Cykelferie på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Lad bilen stå - oplev Fanø fra cyklen

En af de helt store og gode grunde til at vælge Fanø som destination for din næste ferie er naturen og den helt unikke følelse af ro, der gennemsyrer øen.

Der er cykelstier mellem alle byer og feriesteder, og afstanden mellem Nordby og Sønderho er fx 13 km, så cykelafstandene er til at klare. Fanø udmærker sig desuden ved en meget varieret naturscene, hvilket gør det muligt at opleve meget forskellig natur, selvom øen ikke er enorm.

Et stort plus ved Fanø er desuden, at I gratis kan tage jeres cykler med på færgen! På den måde kan I lade bilen stå, og opleve naturen tæt på egen krop og med god samvittighed for miljøet.

Find sommerhuset til din cykelferie
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Den perfekte cykelø

Der er mange måder at opleve Fanø på, men en af de helt oplagte er at springe i sadlen og cykle øen helt ind under huden. Fanø er en flad ø, hvilket kun gør dit næste cykeleventyr endnu mere overskueligt. Der er ingen bakker, og det er let og hurtigt at komme fra a til b.

Hvor du er lykkeligt fri for bakker og dermed hårde stigninger, der syrer lår og cykelmod til, så kan Fanø dog byde på en legesyg blæst, der fra tid til anden alligevel sørger for, at cykelturen også får et lille motionspræg.

VisitDenmark kalder Fanø for cyklernes ø. Dette skyldes at Fanø ikke oplever den store trafik, og sandet helt tæt på klitterne er hårdt og lige så velegnet at cykle på som nogen cykelsti. Dette giver mulighed for en cykeloplevelse af de helt specielle.

Besøg de to store byer på cykel

Med din cykel på Fanø kan du nemt og bekvemt komme rundt mellem de to store byer på øen. Besøger man Fanø, er det så godt som umuligt ikke et kommer forbi Nordby, der med sine 2.800 indbyggere er den største by på øen, da det også er her, at færgeforbindelsen til Esbjerg er. Tager I cyklen fra jeres sommerhus til Nordby, så kan I opleve en by, der er præget af Fanøs stolte historie som søfartsø. I de små gader summer det af den gamle skipperkultur på trods af, at mængden af søfolk har været drastisk faldende, siden søfartsuddannelsen lukkede. I Norby kan I også besøge Fanøs berømte bryghus.

Kun 13km på cyklen syd for Nordby kommer I til landsbyen Sønderho. Sønderho er dog ikke en hvilken som helst landsby. Sønderho er nemlig blevet kåret til "Danmarks smukkeste landsby". Dette skyldes de mange gamle smukke huse, blomstrede haver og snoede gader, hvor I kan træne jeres cykelfærdigheder. 

Gode cykelruter

Fanø er belagt med mange gode veje, hvor du let kan cykle. Der er dog også veje, hvor sandbelægning gør det noget svært, så du skal selvfølgelig holde øje med, hvad der sker foran dine cykeldæk.

Verdensarv Vadehavet Cykelruten

Vadehavet er et af verdens største tidevandsområder med helt unikke naturoplevelser til følge. Af samme grund er vadehavet blevet tildelt en plads på UNESCO's verdensarvsliste. Med denne rute kommer I på en 42km lang tur rundt på øen, hvor I får glæde af de mange forskellige naturtyper i området. Find ruten her!

Panoramaruten

Inde på VisitDenmark kan du downloade en anden rute, nemlig ’Luft under vingerne’ (også kaldet Panoramarute 404) der er 26 km lang. Her kommer du både forbi hav, havnen, Fanø Bryghus, stranden (der er en af Europas bedste!), Fanø klitplantage og meget mere.  Find ruten her!

Panorameruter dækker over rekreative cykelruter, der eksempelvis kan benyttes, hvis man ønsker at tage en afstikker fra en af de lange, nationale cykelruter. Panoramaruter er en del af Danmarks nationale cykelstrategi. Som medlem af foreningen Dansk Cykelturisme, er Fanø med til at forbedre både kvalitet og mulighederne for at cykle i Danmark. 

Atlantvolden Cykelruten

Er I interesseret i historie og 2. verdenskrig, så er denne rute perfekt. Med sine 26km tager den jer i hånden rundt til nogle af de mest markante bunkersanlæg, som de tyske soldater i sin tid byggede. Det er resterne fra Atlantvolden, et kæmpe forsvarsværk fra Nordnorge til Spanien, som det tyske forsvar opførte for at forhindre en invasion fra de vestlige allierede. Find ruten her!

"Big five" Cykelruten

Nok er Danmark ikke udformet som det franske bjerglandskab, men på cykelruten "Big five" kommer I på en 37km lang rute, der fører jer rundt til de  fem største bjerge på Fanø. Bjergene er dog selvfølgelig ikke rigtige bjerge, men derimod klittoppe. De fem klitter er spredt ud over hele Fanø, og fra toppene er der nogle skønne udsigter over Fanø. Find ruten her!

Oplevelser og attraktioner på cykelturen

Hvis du ønsker at tilføje en af cykelruterne lidt ekstra krydderi, så er det oplagt at slå din cykelferie på Fanø sammen med attraktioner eller oplevelser.

Nogle oplevelser ligger fast i kalenderen, og kan kun opleves, hvis du planlægger efter dem. Det er oplevelser som Fannikerdagene i Nordby (2. weekend i juli hvert år), den kæmpe dragefestival der indtager Fanø hvert år i juni eller måske børneudgaven af selvsamme, 'Kids'N'Kites

De fleste oplevelser og attraktioner er dog tilgængelige året rundt, og eftersom naturen især er et af Fanøs stærke spillere, så er der altid god grund til at hoppe på cyklen og besøge stranden, der lægger op til diverse udflugter, vandsport, badeture og meget mere.

Af attraktioner kan Sønderho Mølle og Fanø Golf Links nævnes, der helt sikkert er et besøg værd. Det samme er den store skovlegeplads og de hyggelige byer, der ligger spredt ud over Fanø. 

Fart over feltet

Er du til fart og spænding, så kan cyklens saddel få dig helt tæt på naturen. På den vestlige side af Fanø har Naturstyrelsen i samarbejde med Fanø MTB nemlig udarbejdet en mountainbike rute, der på en sjov måde fører jer rundt i Fanøs mangfoldige natur. Da Fanø er en flad ø, er det ikke en rute, der er fyldt med bakker, og den er derfor egnet til fartglade cyklister i alle størrelser og på alle mountainbike niveauer. Her kan I alle få lov at køre om kap.

Mountainbikesporet er 7,5km, og hvis man tager den lille tillægsrute med, kommer den op på 9,5km.

Cykeludlejning på Fanø

Fri BikeShop

Cykler til alle.

Mellemgade 12, Nordby

Besøg Fri BikeShop

Fanø Cykler

Lej en cykel og træd afsted!

Kirkevejen 67, Rindby Strand

Besøg Fanø cykler

Fanø Bikes

Få din lejede cykel leveret direkte til sommerhuset

Læs mere her

Udlejning af cykel på timebasis

Du kan leje cykler ved færgen, Super Brugsen (Nordby), Rindby Supermarked (og 10 andre steder på øen). Mangler du kun en cykel i et par timer eller en dag eller to, tilbyder Fanø Bikes cykeludlejning gennem appen Donkey Republic