Book et sommerhus til vinterferien på Fanø

 

Vinterferier er nærmest per automatik lig med hygge. Når man samles med dem, man holder af i sommerhuset i vinterferien, kan man skrue op for hyggen og få et velfortjent afbræk fra en hektisk hverdag. Det er der i den grad mulighed for i vores sommerhuse på Fanø. Og selvom vejret kan være en udfordring i de normalt ret så kolde måneder i starten af året, så er der rig mulighed for at give sig i kast med oplevelser i alle afskygninger, når du besøger Fanø i vinterferien.

Fanø er især en populær turistdestination om sommeren, men det betyder bestemt ikke, at stedet ikke er værd at besøge om vinteren.

Hyggelige feriehuse

Tænd op i brændeovnen, tag uldsokkerne på og find brætspillene frem! En ferie på Fanø om vinteren kan være rigtig hyggelig. Forkæl dig selv og dine nærmeste med lidt ekstra velvære - vælg et feriehus med pool, spa, sauna eller aktivitetsrum. På Fanø finder du og familien ro til at lade batterierne op, så I er klar til en ny omgang hverdage, når ferien er slut. Hvor på Fanø skal dit feriehus ligge? Se alle huse med brændeovn

 

Lær Fanø at kende

Nordby - her lægger færgen til, og det er her du finder de fleste indkøbsmuligheder

Fanø Bad - et sommerhusområde med en flot strand kun få km fra Nordby

Rindby - endnu et sommerhusområde - måske med Danmarks bedste strand

Sønderho - kåret til Danmarks smukkeste landsby

Vinterferie på Fanø

Inspiration til Fanø i vinterferien

En lang række af de aktiviteter, som er at finde på Fanø, kan man med fordel udforske i vinterferien. Uanset hvornår på året du besøger Fanø, er der dejlige oplevelser for dig og hele familien. Naturen er tilgængelig hele året og er på Fanø ganske særlig med et klit- og hedelandskab beliggende mellem Vadehavet og Vesterhavet.

Fanøs brede sandstrande, havet og tidevandet

Først og fremmest kan det anbefales at vandre langs Fanøs 15 km lange, brede sandstrande. Her vil man nemlig samtidig kunne opleve det interessante naturfænomen, Fanø er så kendt for, hvor tidevandet hele tiden er med til at ændre havet og bølgernes karakter. Når stormene rigtigt har hærget øen, er der stor chance for at gøre nogle gode ravfund.

Det evigt forandrende klitlandskab

Bestig Fanøs bjerge, eller klitter er de jo egentlig, som er opbygget gennem mange hundrede år. Fanøs ældste klitter findes på øens østkyst, hvor til de er vandret i 1500 og 1600-årene under den Lille Istid. Øens højeste punkt er Pælebjerg, men bestig også gerne Kikkebjerg, Klingebjerg, Annedalsbjerg og Mosedalsbjerg. Fanø – og Danmark i det hele taget – er jo som bekendt kendetegnet ved et meget fladt landskab, så det er bestemt værd at gribe muligheden for at bevæge sig op i de lidt højere luftlag og nyde den flotte udsigt.

Efterladenskaber fra 2. Verdenskrig

Fanø har, ligesom resten af Danmarks vestkyst, også en del bunkers som ligger rundt omkring på øen. Især på den nordlige del af øen er der flere interessante bunkers, som man kan komme ind i. En rigtig spændende oplevelse for de modige.

Tag på troldejagt (trolden er i øjeblikket ikke opstillet)

Anker Drømmefanger er en ca. 7 meter høj trold udført af genbrugstræ af genbrugskunstner Thomas Dambo. Anker er en ud af flere af flere trolde i Danmark og resten af verdenen, der alle er placeret på et hemmeligt sted. Mon du kan finde Anker på Fanø?

Fuglekøjer

Besøg også gerne Fanøs fuglekøjer, som er rekonstrueret til at vise, hvordan man i gamle dage fangede vildænder. Fanø har to af slagsen; Albue Fuglekøje og Sønderho Fuglekøje.

Sønderho

Landsbyen Sønderho, som blev kåret til Danmarks smukkeste i 2011, er altid et besøg værd. Det er helt særligt at gå gennem byens snørklede gader, der stadig står som en tidslomme fra byens storhedstid i midten af 1800-tallet, hvor Sønderho var en vigtig søfartsby. På din tur til Sønderho bør du ikke gå glip af Sønderho Kirke, der med sit anderledes udtryk adskiller sig en smule fra mange andre typiske kirker, som man finder rundt omkring.

Shopping og restaurantbesøg

Det er stadig muligt at shoppe og tage på restaurant, selv om det ikke er højsæson på Fanø. Forvent dog at åbningstiderne er begrænsede.

Mere inspiration til din vinterferie på Fanø

Find her flere eksempler på seværdigheder på Fanø, man bør tage et kig på, når man kommer til øen.

Skru op for hyggen. Tag familien med i sommerhus i vinterferien. I vores brede udvalg af sommerhuse på Fanø vil I helt sikkert kunne finde et feriehus, der passer til lige netop jeres behov.

Aktiviteter på Fanø om vinteren