Sommerferie på en dansk ø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Nyd det danske ø-landskab i sommerferien

Fordele ved en ø-ferie i Danmark

En ø-ferie i Danmark er noget helt særligt! Med mere end 400 skønne øer er Danmark en oplagt destination til en uforglemmelig ø-ferie langt væk fra storbyens larm og høje tempo. På en ø hersker der nemlig en helt unik stemning, som får dig til at slappe helt af og nyde omgivelserne. Her kan du komme fuldstændig ned i gear og nyde roen. Oplev f.eks. Læsøs idylliske tangtækkede hytter, Rømøs flotte strande eller den eventyrlige natur på Fanø. Med en samlet kystlinje på 7000 km, er mulighederne for sejlsport og vandaktiviteter næsten uanede, og du får mulighed for at prøve kræfter med helt nye sportsgrene, hvis du ønsker en aktiv ferie.

Tag børnene med til Fanø

Hvis du vælger at holde din sommerferie på en ø, så er det oplagt at tage børnene med! På en ø er alting inden for rækkevidde, så I slipper for lange køreture, og I kommer helt sikkert i feriestemning af den uberørte natur, de brede sandstrande og de imponerende klipper og klitter. Her får børnene rig mulighed for at udforske den flotte natur eller prøve nogle af de spændende aktiviteter i området. En ø-ferie i Danmark har også den fordel, at børnene kender sproget og meget lettere kan færdes, end hvis I rejser til udlandet - dvs. en ting mindre, du som forælder skal tænke på!

Unikke oplevelser på din ø-ferie

De fleste danske øer kan nås med rutebåde eller hyggelige småfærger, hvilket giver dig en helt særlig start på din ferieoplevelse. Så snart du hopper om bord på færgen og mærker de gyngende bølger under dig, vil feriestemningen komme til dig, og du vil få pulsen helt ned.

Gå på opdagelse og bliv klogere på den danske ø-kultur og få set Danmark fra en helt anden vinkel. Herunder kan du finde inspiration til at gøre en sommerferie på en ø i Danmark til en helt unik ferie.

Find sommerhus på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Varieret ø-landskab

Hvis du tager på sommerferie på en ø i Danmark, så kan du overveje at pakke vandreskoene og tage på en skøn vandretur i den uberørte natur. Med en vandreferie får du både motion og skønne oplevelser, som du sikkert sent vil glemme! Det danske ø-landskab er meget varieret, og du kan både opleve skove, bakkelandskaber, kyster og klipper, men også småbyer, historiske seværdigheder og spændende attraktioner. Se f.eks. nogle af de mange attraktioner som Fanø har at byde på og bliv inspireret til en skøn sommerferie.

Du kan med fordel tage madpakke med og nyde den midt i de naturskønne omgivelser eller med udsigt over havet. Mærk hvordan den rolige og afslappende følelse går gennem din krop, mens du nyder et velfortjent afbræk fra den travle hverdag og giver tankerne frit løb. Når du kommer hjem til sommerhuset igen, vil du måske endda føle dig meget lettere og mindre stresset.

Vandreture for enhver

Vandreture kan planlægges og tilpasses dine ønsker og behov, så det er helt op til dig, hvor lang vandreturen skal være, og hvor den skal føre hen. Har du børnene med, så kan du planlægge en kortere tur, som fører jer forbi spændende seværdigheder eller legepladser, hvor børnene kan brænde deres energi af. Hvis I er vant til at bevæge jer og nyder lange gåture, så kan I planlægge en dagstur og få en skøn dag med en masse oplevelser. På den måde får du kvalitetstid med kæresten eller familien, samtidig med at du får samlet nogle skønne sommerferieminder fra din ø-ferie i Danmark.

Alt inden for rækkevidde

Der er et væld af spændende oplevelser på en ø, som både vil underholde børn og voksne! Hvis du vælger at tage på sommerferie på en ø i Danmark, så er seværdighederne og attraktionerne altid inden for rækkevidde, og du behøver aldrig planlægge en masse rejsetid for at nå dem. Mange af dem vil endda befinde sig i gåafstand, så du helt slipper for at starte bilen.

