Fanø

Danmarks dejligste ø

Fanø taler til sanserne. På Fanø er der frisk luft og højt til himlen

Sommerhuse på Fanø

Fanø

Med sine bare 56 km2 naturlig skønhed kan øen i Vadehavet tage pusten fra enhver. For nok er Fanø lille, den er også rig på traditioner og sanselige oplevelser. Lyt bare til Vesterhavets bølger og nyd duften af saltvand og marehalm. Fanø er naturlig harmoni.

Fanø har været et populært feriested for både danskere og udlændinge i mere end et århundrede. Den kilometerlange sandstrand, de bløde, hvide klitter og det brusende Vesterhav er nogle af grundene til, at tusindvis af feriegæster hvert år vælger at besøge Fanø. Stranden, som er en af Nordeuropas bedste, er scenen for mange aktiviteter som f.eks. ridning, beachvolley, windsurfing og drageflyvning. Men Fanø er ikke kun for strandløver og vandhunde.

Oplevelser på Fanø

Er du til naturoplevelser, må du på opdagelse ud i klitplantagen, hvor klitter veksler med småsøer og enge. Der er da næppe heller noget som de violette hede strækninger i sensommeren. En rask travetur langs stranden uanset årstid kan absolut også anbefales, og så kan du passende afslutte en dejlig dag med en fantastisk solnedgang nydt fra toppen af en klit. Det er her, Fanø kommer tæt på sjælen.

Fanøs to hyggelige, gamle skipperbyer skal naturligvis også nævnes. Med deres smalle gader og traditionelle Fanøhuse, bugner de af atmosfære og tager besøgende med tilbage i tiden. For både Nordby og Sønderho bærer tydeligt præg af Fanøs storhedstid som søfartssamfund.

Sommerhuse for alle

På Fanø kan du finde sommerhuse til alle typer. Er du til det moderne sommerhus med et designdetaljer? Er du til et sommerhus fyldt med aktiviteter? Et helt klassisk sommerhus med fokus på hygge og samvær? Eller måske et sommerhus med egen pool? Hos os kan du finde det hele. Vi har både noget for den store familie, der gerne vil afsted sammen, for kæresteparret, der søger en romantisk ferie, for den store børnefamilie og selvfølgelig også for dem, der har hund

Fanø

De stolte sejlskibes tid

Eventyret starter tilbage i 1741, hvor Fanø blev sat til salg af kongen ved en auktion i Ribe. Fanøs to sogne var ivrige efter i fællesskab at købe øen og dermed erhverve retten til at bygge og eje skibe, men alligevel frygtede de de pengestærke købmænd i Ribe. Snarrådige, unge Fanø-kvinder drog derfor med mændene til Ribe, hvor de aftenen før auktionen med list og snilde - og med masser af brændevin - fik afledt de formuende interessenters opmærksomhed og låste dem inde. Samtidig blev rådhusbetjenten bestukket af øboerne til at stille rådhusuret en time frem. Således gik det til, at købmændene kom for sent til auktionen, og Fanøs borgere kunne købe deres ø fri af kronen.

Sejlskibsbyggeriet og søfarten på øen udviklede sig hastigt, og Fanø oplevede stor fremgang ved begyndelsen af 1800-tallet. I første omgang bragte aktiviteterne velstand til især Sønderho, men dette kulminerede i anden halvdel af 1800-tallet, hvor Nordby i stedet gik ind i en periode med opsving og udviklede sig til en driftig søfartsby. Fanø havde ved slutningen af det 19. århundrede faktisk Danmarks største handelsflåde efter København, men introduktionen af dampskibe og anlæggelsen af en ny, stor havn i Esbjerg bevirkede, at Fanø og øens sejlskibe mistede deres betydning.

Hvis du leder efter en spontan ferie til Fanø, hvor du kan dykke nærmere ned i den spændende historie, så hold et vågent øje med vores Last Minute tilbud - måske du pludselig falder over dit dømme-sommerhus!

Eksklusivt kursted

Vesterhavet og den fine strand har siden slutningen af 1800-tallet lokket badegæster til Fanø. Danmarks første kurhotel åbnede faktisk i Fanø Bad i 1891. Udover Kurhotellet var også Hotel Kongen af Danmark samlingspunktet omkring århundredeskiftet, hvor det var eksklusivt at feriere på Fanø.

Sommerhusbyggeriet i Rindby og Fanø Bad begyndte i 1950'erne og i dag er der godt 2550 sommerhuse på øen, hvoraf omkring halvdelen udlejes. Derudover findes mange andre overnatningsmuligheder alt efter, om man foretrækker hotel, feriecenter eller campingplads. Sådan har flere og flere feriegæster gennem tiden fundet vej til Fanø, og mange vender trofast tilbage år efter år.


Hold ferie på Fanø

Der er mange grunde til at
jeres næste ferie skal gå
til Fanø. Natur, oplevelser,
ro og tid til fordybelse er
bare nogle af dem. 

Læs mere

Nordby

Den gamle skipperby Nordby er Fanøs største by og centrum for øens institutioner. Det er i Nordby, de fleste af øens indbyggere bor, og her I kan opleve det mest blomstrende butik- og handelsliv på øen. Udover at være den største by, så er Nordby samtidig en gammel by med en historie, der stadig sniger sig ind, når man bevæger sig rundt i de små gader.  Hvis du besøger byen i juli måned, så kan du være med til at fejre historien og de traditionelle folkedragter til Fanikkerdagene. Her samles hele øen til nogle festlige dage, hvor historiens vingesus lægger sig over hele byen. Det er en oplevelse, du ikke vil gå glip af. 

Sønderho

Den lille og fredelige by Sønderho huser ca. 400 indbyggere og har ved godt vejr udsigt over Ribe og Mandø. I gammel tid blev byen ofte besøgt at rige handelsskibe, der bragte rigdomme til byen. Derfor blev der opført mange smukke huse, der den i dag er fredet og stadig kaster et adeligt skær over byen. Højt over byen troner den store mølle, der stolt byder velkommen til Sønderho. Byen er fuld af små kunsthåndværkbutikker, hvor du kan købe en lille souvenir med hjem, og hver enkelt er alle et besøg værd. 

Rindby

Rindby er præget af smuk natur og familievenlige ferieområder. Byen er beliggende, hvor Fanø næsten er smallest, og i de seneste år er der kommet flere og flere feriehuse og campingpladser til - til stor glæde for børnefamilier og andre feriegæster. Lige syd for byen kan man få den ultimative naturoplevelse i det alsidige og omskiftelige terræn. Her venter der timers oplevelse på gåben, hesteryg eller jernhesten - kun fantasien sætter grænser. 

Nordby, Rindby og Sønderho