Planlæg din ferie

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Praktisk info til din ferie på Fanø

Ferie på Fanø er fantastisk - læs om det praktiske, og få inspiration til din ferie på Fanø

Hvordan kommer man til Fanø?

Al transport til og fra Fanø foregår med færge mellem Esbjerg og Nordby, og overfarten tager blot 12 minutter. Færgen sejler hvert 20. minut året rundt.

Handicappede personer og folk, som er dårligt gående, kan sagtens sejle med Fanølinjen. Har du særlige behov, bør du kontakte Fanølinjen på +45 70 25 10 25 senest 48 timer før din afgang, så personalet kan sikre den nødvendige assistance. Læs mere her!

Se færgeafgange og priser her.

Tog og bus

Planlægger du at rejse med tog fra Tyskland til Esbjerg, kan vi anbefale Bahn.de.

Rejser du med tog eller bus i Danmark, anbefaler vi at bruge Rejseplanen.dk.

Vi gør i øvrigt opmærksom på, at der kører færre busser på Fanø i vinterhalvåret.

Se køreplan og priser for rejser med busserne på Fanø her.

Taxa

Hvis du har brug for en taxa, mens du er på Fanø, kan du bestille en på +45 88 44 33 99. Det er Esbjerg Taxa, der står for taxadriften på Fanø.

I og omkring Esbjerg kører Esbjerg Taxa. Ønsker man at bestille en taxa, kan dette gøres på +45 75 17 45 00. Er du en del af et større selskab, anbefaler vi, at du ringer mindst én dag i forvejen.

Parkering

Rejser du i bil, kan man tage bilen med til Fanø via færgen.

Såfremt du ønsker det, er der både korttids- og langtidsparkering tæt på færgelejet i Nordby. Korttidsparkeringen, som er gratis, finder du på Langelinie. Langtidsparkering er beliggende på Færgestrand.

Det er også muligt at lade bilen blive i Esbjerg, hvor der findes korttidsparkering og langtidsparkering.

Korttidsparkering (24 timer) findes på Dokvej, tæt på Fanølinjens check-in.

Der findes gratis langtidsparkering på museumspladsen, Nørregade 19 (syv døgn). Rækker syv døgn ikke, findes der langtidsparkering mod betaling hos Europark på Jernbanegade 20. Det tager ca. 25 minutter at gå fra langtidsparkeringspladserne til Fanølinjens check-in.

Hvor kan man bo på Fanø?

Danibo tilbyder skønne boliger til enhver smag og behov over hele øen. I kan både finde sommerhuse til den store familie, sommerhuse med swimmingpool, sommerhuse til børnefamilien og til dem, der har hund. Men i hvilket område skal I så bo? Det kan I blive klogere på herunder.

Sønderho

På Fanøs sydlige spids ligger idylliske Sønderho. At byen er billedskøn, er ikke bare noget vi siger: I 2011 blev Sønderho kåret som Danmarks smukkeste landsby af Foreningen Bygningskultur Danmark. Skulle de mange fredede, historiske bygninger og boliger i Sønderho ikke være nok til at tilfredsstille øjet, kan man besøge Fanø Kunstmuseum, som er beliggende i byen. Sønderho byder på flere skønne spisesteder, og her er mulighed for indkøb af dagligvarer. Byen tiltrækker mange gæster hver søndag i juli og august til det store loppemarked ved den gamle skole.

Boliger i Sønderho
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Nordby

I Nordbys smalle gader med hyggelige huse finder man gode muligheder for shopping i spændende butikker. I juli og august er der loppe- og kræmmermarked om lørdagen. Skulle du gå hen at blive sulten under indkøbene, har Nordby afslappende caféer og små restauranter, der med garanti kan tilbyde et godt måltid.

Boliger i Nordby
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Rindby og Fanø Bad

Ønsker du at kunne slå ud med armene, kan du vælge at bo i Rindby eller Fanø Bad. I modsætning til de snoede, smalle gader i Nordby er disse områder præget af sommerhuse og familievenlige campingpladser. Syd for Rindby finder man desuden Fanøs (måske) mest spektakulære landskab – Paradisdalen. Området er kendt for sit afvekslende terræn, fabelagtige natur og rige fugleliv. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i både Fanø Bad og Rindby. I Rindby dog kun fra omkring Påske til sensommer. Er du til fastfood, er der mulighed for det flere steder i Rindby. I Fanø Bad er der flere spisesteder: pizzaria, café og restauranter.

Boliger i Rindby og Fanø Bad
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Handicapvenlige boliger

Med forbehold for nogle feriegæsters individuelle behov har vi på baggrund af vore kunders udsagn mulighed for at give jer en liste over sommerhuse og ferielejligheder, som er umiddelbart egnede til kørestolsbrugere.