De fleste øer byder på spændende events, markeder eller lokale temauger, som du med fordel kan planlægge din ferie efter. På den måde kan du opleve øens helt særlige stemning eller de lokale traditioner, som giver dig nogle dejlige ferieminder med hjem. Gå f.eks. på opdagelse i øens kulturhistorie eller smag nogle af de lokale specialiteter. De fleste øer har en unik gastronomi, hvor du kan få en smagsoplevelse, som du sent vil glemme! Smag på de lokale råvarer, friske fisk eller nye urter og svampe. På Fanø kan du nyde Vesterhavets lækre fisk som rødspætte, multe og laks på nogle af de dejlige spisesteder på øen.

En sommerferie med vind i håret

Mange forbinder en sommerferie i Danmark med lækre badestrande, store bølger og vind i håret. Det får du selvfølgelig også på en ø-ferie, for her er der masser af vand og bademuligheder. Hvis du ikke er så glad for at hoppe i badetøjet og få en dukkert, men hellere vil nyde havet uden at blive våd, så kan du tage på afslappende gåture langs vandet i selskab med hunden eller familien. Hvis I er heldige og kigger godt efter, så kan I få øje på sjældne fugle eller sæler i den flotte natur. 

Sælsafari ved Vadehavet

Fanø er den perfekte ø til at opleve nuttede sæler tæt på. Tag børnene med på den meget populære Vadevandring i Nationalpark Vadehavet og oplev de søde sæler, der faktisk er nogle af de største rovdyr i havet, i deres naturlige omgivelser. Der ligger normalt mellem 200-400 sæler og soler sig i sandet, og der er rig mulighed for også at udforske øens fugleliv og den helt særlige forskel, der kan ses mellem flod og ebbe. læs meget mere og tilmeld jer sælsafari lige her!

Perfekt for vandhunde

En ø-ferie i Danmark betyder også, at der er vand og store bølger i stor stil – perfekt til sejlads og vandaktiviteter! Hvis du er en rigtig vandhund eller vil prøve en ny sportsgren med børnene, så er en ø-ferie en oplagt mulighed. Hvad end du er til kajak, surfing, svømning, dykning eller en hyggelig tur i kano, så er der masser af spændende muligheder på en ø. På den måde kan du også se øen fra en helt anden vinkel og betragte den flotte natur ude fra havet.

Fanø er f.eks. et oplagt feriemål for en aktiv ferie med vandsport! Vesterhavets friske vind og livlige bølger giver dig de ideelle betingelser for at dyrke sejlsport eller aktiviteter på vandet.

Nye udfordringer i din sommerferie

På Fanø er det også muligt at prøve kræfter med sporten Stand Up Paddle, hvor du både kan leje udstyr og deltage i kurser. Dette er en oplagt mulighed for at prøve noget nyt og få et dejligt ferieminde med hjem! Er du mere til windsurfing, så er der rig mulighed for dette på Fanø, hvor havet er meget tilgængeligt og kendt for sine gode forhold. Her kan du endda køre dit udstyr helt ned til vandkanten og slippe for at slæbe det over større afstande. Grundet tidevandet ændrer bølgerne jævnligt karakter, hvilket hele tiden giver dig nye spændende udfordringer. Læs mere om en aktiv ferie på Fanø her.

Find sommerhus på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

For mange feriegæster er den smukke natur en af de allerstørste grunde til at tage på en sommerferie på en dansk ø. Lige meget om du går på opdagelse i naturen på hesteryg, på cykel, iført vandrestøvlerne eller betragter den fra en båd ude fra havet, så er ø-landskabet noget helt særligt. Lad dig rive med af det imponerende landskab, det spændende dyreliv og den flotte udsigt.

Tag hunden med

Du kan også tage hunden med på en forfriskende tur i den danske natur eller lade børnene mærke naturens positive effekt. Din hund vil bestemt blive glad for at udforske det dejlige landskab og gå på opdagelse i de spændende dufte og planter!

