Nordby Wooldays

15. - 17. september 2023

Denne weekend i september er afsat til Nordby Wooldays, der handler om at komme dybt ned i strikketøjet, lære nye teknikker og finde garn til det næste projekt.

Find overnatning til Nordby Wooldays

Nordby Wooldays erstatter den tidligere Strikkefestival på Fanø

Strikkefestivalen er i år, og fremover, blevet erstattet af 'Nordby Wooldays - by Fanø Strikkefestival'. Grundlæggende er den eneste ændring, at festivalen nu er koncentreret om Nordby, hvor workshops, foredrag, spisning og andet kommer til at foregå.

Læs mere om Fanø Wooldays her, eller læs med herunder, hvor du også får et godt indblik i, hvor du kan overnatte på Fanø, mens du dyrker strikningens fine håndværk. 

 

Festivalens aktiviteter er placeret i Nordby, hvor Fanø Skole ligger grund til det store BAZARtelt. Selvom festivalen nu kun er fysisk placeret i Nordby, så summer hele øen af liv fra strikkeglade folk - lige fra festivalen begynder til den slutter. De fleste kommer for strikketøjets skyld, men mange kommer ligeledes for at opleve den spændende kultur og natur, der er på den smukke ø Fanø.

Hele tanken bag festivalen er, at strikkere fra hele Danmark (og resten af verden i øvrigt) skal samles om nogle hyggelige dage sammen med deres gode venner og forhåbentligt også møde nye bekendtskaber, der deler samme interesse for den hyggelige og terapeutiske hobby, strikning.

Nordby byder i strikkedagene på forskellige oplevelser, der tilsammen er med til at skabe de helt rette rammer for en skøn weekend. I Nordby ligger strikkeaktiviteterne i gåafstand fra færgen, så I kan sagtens deltage en enkelt dag eller to, uden at det bliver et problem i forhold til transport på øen. Vil I gerne rundt på øen kan I dog både leje cykler og benytte den offentlige transport, der blandt andet kører på stranden på en del af strækningen. 

 

Workshops

Da Nordby Wooldays i stor grad handler om at udfolde sig kreativt og udfordre sig selv, sørger arrangørerne for, at du kan deltage i en lang række forskellige workshops. Der er forskellige temaer ved hver workshop, og mens nogle ikke kræver noget særligt, er andre forudsat, at visse teknikker mestres.

Ens for dem alle er, at de giver indblik i en anderledes teknik eller med målet om at skabe et helt specifikt produkt, og med en underviser der kyndigt kan guide dig igennem det, du har brug for hjælp til. Det kan være en stor udfordring for nogle at kaste sig ud i noget, som de ikke er vant til, men måske opdager du nogle spændende teknikker, som du ikke kendte til. 

Som regel bliver workshops'ene udbudt i løbet af februar eller marts måned i året for festivalen. Det samme gælder for programoversigten over de andre aktiviteter, der finder sted under festivalen. 

Følg med på Nordby Wooldays hjemmeside, så du kan nå at tilmelde dig de workshops, du finder interessante. Det er også her, du kan se, hvis der kommer ændringer i forhold til lokation, tid eller andet. 

Se alle workshops her og bliv kreativt inspireret til din næste strikkeoplevelse!

Nordby Wooldays

Spisesteder

Fanø er kendt for sine lækre, lokale råvarer og mange talentfulde kokke, der forstår at udnytte råvarerne med den rette respekt og forståelse. På Strikkefestivalen kan du opleve begge dele, da der rundt omkring på lokationerne er sørget for, at I kan spise godt og få energi til de mange timer med strikning i løbet af dagen. Flere af måltiderne er sågar planlagt efter arrangementerne, så I er sikre på at nå både den lækre mad men også de events, I har tilmeldt jer. 

I Nordby kan I spise på Fanø Skole og i Bazarteltet. Her er der åbent fredag og lørdag fra kl. 10.00 til 18.00 og søndag fra kl. 10.00 - 16.00. Det er lokale restauranter og kokke, der leverer al maden i løbet af weekenden, og I kan se frem til lækre varme retter, frisksmurte sandwich og søde sager til kaffen. Man kan fornemme det lokale i maden, der ikke prøver på at være noget fancy, men i stedet fokuserer på god smag og et lækkert, mættende måltid serveret med nærhed og tilstedeværelse. Det er ikke tilladt at medbringe sine egne mad- og drikkevarer i loungeområderne, og der henvises derfor til borde og bænke udenfor. 

Uanset hvad I beslutter jer for at spise, så er det mad leveret af lokale forretninger, der ønsker at skabe en god madoplevelse for alle deltagere.  

Er du blevet nysgerrig på, hvor du kan spise på Fanø? Stil din nysgerrighed her!