Kontakt gerne Danibo - Fanø Sommerhusudlejning for mere information.

Hvad kan man lave på Fanø?

På Fanø kan man ikke kede sig. Året rundt sker et væld af begivenheder for store og små på øen.

Fannikerdage og kunst

Er I til kulturoplevelser, vil Fanø ikke skuffe. Anden weekend i juli løber Fannikerdagene af stablen i Nordby, hvor øens kulturarv hyldes. Beboere og gæster vil for alvor få et indblik i Fanøs særlige historie som søfartsø, når lokale trækker i Fanødragten og dyrker de gamle traditioner. Tag selv med til Fanøbal, hvor der synges og danses til folkemusik og sømandsviser. Og når sulten melder sig, kan I sætte tænderne i øens specialitet, sakkuk – kogt brødbudding med let sprængt kød af enten svin, lam eller okse, der garneres med fedtegrever, sirup og sennep. Skyl det hele ned med varmt hvidtøl og snaps.

Fanø tilbyder i øvrigt også kulturoplevelser på sine museer. Besøg Fanø Skibsfarts- & Dragtsamling, bliv klog på Fanøs rolle som søfartsø og få lokalhistorien fortalt gennem museet udstillinger. Er man kunstinteresseret, er øens kunstmuseum bestemt også et visit værd. Fanø har – som Skagen – et unikt lys, der gennem tiden har lokket massevis af billedkunstnere til øen, heriblandt Johan Rohde, Julius Exner, Carl-Johan Forsberg og Reinhard Heinemann.

Fanøs internationale dragefestival

Hvert år danner Fanøs flotte strande kulisse til den største dragefestival i verden. Den internationale festival finder sted i slutningen af juni og byder i dén grad på et bjergtagende syn, når 5000 drager over Fanø forvandler himlen til et hav af farver. Tag gerne selv en drage med, når ferien går til Fanø, eller byg jeres egen under Kids'n'Kites-dagene i august.

Naturoplevelser på Fanø

Ønsker I enestående naturoplevelser, er Fanø det helt rette sted. Øen ligger placeret midt i Nationalpark Vadehavet, og har et fantastisk dyreliv. Bevæg jer ud i Paradisdalen, som slynger sig mellem klitterne syd for Rindby. I dalen finder I Gåsehullerne – moser og søer med rørsump, som er yndede steder for et utal af andefugle. De seneste år er også knopsvaner, skægmejser og græshoppesangere dukket om i området. Men pas på I ikke falder i et kaninhul, når I tager ud. Fanø er nemlig også hjem for tusindvis af vilde kaniner.

Til vands byder Fanø på Sælsafari ved Galgerevet og østers- og muslingejagt. Bliv inspireret til at gå på opdagelse i øens natur på Visit FanøNationalpark Vadehavet og Naturstyrelsen.

Aktiv ferie på Fanø

Hvis I ønsker en aktiv ferie, byder øen på afmærkede vandreruter gennem øens afvekslende og kuperede terræn, ridning, surfing, gode cykelstiergolf og naturligvis badning i Vesterhavet.

Børneaktiviteter på Fanø

Er I af sted med familiens mindste, kan I finde masser af inspiration til aktiviteter for børn her.

Hvad skal man være opmærksom på, når man holder ferie på Fanø?

Tidevandet i Vadehavet er fascinerende og imponerende, men det kan også være farligt. Alle bør derfor altid udvise stor respekt for havet. Vi foreslår, at man tjekker DMI's tidevandstabeller, inden man bevæger sig ud.

Mange af de fugle, der findes på Fanø, ruger på jorden. Hold altid afstand til disse, og hav altid din hund i snor – også på stranden.

Hold afstand til sæler, der hviler på stranden. Hvis de forstyrres og må flygte ud i vandet, risikerer de at dø af udmattelse. De kan desuden let føle sig truede og blive aggressive. I juni og juli måned føder sælen sine unger, og disse efterlades tit på stranden alene, imens moderen finder føde. Det er helt normalt, og man bør derfor ikke opsøge ensomme sælunger – heller ikke hvis man hører dem bjæffe eller hyle, da dette er naturlig adfærd.

Vær varsom med selv at samle østers og muslinger i Vadehavet. I perioder med algegifte og i områder nær spildevands- og havneudløb kan de velsmagende skaldyr blive giftige at indtage. Færdsel på vaderne i Vadehavet kan også udgøre en risiko, da tidevand og omskiftelige vejrforhold hurtigt kan skabe farlige situationer. Vil man have ro i sindet og styr på sikkerheden, bør man overveje at have en guide med.

Find jeres drømmebolig på Fanø!
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}