Nyd duften af den vildtvoksende lyng, lad dig fortrylle af de mange friske farver og følg sommerfuglenes rejse fra blomst til blomst. Hvis det blæser lidt, så kan du tage en drage med til børnene og afprøve den ude på en af de mange enge eller heder. Når solen skinner, kan I også planlægge en hyggelig picnic i naturen og nyde den medbragte mad, mens I kigger på sandede klitter og den brede kystlinje.

Fisketur i flotte omgivelser

Hvis du er typen, der elsker at nyde naturen med en fiskestang i hånden, så er det også en mulighed på de danske øer. En sommerferie på en ø i Danmark er som et paradis for lystfiskere, for der er aldrig særlig langt til et hyggeligt vandløb eller en dejlig fiskesø. Langs de danske kyster kan du være heldig at fange havørreder, og i åerne kan du fange lækre laks og stalling. Lige meget om du er en erfaren fisker eller først lige har erkendt din kærlighed til denne hobby, så er der rig mulighed for skønne naturoplevelser, mens du fisker. Og ville det ikke være skønt at fange en lækker fisk i de naturskønne omgivelser og tilberede den hjemme i et hyggeligt sommerhus med dine nærmeste? Læs mere om danske fiskesøer.

Tag til Fanø i din sommerferie

Fanø er en af de absolut skønneste øer i Danmark, og hvis du går og overvejer at tage på sommerferie på en ø, så vil vi klart anbefale at tage et smut vestpå! Selvom øen er lille, så byder den på en lang række oplevelser til alle. Lad dig fortrylle af Vesterhavets bølger, det salte vand og lyden af havets dans. Bevæg dig gennem den flotte og varierede natur, som både byder på klitter, hvide sandstrande, bakker og grønne enge.

Stranden på Fanø er en af de bedste i Nordeuropa og er et højdepunkt for mange af vores feriegæster. Den brede sandstrand er oplagt til vandsportaktiviteter, afslapning og dejlige familieoplevelser. Hvert år i juni kan du opleve Fanøs himmel være fyldt med farverige drager – her finder verdens største dragefestival nemlig sted! Læs mere om en sommerferie på Fanø her.

Fanøs byer og seværdigheder

På øen kan du med fordel planlægge spændende dagsture og besøge de mange attraktioner og seværdigheder. Tag f.eks. til Fanøs største by Nordby, hvor tiden har sin helt egen rytme. Nordby er desuden centrum for de fleste institutioner og butikker på øen. Du kan også besøge Sønderho, som i 2011 blev kåret til Danmarks smukkeste landsby! Hvis du er en rigtig naturelsker, så bør du besøge Rindby, som er et smukt område med et meget varieret naturlandskab. Derudover kan du lade dig fortrylle af den smukke sandstrand ved Fanø Bad, som både ravsamlere, sandslotbyggere og sportentusiaster vil elske!

Der er også mulighed for at udforske byerne på cykel, da der er gode cykelstier mellem alle ferieområderne og byerne. Det er altså en god ide at tage cyklen med på din ferie, hvis du har lyst til at opleve naturen og fornemme den dejlige ro, samtidig med at du bevæger dig.

Aktiviteter for alle

Hverken børn eller voksne vil kede sig, hvis I vælger Fanø som jeres destination for en sommerferie. Der er masser af kreative og sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle, men også spændende kulturarrangementer som Fannikerdagene til de voksne. På Fanø kan du med fordel tage hele familien med og booke et stort sommerhus, så I alle har rigelig plads til at nyde jeres ferie og få slappet helt af.

Fanø er desuden perfekt for dig, som vil spille golf i din sommerferie i Danmark! Fanø Golf Links kan nemlig byde på den ældste golfbane i landet og ligger lige i den smukke Nationalpark Vadehavet. Her kan du udfordre vennerne i et spil golf mens du betragter den flotte natur omkring dig.

Læs meget mere om Fanø her.

Find sommerhus på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}