Nordby

Fanøs hovedstad

Blot 12 minutter efter, at færgen har forladt Esbjerg, kan man gå i land i Nordby, og her venter en hel anden verden: Et lille øsamfund, hvor tiden har sin egen rytme.

Sommerhuse i Nordby

Nordby er øens største by og centrum for øens institutioner og det meste af handels- og butikslivet. Det er også her, at størstedelen af øens indbyggere bor. En herlig gammel skipper by med mange smalle gader og stræder, der nydes bedst til fods.

Tæt beliggende Fanø-huse med hyggelige haver ligger side om side med skønne caféer, små restauranter, antik- og loppemarked, gallerier, interessante museer og spændende butikker.

Tag en tur med hestedrosken og oplev byens dejlige atmosfære.

I juli måned fejrer Nordby sine gamle traditioner fra den stolte sejlskibstid i Fannikerdagene. Mange Fannikere iklæder sig i disse dage de gamle folkedragter, så det er en fantastisk mulighed for øens gæster at opleve de smukke dragter, men også den livlige musik og den særlige folkedans.

Det nyistandsatte havneområde summer af liv, og promenaden er særlig indbydende på en herlig, lun sommerdag. Ved promenaden har den smukt renoverede Fanø-evert, Rebekka, sin plads. Det gamle Hotel Nordby, som er beliggende på havnen lige ved siden af DANIBO, var i øvrigt Fanøs første badehotel. I Nordby kunne man dengang for godt 100 år siden springe i havet fra badehuse på flåder ude på vandet.

Især i vinterhalvåret viser havet omkring Fanø også gerne tænder. Netop af hensyn til stormfloder og høje vandstande er huse og haver langs havnen forsynet med høje cementværn, ligesom gaderne, der fører op i byen, kan lukkes med solide porte. Læg vejen forbi stormflodssøjlen og få et indtryk af, hvor kraftige stormfloder Nordby har oplevet.

Nordby

Fannikerdage - Nordbys store festdage den anden weekend i juli