Fanøs internationale Dragefestival

Fra d. 20.-23. juni 2019

Verdens største dragetræf afholdes hvert år i juni. 5000 drager og deres førere mødes år efter år og holder en flyvende fest på Fanø.

Dragefestival

Fanø kan meget mere end at være Danmarks dejligste ø. Fanø er nemlig kendt i hele verden for at være et af de bedste steder at flyve med drage. Derfor bliver der hvert år holdt et kæmpe dragetræf, der går under det mundrette navn: Fanø International Kite Fliers Meeting og tiltrækker drageentusiaster fra hele verden. Heldigvis er Fanø omgivet af strand, så der er plads til både turister og indbyggere.

Historien bag

Det hele blev fløjet i luften i 1985 af Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamborg. Han drog til Fanø sammen med nogle venner og hyggede sig sådan med at flyve med drager, at de tog afsted igen året efter sammen med endnu flere venner. Wolfgang er stadig hjernen bag foretagendet og går meget op i, at det ikke skal blive en forretning, men være frit, fedt og flyvende.

Praktik

I 2019 løber det officielle program fra d. 20.-23. juni.   

Kids'n'Kites 

I begyndelsen af august finder Kids'n'Kites sted. Eventen er udsprunget af den internationale dragefestival, men med børn som målgruppe. Det er både muligt for dem at bygge deres egen drage, være med til faldskærmsudspring for teddybamser og bolsjeudkast  

I 2018 finder Kids'n'Kites sted fra d. 8.-10. august fra kl 11.00-16.00. Datoer for 2019 kendes endnu ikke. 

Læs mere om Kids'n'Kites.

Find sommerhus til Kids'n'Kites

Find sommerhus til Dragefestivallen

Dragefestival

Slip dragen løs