Inspiration

Find inspiration til din næste ferie på Fanø


Hvor skal du bo, og hvad bør du opleve på Fanø?

Fanø er en fantastisk ø i det danske Vadehav, og der er uanede mængder af oplevelser og aktiviteter, som I kan give jer i kast med på jeres ferie til den smukke ø. Men først og fremmest så er det en god idé at overveje, hvor I gerne vil bo, når I er på øen - for vi lover jer, at en enkelt dag ikke er nok. Her på siden har vi samlet inspiration, der kan give dig en idé om, hvilke overnatningsmuligheder I kan booke, og hvilke aktiviteter og oplevelser vi anbefaler. Et ophold kan være alt fra 1-2 ugers ferie eller en miniferie - og hvem ved, måske er I heldige at finde et Last Minute tilbud til den spontane ferie på Fanø! Vi tilbyder overnatning i Nordby, Sønderho, Fanø Bad og Rindby, og alle områder kan noget helt særligt og danne den perfekte ramme om en vellykket ferie, som I forhåbentlig taler om i mange år frem. 

Sommerhuse på Fanø

Aktiviteter og oplevelser på Fanø

Dragefestival

Dragefestivalen er en årlig begivenhed på Fanø, der trækker både lokale, udenlandske og danske turister til øen. Himlen over stranden forvandles til en farvestålende parade af smukke drager i alle former og farver. Fanø er kendt rundt om i hele verden som værende et formidabelt sted at flyve med drage, og derfor startede tyskeren Wolfgang Schimmelpfennig festivalen i 1985 lige netop her. Wolfgang er stadig en aktiv del af kræfterne bag festivalen, og hans vision er, at festivalen skal forblive et frit event, som alle kan deltage i - og ikke en forretning. Frygt ikke for at jeres badeferie bliver forstyrret under festivalen - der er strand om hele Fanø og derfor plads til både de flyvende og de badende. Find et sommerhus til Dragefestivalen lige her!

Fannikerdage

Fanø er en ø med en lang historie og en helt særlig kultur. Denne kultur hyldes flere steder på øen, og i Nordby hyldes deres kulturhistorie til Fannikerdagene anden weekend i juli måned hvert år. Folk fra Nordby bliver betegnet som fannikere - derfra stammer navnet på festlighederne. Til de festlige dage er der aktiviteter for børn, unge og voksne, og igennem det hele kan du mærke ånden og stemningen fra en tid, der stadig sætter sine spor i den Fanøske kultur. Festivalen er den perfekte anledning til at besøge Fanø og holde en dejlig ferie med børnene. Hvis I booker en hel uge eller mere, har I god tid til at opleve alt ved Fannikerdagene og samtidig opleve alt det andet, som øen byder på. Book overnatning i god tid da det er et populært event, og mange derfor kommer til Fanø for at opleve det. 

Nordby Wooldays

Nordby Wooldays udspringer af Strikkefestivalen, som så dagens lys for første gang i 1995, og som er støt vokset i størrelse og popularitet lige siden. Flere tusinde strikkeglade damer og mænd mødes i Nordby for at finde inspiration, lære nye teknikker og bare fordybe sig i det de elsker - at strikke! I løbet af weekenden kan man deltage i flere workshops, modeshows og udstillinger, der alle handler om at dygtiggøre sig og se nogle af årets nyeste trends indenfor strikketøj, garn og mønstre. Nordby Wooldays er hyggelig, sjov og en god måde at besøge øens skønne restauranter og caféer med gode veninder, venner eller familiemedlemmer. Bestil overnatning og book de events du gerne vil deltage i i god tid - det er et meget populært event, der hvert år er udsolgt!

Nationalpark Vadehavet

... Danmarks Nationalpark og internationalt anerkendt af UNESCO der i 2014 optog den danske del af Vadehavet på sin verdensarvsliste! Vadehavet strækker sig fra Ho Bugt og helt ned til Holland, og dækker derfor et kæmpe stykke kyst. En del af Vadehavet kan opleves på Fanø, og det er muligt at komme på forskellige udflugter og deltage i aktiviteter, der tager dig med på et besøg i den fantastiske natur. Vadehavet er hjemsted for rigtig mange trækfugle og ynglefugle, og derfor skal man være opmærksom på ikke at forstyrre fuglenes naturlige habitat, når man for eksempel deltager i sælsafari, ravjagt eller østerssafari. På Nationalpark Vadehavets hjemmeside kan du læse meget mere om, hvordan man opfører sig korrekt med respekt for dyrene og tidevandet!


Overnatningsmuligheder 

I finder flere forskellige overnatningstyper på Fanø - alt fra ferielejligheder med adgang til pool eller golf og til de klassiske sommerhuse! Dyk nærmere ned i de forskellige typer herunder og book din ferie på Fanø allerede i dag! 


