Fanøs internationale Dragefestival

Fra d. 09.-23. juni 2018

Verdens største dragetræf afholdes hvert år i juni. 5000 drager og deres førere mødes år efter år og holder en flyvende fest på Fanø.

Dragefestival

Fanø kan meget mere end at være Danmarks dejligste ø. Fanø er nemlig kendt i hele verden for at være et af de bedste steder at flyve med drage. Derfor bliver der hvert år holdt et kæmpe dragetræf, der går under det mundrette navn: Fanø International Kite Fliers Meeting og tiltrækker drageentusiaster fra hele verden. Heldigvis er Fanø omgivet af strand, så der er plads til både turister og indbyggere.

Historien bag

Det hele blev fløjet i luften i 1985 af Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamborg. Han drog til Fanø sammen med nogle venner og hyggede sig sådan med at flyve med drager, at de tog afsted igen året efter sammen med endnu flere venner. Wolfgang er stadig hjernen bag foretagendet og går meget op i, at det ikke skal blive en forretning, men være frit, fedt og flyvende.

Praktik

I år løber dragetræffet af stablen fra d. 09.-23. juni. Det officielle program ligger fra d. 14.-17. juni.   

Psst… I begyndelsen af august lægger Fanø rammerne for det nyeste skud på dragestammen, nemlig Fanø Familie Dragefestival.

Dragefestival

Slip dragen løs