Vejret

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Se liveopdateret vejrudsigt lige her!

Vejret på Fanø

En ø-ferie i Danmark byder generelt på mere sol og mindre nedbør, og Fanø er ingen undtagelse. Derfor kan sommeren for det meste blive brugt på stranden under den blå himmel. Dog er vejret over hele Danmark aldrig til at forudsige og slet ikke stabilt, hvilket betyder at dagene på stranden godt kan risikere at blive skiftet ud til dage under paraplyen. Heldigvis er Fanø udstyret med oplevelser, der er sjove i både regn- og solskinsvejr. Det gør også Fanø til en ø, der kan besøges hele året rundt – i sol, regn, sne eller vind. Hold øje med vejret herinde så I kan planlægge jeres ferie bedst muligt. Ovenover kan du se vejret i dag på Fanø, Danmark.

Sjove aktiviteter til de regnfulde dage

Hvis vejret mod forventning ikke er med jer på jeres ferie så fortvivl ikke – Fanø har nemlig mange oplevelser og aktiviteter for børn og voksne, der sikrer gode oplevelser og tørre sko.

Fanø Skibsfarts- og dragtsamling giver en god indsigt i skibsfartshistorien på Fanø. Det er muligt at finde information om sømandens liv ombord på skibet, og når han gik i havn. Hvis regnen siler, så kan børnene lære at arbejde med reb af en rigtig søulk, hvor de selv kan være kreative og lave et produkt. Dermed får de historien helt tæt på igennem billeder, fortællinger og egne kreative udfoldelser.

Hvis børnene er under 12 år, så tilbyder Rødgaard Camping legeland ly for regn og vind. Børnene kan boltre sig på 400m2 ren sjov og ballade, og legelandet byder på et tre etagers højt softplayområde, hvor gange og rutsjebaner kan udforskes og afprøves.

Fanø kunstmuseum er et museum, der udstiller af egen samling og kunstnere udefra. Det maritime, Fanøs natur og hverdagslivet på øen er generelle temaer i værkerne, der udstilles. Museet er en oplevelse for store og små, og giver et godt indblik i øens kulturelle miljø, og i kunstnere der har besøgt eller levet på øen og skabt værker i den forbindelse.

Aktiviteter i naturen

Uanset vejret så er naturen på Fanø altid værd at opleve. Der er mange forskelligartede oplevelser, der passer til alle aldre. For eksempel er der mange anlagte cykelstier rundt på øen, og det er muligt at cykle fra Nordby til Sønderho. Oplevelsen er bare en helt anden på en cykel, og hvis vinden suser, kan man jo håbe på medvind.

Vinden er desuden også med til at give den bedste oplevelse til dragefestivalen i juni – så helt skidt er den ikke. Her vejrer tusindvis af drager i vinden over den smukke ø og spejder ud over vandet.

Efteråret er tid til at lede efter svampe og rav. Så når det regner og stormer, er det de bedste betingelser for at undersøge naturens skatkammer af svampe i skovbunden og rav langs vandkanten. Der er intet som at gå i det kolde vejr, og efterfølgende komme ind i sommerhuset og hygge under en dyne og kigge på regnen gennem ruden.

Fanø kan prale af at besidde nogle af de bedste badestrande i landet, så hvis solen skinner fra en skyfri himmel, så er der store muligheder for afslapning i sandet eller vandsport ude i vandet. Kun fantasien sætter grænser.

Oplev det spirende forår på Fanø

Når blomsterne begynder at springe ud, og dyrene kommer frem fra deres vinterskjul, så er det tid til at drage til Fanø. Her kan du opleve de nye blade titte frem og mærke at solen får mere magt i de flotteste naturomgivelser. I foråret er det oplagt at tage rundt på Fanøs 5 ’bjerge’. Herfra er det muligt at få udsyn over Fanø og se hvilket foranderligt landskab, øen byder på. Det er en god måde at få rystet de lange vintermåneder af sig og få tanket op på frisk luft og energi enten sammen med familien eller måske bare en fordybelsestur for to.

Sommerferie på Fanø

Hvis du er en af de heldige, der skal bruge sommerferien på Fanø, så kan du godt glæde dig. Øen er et sommerferieparadis, der byder på alt fra brede sandstrande, fede aktiviteter og en natur, der er klar til at tage pusten fra dig. Øen indbyder til afslapning og tid til at læse en god bog på stranden eller terrassen, og når det er tid til at bevæge sig, så er der uanede mængder af sjove aktiviteter for både børn og voksne. Øen er et paradis for fiskeelskere, så hvis I skal forkæle jer selv på med lækker mad på ferien, så kan der købes frisk fisk mange steder på øen. Der findes også lokale specialiteter, der kan tilfredsstille enhver gourmetelskers kræsne gane.

Udnyt naturens skatkammer på Fanø i sensommeren og efterår

Oplev følelsen af at være helt fri fra hverdagens stress og byens larm. Tag på cykelferie på Fanø og lad bilen blive hjemme. Det er muligt at finde 5 forskellige optegnede ruter på Fanø, der alle tager jer med rundt på en aktiv ferie, der lægger vægt på nærvær og natur. Det er en helt speciel måde at opleve øen på, og der er ingen begrænsninger for, hvor cyklen kan komme hen og udforske – det er derfor oplagt at stoppe i skoven og samle svampe og bær til aftensmaden. Sensommeren kan også være en mulighed for at tage den sidste dukkert i Vesterhavet, inden sæsonen slutter eller benytte lejligheden til at tage med på sælsafari i Vadehavet.

Udforsk det barske og smukke vinterlandskab på Fanø

Når vinteren rammer Fanø, og de stærke vinterstorme begynder at have sin gang langs kysten, så er det ideelt at finde ravlygten frem og komme ned på stranden i de tidlige morgentimer. Ravet er Fanøs guld, og øen er kendt for flotte ravfund og også flotte skaller og sten. Samtidig kan du opleve hvor vildt, Vesterhavet kan være, og hvor hurtigt det går fra vildt til roligt igen. Vandet stiger, og kysten tager sig helt anderledes ud end ellers, så er det med at komme ned og se, hvor magtfuld naturens kræfter kan være, og måske støder du på en windsurfer eller to. Inde på øen er heden tydeligvis også plaget af det barske vejr, og det er om vinteren muligt at spotte både kronvildt og ræve, der har deres parringsæson. I februar smider kronhjortene deres gevirer, så en tur rundt på heden kan medføre et godt fund til væggen.