Brændeovn – Tips til optænding

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

1. Til optænding har du brug for: ca. 1-1,5 kg kløvet, tørt brænde, 1 kg tørt pindebrænde, optændingsposer/tabs.

2. Læg kløvet brænde nederst.

3. Læg pindebrænde (optændningsbrænde) øverst.

4. Læg optændingsposer/tabs ind mellem pindebrændet i toppen.

5. Sæt ild til disse optændingsposer/tabs.

6. Åbn luftventilen på brændeovnen helt (forskellig afhængig af brændeovnstype).

7. Lad ovnlågen stå lidt på klem i 5 til 10 minutter.

8. Luk lågen og skru luftventilen ned til den ønskede position.

9. Fyld nyt kløvet brænde på mens der er gløder tilbage.

Ekstra tip! Der bør altid være et isolerende askelag på 2-3 cm i bunden. Askelaget isolerer i bunden på samme måde, som stenene gør i siderne. Det sikrer en høj forbrændingstemperatur, som medvirker til, at du får en ren forbrænding uden for meget sod. Desuden beskytter askelaget rysteristen mod gennembrænding. Askeskuffen skal du tømme efter behov. Men husk, at asken skal opbevares i en askespand nogle dage, til alle gløder er væk, og herefter smides asken ud i en lukket pose sammen med dit husholdningsaffald

Se en video omkring optænding af brændeovn her

Har du stadig problemer med at tænde op i brændeovnen i dit feriehus, efter at have afprøvet ovenstående, så tag gerne kontakt til os, så kommer vi forbi og hjælper.

Sommerhuse på Fanø med brændeovn
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}