Inspiration til din ferie

Ferie med hund

Det er ikke kun mennesker, der kan få glæde af den smukke, afvekslende og vilde natur på Fanø. Hvis du tager hunden med dig, så kan den få lov til at strække sine ben på de brede strande og gå på opdagelse i skovene med snuden godt nede i mulden. Det kan være både følelsesmæssigt svært og dyrt økonomisk at få hunden passet i et internat, når man rejser på ferie. Derfor er det i en lang række af vores feriehuse tilladt at medbringe familiens bedste ven og dermed få en mere afslappet ferie, uden at skulle tænke på, hvordan den firbenede har det. Læs mere om ferie med hund på Fanø og gå på opdagelse i de mange huse, hvor hunden eller et andet kæledyr er tilladt at medbringe.

Ferie med børn

Ferie med børn er en hyggelig tid, men det kan også være krævende, hvis der ikke er underholdning som aktiviteter og oplevelser til at glæde de mindste i familien med. Men I kan roligt lade ferien gå til Fanø sammen med børnene, da der er mange muligheder for at holde en ferie fuld af sjov og spænding. Selvom stranden er fantastisk god til mange forskellige aktiviteter, så kan I være uheldige at ramme ind i dårligt vejr eller bare rejse udenfor sommeren. I disse tilfælde kan I holde ferie på Feriecenter Vesterhavet og få muligheden for at bade i en indendørs pool, samtidig med at I har nem adgang til stranden. Der er skovlegepladser og gode ture med Club Fanø, såsom ravjagt og sælsafari. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan give jer i kast med på Fanø. Hvis I leder efter en Last Minute ferie, så hold øje med vores tilbud om selvsamme - så gælder det bare om at smide børnene i bilen, sætte i gear og køre mod Fanø!

Aktiv ferie

Hold feriekiloene på afstand og oplev naturen helt tæt på med en aktiv ferie! En aktiv ferie kan være en ferie, hvor I hver dag cykler ud fra sommerhuset og ser den Fanøske natur på en helt anden måde end fra en bil. Naturen på øen er i særklasse, og med en cykel kan I komme steder hen, hvor en bil eller offentlig transport ikke kan bringe jer. Hvis vejret er med jer, så får I en masse frisk luft samtidig med, at I virkelig kan opleve øen på allerførste række. Afslut en cykeltur med lækker mad på stranden mens I ser solen gå ned i horisonten. Grundet de mange strande, som Fanø er velsignet med, er vandsport en ideel aktivitet, når I er på øen. Når efterårets storme sætter ind og skaber røre i vandet, så er det bare med at spænde surfboardet på bilen og komme afsted mod stranden. Det er også i disse stormfulde dage, at forholdene er optimale til at flyve med drage. Er I mere til at komme rundt til fods, så er øen ikke større, end at I kan nå ret langt rundt med et par gode vandrestøvler og en madpakke i tasken. Er det en hyggelige form for aktivitet, der trækker, så kan I også finde et sommerhus med pool, hvor de små kan få plasket al overskydende energi ud af kroppene. Få mere inspiration til en aktiv ferie lige her!

Oplev kulturlivet på Fanø

Fanø er et epicenter for kultur. Gennem de sidste 200 år har Fanø udviklet en sans for kultur, som ikke findes noget andet sted i hele verden. Årsagen til dette er, at Fanø har en stolt historie som søfartsø, og derfor har taget en lang række indtryk og inspiration med hjem til øen fra store dele af verden. I dag lever kulturen fortsat i bedste velgående, og den byder på en række bjergtagende oplevelser, som I ikke vil gå glip af. Vi har udvalgt tre, der skiller sig ud, og som vi vil præsentere her under.

Hannes Hus

Som nævnt har folket på Fanø siddet på en stor skibsflode, og den del af historien er der en god mulighed for at dykke ned i i Sønderho. Her finder I nemlig museet Hannes Hus, der byder jeg velkomne ind i et yderst velbevaret hus fra 1800-tallet. I huset boede sømandsenken Hanne Sørensen, der i en alder af 34 mistede sin mand, da han forsvandt med sit skib på en tur til Island. Huset står stort set som dengang, så når I træder ind over dørtærsklen, er det som at træde tilbage i tiden. Læs mere om Hannes Hus her.

Realen

Realen er Fanøs kulturhjerte. Her mødes gæster og frivillige til store kulturoplevelser. Om I er til koncerter, foredrag, fællessang eller Stand-up comedy, så byder Realens kalender på oplevelser for jer. På Realen vil I altid blive taget imod med åbne arme og smil, og det vil derfor med garanti give jer ferieminder, som I ikke ville have været foruden.

Fanø Kunstmuseum

Når snakken falder på feriesteder og kunst, så er det ofte Skagen, der bliver fremhævet. Det er dog langt fra det eneste sted, som står stærkt, når det kommer til kunst. Også Fanø har her en hel masse at byde ind med, og det kommer sig i høj grad til syne på Fanø Kunstmuseum. Museet udstiller kunstværker, der har en relation til Fanø, og samlingen strækker sig fra 1800-tallet og frem til i dag. Vil du selv have et kig ind i Fanøs kunstunivers? Så kan du læse mere her.