Fannikerdagene

Fra d. 12.-14. juli 2019

Vi fejrer Fanøs kulturarv den anden weekend i juli hvert år. Dagene lægger rammerne for at dykke ned i Fanøs stolte historie og bruge en weekend på at erindre og hædre traditionerne.

Find sommerhus til Fannikerdagene

Historien bag

Fannikerdagen blev etableret af ”Rav Sine” i 1953 for at skaffe midler til at vedligeholde mindet om Fanødragten og Fanøs historiske identitet som stolt søfartsby. I 2019 er det 66. gang, fannikerdagene bliver afholdt, og i dag går overskuddet fra festdagene ubeskåret til at drive museet ’Fanø Skibsfarts- & dragtsamling’ i Nordby.

Et mål om byforskønnelse

I mange år har en stor del af formålet med den årlige afholdelse af Fannikerdagene været byforskønnelse. I den ånd har Fannikerdagene medvirket til en registrering af bevaringsværdige huse i Nordby i 60'erne, finansieret en brolægning af Lilleslippe, stået for initiativet til at forskønne havefronten og meget mere. Foreningen består af mere end 100 frivillige, der er med til at arrangere og udføre festlighederne.  

Events i lange baner

I løbet af Fannikerdagene er der en lang række events for børn, unge og voksne. Der er konkurrencer, boder, danseopvisning, lækre madoplevelser, musik og meget, meget mere. 

Praktik

I 2019 ligger Fannikerdagene fra d. 12.-14. juli.

Læs mere her

Fannikerdage

Historisk vingesus