Verdens største dragetræf afholdes hvert år i juni. 5000 drager og deres førere mødes år efter år og holder en flyvende fest på Fanø.

Dragefestival

Fanø kan meget mere end at være Danmarks dejligste ø. Fanø er nemlig kendt i hele verden for at være et af de bedste steder at flyve med drage. Derfor bliver der hvert år holdt et kæmpe dragetræf, der går under det mundrette navn: Fanø International Kite Fliers Meeting og tiltrækker drageentusiaster fra hele verden. Heldigvis er Fanø omgivet af strand, så der er plads til både turister og indbyggere.

Historien bag

Det hele blev fløjet i luften i 1985 af Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamborg. Han drog til Fanø sammen med nogle venner og hyggede sig sådan med at flyve med drager, at de tog afsted igen året efter sammen med endnu flere venner. Wolfgang er stadig hjernen bag foretagendet og går meget op i, at det ikke skal blive en forretning, men være frit, fedt og flyvende.

Praktisk

I 2020 løber det officielle program fra d. 18.-21. juni.   

Kids'n'Kites 

I begyndelsen af august finder Kids'n'Kites sted. Eventen er udsprunget af den internationale dragefestival, men med børn som målgruppe. Det er både muligt for dem at bygge deres egen drage, være med til faldskærmsudspring for teddybamser og bolsjeudkast  

Eventen finder sted fra onsdag d. 8. august til fredag d. 10. august fra kl. 11-16. Det er gratis at deltage!

Læs mere om Kids'n'Kites.

Find sommerhus til Dragefestivallen

Find sommerhus til Kids'n'Kites

Dragefestival

Slip dragen løs