Tag i sommerhus i påsken på Fanø

 

Find det perfekte sommerhus til jeres påskeferie på Fanø

Her kan hele familien samles om at tilberede den helt perfekte påskefrokost med alt, hvad dertil hører i form af traditionelle påskeretter og snaps.

Det perfekte sommerhus for dig og din familie er måske et af vores store sommerhuse med plads til bedsteforældre, børn og børnebørn. Måske skal familien forkæles med et sommerhus med pool eller måske et med spa, sauna eller aktivitetsrum. Skal du have familiens firbenede ven med på påskeferie, så er der også dejlige huse at finde, som tillader husdyr. Læs mere om ferie med hund.

Skal dit påskehus ligge med udsigt over strand og vand eller hvad med et lille byhus i den dejlige landsby Sønderho? Danibo har sommerhuse fordelt over hele øen, både store og små og i mange forskellige prisklasser. Læs mere om Fanø.

Der er som regel stor efterspørgsel på at leje sommerhus i påsken, så vi anbefaler, at I i god tid prøver at finde det sommerhus på Fanø, som I kunne tænke jer at bo i i løbet af påskedagene.

Aktiviteter til din påskeferie

Når I ikke lige har travlt med at forberede påskefrokosten, kan I jo med fordel gå en dejlig lang tur langs de brede strande på Fanø og lade op til det store måltid.

En hyggelig påskeaktivitet er selvfølgelig at puste og male æg. Eller hvad med en påskeægs-skattejagt?

Der er en masse forskellige aktiviteter, som er oplagte at udforske, når man holder ferie med børn på Fanø. På Fanø er der eksempelvis et hav af gode legepladser til de små. Et godt eksempel er Fanø Skovlegeplads, der – som navnet antyder – ligger i naturskønne omgivelser midt i Fanø Klitplantage. Her kan ungerne hurtigt få brændt en masse krudt af på forhindringsbaner, legeredskaber og i eventyrskoven. Pak en påskefrokostkurv, og tag hele familien med på udflugt. Måske støder I også på påskeharen!

Fanø er dog langt fra kun begunstiget med oplevelser for de små. For både de små og de store anbefaler vi, at I oplever en vadevandring med sælsafari. Der er rigtig gode muligheder for at opleve sæler på Fanø, og helt specifikt er det ved Galgerevet i Nationalpark Vadehavet ofte muligt at spotte både gråsælen og den spættede sæl. Læs mere her Det er en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, som man bestemt ikke må snyde sig selv for, når man besøger Fanø i påskeferien.

 

Flere aktiviteter

Oplev Fanø fra cykelsadlen. Læs mere her

"Bjergene" på Fanø. Bestig Fanøs 5 største klitter. Læs mere her

Ravjagt - Rav er kendt som Nordens guld og Fanø er især kendt for sine ravfund. Gå på jagt efter rav både om dagen og om natten. Om natten udstyret med en lommelygte med UV-lys. Læs mere her

Besøg Sønderho - Danmarks smukkeste landsby. Sønderho er beliggende sydligt på Fanø, hvor byen pryder spidsen af øen med sin smukke grønne natur og traditionelle Fanøhuse. I 2011 blev Sønderho kåret til Danmarks smukkeste landsby​. Læs mere her

Besøg Nordby - den gamle skipperby. Byen bærer sit tydelige præg af at have været en gammel fiskerby, og de fleste huse er hyggelige, gamle og stammer fra 1800-tallet.  Byens gamle del er et tydeligt levn fra skipperby-tiden med mange smalle gader og stræder, der nydes bedst til fods. Det moderne Nordby er centrum for øens det meste af øens handels- og butiksliv.​ Læs mere her

Nationalpark Vadehavet - Fanø ligger midt i nationalparken, som også er optaget på UNESCOs Verdensliste. Oplev den enestående natur og fugleliv. Læs mere her

Shopping - Fanø har et varieret udvalg af butikker: tøj, friluftsliv, smykker, brugskunst, legetøj og dagligvarebutikker.

Især kan fremhæves øens producenter af særlige Fanøprodukter, som du også kan finde rundt om i øens butikker. F.eks.  laks, øl, rom, gin, kød, bolsjer, lynghonning, smykker, glas, keramik, tekstil, strik. De fleste butikker finder du i Nordby, men også i Sønderho, Fanø Bad og Rindby finder du spændende butikker.

Golf - Oplev Danmarks ældste golfbane med en fantastisk udsigt. Læs mere her

Minigolf - Hvad med at udfordre familien i en runde minigolf? Læs mere om pirat-minigolfbanen her

Fuglekøjerne - En fuglekøje er en fangstmetode til at fange ænder og var en del af Danmarks jagthistorie fra 1866 til 1931. Læs mere her

Bunkere - Under 2. Verdenskrig byggede tyskerne ca. 300 bunkere i Fanøs klitter og langt de fleste står stadig, hvor af det er muligt at komme ind i nogle af dem. Læs mere her

Inspiration til endnu flere aktiviteter

  

Nyd påskeferien på Fanø

Inviter Fanø med til påskebordet

Vi elsker alle muligheder for, at vi kan invitere venner og familie til et veldækket bord. Og her er påsken et oplagt bud. Påskeharen kommer nemlig ikke kun med chokoladeæg til børnene, men også med muligheden for at afholde påskefrokoster. Påskefrokosten er for mange en årelang tradition, og den tradition har aldrig haft bedre forhold, end hvis I afholder årets udgave i et sommerhus på Fanø. På Fanø finder I nemlig alt det, som I skal bruge, for at jeres maver kan blive mætte og glade. En god påskefrokost starter altid med fisk, og den finder I hos Fanø Laks. Når I glider videre i menuen, og I når til de varme retter, så er Slagter Christiansen jeres bedste ven. Det hele skyldes ned med nogle af landets bedste øl fra Fanø Bryghus, og til slut en lokal skibsrom fra Fanø til aftenkaffen.

Påsken kommer med forår

Påsken er ikke kun en kristen højtid, men også et klart tegn på, at nu er foråret kommet, og sommeren er på vej. I den første tid efter vintermånederne kan det ofte virke som om, at foråret har svært ved at bestemme sig for, om det vil komme eller ej. Den ene dag er det varmt, den næste kan det være koldt. Men i Påsken bliver det tydeligt. Foråret har besluttet sig. Vi begynder at nærme os de lange sommeraftener. Som en indikator her på, giver naturen på Fanø en række små vink, for at fortælle os det. Vink, som det er værd at rejse til Fanø for at opleve. I skovbunden begynder de første blomster at bryde gennem den hårde jord, de første sommerfugle letter og Bøgen springer ud. 

Påsken er en af mange ferier på Fanø

Har I først lagt vejen forbi Fanø en gang, så kan I med garanti ikke vente med at pakke kufferten til den næste. Heldigvis er påsken kun en ud af mange ferier, hvor det er oplagt at besøge Fanø. I foråret er også pinsen en favorit, og efter sommeren og højsæsonen kommer efterårsferien. Jagter I en særlig magisk tur til Fanø, så bør I kigge i retning af juleferien eller nytår. Vi ses på Fanø!