuleret sin hjerne. Alt i alt er en ferie i et af vores feriehuse på Fanø den perfekte forudsætning for en skøn ferie hele året rundt. Læs meget mere om ferie med hund lige her! 

Ferie med børn

Giv børnene en rigtig ø-oplevelse med en ferie på Fanø. Øen har de bedste forudsætninger for at give hele familien - uanset alder - en uforglemmelig oplevelse, hvor I både får tid til at nyde hinanden, slappe af med en god bog i feriehuset og opleve nogle af alle de sjove aktiviteter, som øen byder på. Det kan være aktiviteter med fart og spænding, men det kan også være aktiviteter, der indbyder til ro og fordybelse. Det største trækplaster for børnefamilien må dog være den store sandkasse og det store hav der altid er åbent og klar til at underholde i mange timer - året rundt. Kom til Fanø og oplev alle de ting øen byder på, og få jer en ferie, som I sent vil glemme!

Aktiviteter på Fanø i efterårsferien (uge 42)

Fanø er meget mere end en sommerplet. Også når sommeren går på hæld, er øen et besøg værd. Bare fordi du ikke længere kan bruge dagene henslængt på et badehåndklæde ved havet, betyder det ikke, at du skal kede dig. Efterårsferien ligger altid i uge 42 og er et skønt tidspunkt at besøge Fanø på. Velsignet i Danmark som vi er med skiftende årstider, er der altid noget nyt at se. Især hvis du bor langt fra vandet eller i en stor by, så kan det næsten føles som en lettelse at komme tæt på hav og rå natur. Med efteråret følger et smukt farvespil på træer og buske, og det er oplagt at tage på vandre- eller cykelture og opleve sæsonernes skiften helt tæt på. 

Sommerhus til din efterårsferie