Fanø Kunstmusem

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Besøg Fanø Museum i Sønderho og lær mere om Fanøkunst, Vadehavskunst og andet kunst fra de sidste par hundrede år. Du kan også tage på byvandring med Fanø Kunstmuseum på en guidet tur igennem Sønderho.

Samlingens forskellighed

Spændvidden på samlingen af kunst er bred, da der findes kunst fra så mange forskellige perioder og af så forskellige kunstnere. Der er kunst fra 1800-tallet og helt op til den postmodernistiske periode. Der er kunst fra krigsstiden og efterkrigstiden. Derudover finder man også kunst indenfor følgende stilarter: naturalisme, realisme, fransk impressionisme, ekspressionisme, modernisme m.fl.

Tjek museumsbutikken ud og find bøger, der beskriver kunsten fra Fanø. Du kan også erhverve lærred, maling og pensler, hvis familiens små skal prøve kræfter med deres kreativitet.

Kunst fra Vadehavet og Ruth Heinemanns egen kunst

På Fanø Kunstmuseum er der flere forskellige udstillinger, som sommetider udskiftes. I 2020 er der bl.a. en udstilling om Vadehavskunst på Fanø, hvor naturen, kulturliv, folkeliv og badeliv bliver hyldet.

En anden udstilling viser i 2020, hvor dygtig en kunster samleren Ruth Heinemann selv var. Hun havde et øje for afbalancerede og harmoniske udtryk og kompositioner, når hun vævede, lavede skulpturer, billedkunst eller andre af de mange discipliner hun mestrede.

Bygningen hvor Kunstmuseet er indrettet

I 1868 byggede Kromann bygningen, der var beregnet til Købmandshandel og hvor man kunne købe proviant til sejlturene. Ca. 100 år senere begyndte Ruth Heinemann at samle kunst helt tilbage fra 1850. Hendes kunstindsamling blev støttet af flere statsministre samt Alice og Tage Sørensen fra Esbjerg. Således rummer museet nu over flere end tusinde værker, der beskriver eller på anden måde er flettet ind i Fanøs historie.

Praktisk information om Fanø Kunstmuseum

Adresse og kontakt

Nord Land 5, Sønderho, 6720 Fanø

Tlf: 75 16 40 44

Åbningstider

Mandag er museet lukket, men ellers er der dagligt åbent fra kl. 13-17.

Sæsonen slutter den 18. oktober

Sommerhuse på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}