Events og oplevelser 

Det er ikke kun workshops du kan deltage i på Nordby Wooldays. Du kan komme til udstillinger og events, der alle er centreret om strikning eller Fanø. De fleste af dem skal der bruges forudbestilte billetter til, som du kan booke direkte via Nordby Wooldays hjemmeside. 

Du kan se årets program lige her! 

 


Overnatning på Fanø

Når I deltager i Nordby Wooldays, og ikke er nogle af de heldige øboere eller sommerhusejere, så skal I finde noget at overnatte i. Her kan vi hjælpe jer med alt fra smukke, idylliske sommerhuse helt ned til vandet eller bynære, komfortable ferielejligheder. Der er rift om sengepladserne i den populære weekend for Nordby Wooldays, og det er derfor en rigtig god idé at være ude i god tid, så I kan være sikre på at have et sted at bo. Hvis I booker overnatning hos os, så har I mulighed for at tilberede nogle af jeres måltider hjemme i feriehuset eller i lejligheden, og det gør om noget weekenden en del billigere - så er der måske flere penge til at købe garn og mønstre for. 

I kan finde overnatning i Nordby, hvor festivalen primært finder sted, men det er også en mulighed at bo i en af vores andre ferieområder som SønderhoFanø Bad eller Rindby. Der er ikke langt rundt på øen, så hvis I medbringer en cykel og er friske, så kan I cykle rundt på øen fra Nordby og til jeres feriehus, eller også kan I komme rundt ved hjælp af bil eller offentlige busser på øen

I forhold til at ankomme til øen så sejler færgen mellem Esbjerg og Nordby, og turen varer ikke andet end 12 minutter. Når I ankommer til Nordby, kan I være heldige at se sælerne, der ligger og soler sig på stenene, og allerede her mærke, hvordan øen summer af liv og glade (strikke)dage! Planlæg jeres tur til Fanø lige her!

Se færgeplanen her.


Spisesteder på Fanø

Som nævnt så er der adskillige muligheder for at spise til selve festivalen, men hvis der er fuldt optaget, eller I har gået og drømt om at forsøge jer med en helt særlig kulinarisk oplevelse, så er de fleste caféer og restauranter på Fanø åbne i weekenden for Nordby Wooldays. Så behøver I ikke at stå i kø og vente på maden, men kan sætte jer ind i rare omgivelser og vælge mellem skønne menukort på øens mange restauranter. 

Det er en god idé at få bestilt bord, inden I ankommer til restauranten, da hele øen nærmest er fuldt booket i denne weekend. Hvis det er helt umuligt at få et bord, så kan I handle i øens butikker, hvor I også kan købe fisk og specialiteter med hjem til feriehuset og selv kreere en lækker Fanø inspireret aftensmad. Hvis vejret viser sig fra sin allerbedste side, så foreslår vi, at I smører en madpakke og finder et roligt sted i naturen, og nyder jeres mad og en stille stund med strikketøjet og fuglefløjt fra oven. Så kan en weekend vist ikke blive meget bedre. 


Aktiviteter på Fanø - når du ikke strikker

Hvis I får lyst til at opdage mere af øen i pauserne mellem events, foredrag, workshops og lignende, så er der et hav af sjove, spændende og anderledes oplevelser på den lille ø i Vadehavet. En af de helt store oplevelser er netop Vadehavet, der i 2014 blev optaget UNESCO's verdensarvsliste, hvilket i store hele betyder, at det er en del af den danske natur, der har en helt særlig betydning for menneskeheden grundet den enestående natur. Vadehavet og de små øer i Vadehavet er hjemsted for en lang række dyr, og flere af dem kan I opleve, hvis I begiver jer på en tur ud til havet. Sælerne er nemme at spotte, når de ligger på sandbankerne, og i løbet af de køligere måneder kan mange tusinder af trækfugle ses, når de mellemlander for et måltid mad, inden deres rejse fortsætter længere ned sydpå i Europa og Afrika. 

Hvis I medbringer cyklen, så er Fanø og dens alsidige natur helt perfekt til en cykelferie. Der er flere optegnede ture rundt på øen, og mange steder finder I gode forhold til cyklister i form af cykelstier og afmærkede cykelruter. Det er en nem måde at komme rundt med cyklen, og især når øen er godt besøgt, da I ikke skal tænke på parkering, men bare kan sætte cyklen ved cykelparkeringerne. 

I kan kombinere Nordby Wooldays med en aktiv ferie, hvor der både kan blive plads til vandreture, surfing og andet vandsport. Så kan I nyde godt af alle Fanøs muligheder for at bevæge sig i det fri, samtidig med at I har tid til at deltage i alle de forskellige arrangementer.